• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

Ce variante sunt luate în calcul pentru postul de premier

Ce variante sunt luate în calcul pentru postul de premier
După plecarea lui Emil Boc de la Palatul Victoria, varianta preluării cabinetului de un premier independent-tehnocrat este dată ca sigură de democrat-liberali

După plecarea lui Emil Boc de la Palatul Victoria, varianta preluării cabinetului de un premier independent-tehnocrat este dată ca sigură de democrat-liberali. Problema este însă că cei dintre cei luați în calcul până acum, majoritatea au refuzat oferta invocând printre altele perioada scurtă până la alegeri.

Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la FMI, a fost un nume vehiculat, însă o eventuală nominalizare a sa ar fi ostilizat PSD-ul, care de altfel nu l-a vrut nici măcar în cabinetul din 2009.

Mugur Isărescu, Florin Georgescu, Cristian Popa, toți de la BNR, au refuzat pe rând propunerile de a prelua mandatul de premier.

Alte variante vehiculate au fost cele ale șefilor SIE și SRI, Răzvan Mihai Ungureanu, respectiv George Maior, însă, susțin aceleași surse, aceștia au refuzat.

Soluția pe care democrații o iau în calcul tot mai serios este cea a lui Călin Georgescu, secretar general al Asociației pentru Clubul de la Roma. De altfel, numele său, a fost vehiculat și anul trecut când s-a discutat despre depunerea mandatului cabinetului.

 

Inchide