CEARTĂ ÎN PDL: „Tâmpiți și nesimțiți” versus „hoți și corupți”. Boureanu îi atacă dur pe „intelectualii care au făcut carieră în PDL prin derogări de la statut”

CEARTĂ ÎN PDL: „Tâmpiți și nesimțiți versus „hoți și corupți. Boureanu îi atacă dur pe „intelectualii care au făcut carieră în PDL prin derogări de la statut
Publicat: 23/04/2012, 19:27
Actualizat: 23/04/2012, 21:17

Vicepreședintele Cristian Boureanu a avut un schimb dur dereplici cu așa-numiții reformiști din PDL luni, la ședința BirouluiPermanent Național. Mărul discordiei: propunerea grupului MonicaMacovei – Cristian Preda – Sever Voinescu de a modifica statutulPDL, astfel încât persoanele pentru care s-a cerut trimiterea înjudecată să fie suspendate din partid. Conform Hotnews, Boureanus-a enervat atât de tare, încât l-a făcut pe Voinescu „tâmpit șinesimțit”. Vicepreședintele PDL neagă însă faptul că i s-a adresatdirect colegului său de partid și spune că n-a făcut nicio referiredirectă la vreo persoană. „Am vorbit în general despre oameni careîși fac campanie călcând orice principii în picioare, despre lipsade coloană vertebrală și despre intelectuali care, pe de o parte,vorbesc despre principii și, pe de alta, au făcut carieră în PDLnumai prin derogări de la statut”, a declarat Boureanu pentrugândul. Contactatde gândul, SeverVoinescu a refuzat să comenteze incidentul.

„Tâmpiți și nesimțiți” versus „hoți șicorupți”

Vicele pedelist susține că nici măcar nu a vorbit direct înședință, ci a discutat cu alți câțiva colegi din partid: „Am spuscă România este plină de politicieni tâmpiți și nesimțiți care, pede o parte, vorbesc populist despre principii, și, cu prima ocaziecând e vorba de interesele personale, nu ezită să le calce înpicioare și să sacrifice interesele partidului și obiectivele deansamblu ale societății. Nu m-am adresat direct niciunui coleg sauîn timpul ședinței. Am avut o discuție cu alți colegi desprepoliticienii tâmpiți și nesimțiți, așa cum, într-un alt colț, sediscuta despre politicieni hoți și corupți. A fost o discuție lamodul general și cred că împreună putem lupta pentru eliminareaambelor categorii din politică”.

„Dublul limbaj” al reformiștilor

Boureanu admite însă a fost deranjat de „dublul limbaj” alreformiștilor, care, pe de o parte, vorbesc despre eliminareacorupților din partid, dar, pe de alta, cer derogări „nenominale”pentru a putea candida: „Sunt un susținător al competiției deschiseîn partid, dar mi-e greu să suport dublul limbaj în politică. Amvăzut că dl. Cristian Preda spune despre mine că nu am citit cărți.Eu nu spun acest lucru despre el, este decanul unei facultăți, darnu am nicio ezitare să spun că a citit cărți, dar nu le-a înțelessau le uită când e vorba. Există un grup care își face o campaniepopulistă pentru alegerile din partid și, din păcate, se pare că nuau altceva de spus nici partidului și nici votanților. Din cauzaabsenței unei alte platforme politice și economice există un grupcare dorește să introducă un sistem arbitrar care nu funcționeazăîn nicio democrație occidentală”.

Nemulțumiri față de statutul modificat

Boureanu recunoaște și că este nemulțumit de propunerile celortrei de modificare a statutului: „Prin modificările propuse lastatut, un politician care a încălcat legea sau a adus prejudiciipartidului poate fi suspendat sau exclus în funcție de gravitateaacțiunilor sale. În prezent, dacă pentru orice politician unjudecător decide arestarea este suspendat automat din partid.Faptul că există situații în care acest lucru nu se întâmplă sedatorează exclusiv lipsei de voință politică sau situațiilor încare nu există evidențe clare legate de comiterea faptei sau măcaro decizie judecătorească. E trist că grupul intelectualilorreformiști nu face diferența între rolul procurorilor de a urmăriinteresele statului și cel al judecătorilor care stabilesc clarvinovăția”.

ŞOC | Scene incredibile într-un club de noapte. Bătută şi violată de o vedetă aflată...
Ce i-a făcut Niculina Stoican lui Petrică Măţu Stoian, chiar înainte să moară? 'Băiatul' cântăreţului...
FOTO. Maria Dragomiroiu, imagini de senzație la plajă! Cum arată în costum de baie, la...
Zone erogene ale bărbaților care produc plăceri uriașe
Efectele dramatice ale expulzării lui Novak Djokovic asupra turneului de la Australian Open!
Omicron, tulpină dominantă în România. Noua variantă a acaparat marile oraşe: 96% în Cluj, 72%...
O bancă din România vinde un VW Passat. Pare chilipir dar are o mare problemă
BANCUL ZILEI – Pofte vinovate în miez de noapte: “Dragă, așa aș vrea să fac...
CEO-ul Pfizer: Virusul va persista ani de zile, dar acesta ar putea fi ultimul val...
Ce i-a făcut Niculina Stoican lui Petrică Măţu Stoian, chiar înainte să moară? 'Băiatul' cântăreţului...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
MINORUL care a INCENDIAT blocul din KM 4-5, plasat în AREST la DOMICILIU
Ţara devenită paradis pentru pensionare. O „mamaie” a avut 15 iubiţi tineri în 7 ani:...
Răsturnare șocantă de situație în cazul Raisei, fetița ucisă pe trecere de mașina poliţiei. Ce...
Klaus Iohannis A RĂMAS FĂRĂ CUVINTE. Ce cadouri a primit președintele României. S-a aflat chiar...
Anamaria Prodan o face praf pe Corina Caciuc! Fotografii șocante cu iubita lui Reghe
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...