CEARTĂ ÎN PDL: „Tâmpiți și nesimțiți” versus „hoți și corupți”. Boureanu îi atacă dur pe „intelectualii care au făcut carieră în PDL prin derogări de la statut”

CEARTĂ ÎN PDL: „Tâmpiți și nesimțiți versus „hoți și corupți. Boureanu îi atacă dur pe „intelectualii care au făcut carieră în PDL prin derogări de la statut
Publicat: 23/04/2012, 19:27
Actualizat: 23/04/2012, 21:17

Vicepreședintele Cristian Boureanu a avut un schimb dur dereplici cu așa-numiții reformiști din PDL luni, la ședința BirouluiPermanent Național. Mărul discordiei: propunerea grupului MonicaMacovei – Cristian Preda – Sever Voinescu de a modifica statutulPDL, astfel încât persoanele pentru care s-a cerut trimiterea înjudecată să fie suspendate din partid. Conform Hotnews, Boureanus-a enervat atât de tare, încât l-a făcut pe Voinescu „tâmpit șinesimțit”. Vicepreședintele PDL neagă însă faptul că i s-a adresatdirect colegului său de partid și spune că n-a făcut nicio referiredirectă la vreo persoană. „Am vorbit în general despre oameni careîși fac campanie călcând orice principii în picioare, despre lipsade coloană vertebrală și despre intelectuali care, pe de o parte,vorbesc despre principii și, pe de alta, au făcut carieră în PDLnumai prin derogări de la statut”, a declarat Boureanu pentrugândul. Contactatde gândul, SeverVoinescu a refuzat să comenteze incidentul.

„Tâmpiți și nesimțiți” versus „hoți șicorupți”

Vicele pedelist susține că nici măcar nu a vorbit direct înședință, ci a discutat cu alți câțiva colegi din partid: „Am spuscă România este plină de politicieni tâmpiți și nesimțiți care, pede o parte, vorbesc populist despre principii, și, cu prima ocaziecând e vorba de interesele personale, nu ezită să le calce înpicioare și să sacrifice interesele partidului și obiectivele deansamblu ale societății. Nu m-am adresat direct niciunui coleg sauîn timpul ședinței. Am avut o discuție cu alți colegi desprepoliticienii tâmpiți și nesimțiți, așa cum, într-un alt colț, sediscuta despre politicieni hoți și corupți. A fost o discuție lamodul general și cred că împreună putem lupta pentru eliminareaambelor categorii din politică”.

„Dublul limbaj” al reformiștilor

Boureanu admite însă a fost deranjat de „dublul limbaj” alreformiștilor, care, pe de o parte, vorbesc despre eliminareacorupților din partid, dar, pe de alta, cer derogări „nenominale”pentru a putea candida: „Sunt un susținător al competiției deschiseîn partid, dar mi-e greu să suport dublul limbaj în politică. Amvăzut că dl. Cristian Preda spune despre mine că nu am citit cărți.Eu nu spun acest lucru despre el, este decanul unei facultăți, darnu am nicio ezitare să spun că a citit cărți, dar nu le-a înțelessau le uită când e vorba. Există un grup care își face o campaniepopulistă pentru alegerile din partid și, din păcate, se pare că nuau altceva de spus nici partidului și nici votanților. Din cauzaabsenței unei alte platforme politice și economice există un grupcare dorește să introducă un sistem arbitrar care nu funcționeazăîn nicio democrație occidentală”.

Nemulțumiri față de statutul modificat

Boureanu recunoaște și că este nemulțumit de propunerile celortrei de modificare a statutului: „Prin modificările propuse lastatut, un politician care a încălcat legea sau a adus prejudiciipartidului poate fi suspendat sau exclus în funcție de gravitateaacțiunilor sale. În prezent, dacă pentru orice politician unjudecător decide arestarea este suspendat automat din partid.Faptul că există situații în care acest lucru nu se întâmplă sedatorează exclusiv lipsei de voință politică sau situațiilor încare nu există evidențe clare legate de comiterea faptei sau măcaro decizie judecătorească. E trist că grupul intelectualilorreformiști nu face diferența între rolul procurorilor de a urmăriinteresele statului și cel al judecătorilor care stabilesc clarvinovăția”.

Josnic! Tânăra a primit 60.000 de euro pentru partida de amor filmată cu bărbatul celebru...
BOMBĂ! Cătălin Moroșanu, adevărul despre divorț: 'Nu am să-i ofer nimic material'
FOTO. Nicoleta Luciu, transformată de intervențiile estetice! `Nu te mai recunoaștem`
Procedura cosmetică comună care a desfigurat-o permanent pe Linda Evangelista. Cum arată acum fostul model
Anda Călin, reacție dură la adresa Oliviei Steer! Iubita lui Liviu Vârciu a pus-o la...
Simona Halep, apariție de senzație! Cum arată în ultima reclamă
Cum arată și cât costă apartamentul de lux în care locuiește Mihai Gâdea. E un...
Parcursul favoritului în cursa pentru preşedinţia PNL. Florin Cîţu: economist, politician şi omul din mijlocul...
O bancă vinde un Suzuki Vitara recuperat de la client. Mașina arată ca nouă, dar...
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
Țara care elimină complet restricțiile împotriva COVID. „Este timpul să ne întoarcem la o viață...
BOMBĂ! Cătălin Moroșanu, adevărul despre divorț: 'Nu am să-i ofer nimic material'
Purtăm genele unui strămoș NECUNOSCUT, dar asta nu e cel mai ȘOCANT. O descoperire contrazice...
NEWS ALERT! Irinel Columbeanu, în stare SEVERĂ la spital! A ajuns cu salvarea, detalii de...
Netflix, în România: Tim Burton și Catherine Zeta – Jones filmează pe meleaguri mioritice
Marea CONFRUNTARE între ORBAN și CÎȚU! Se ALEGE PREȘEDINTELE PNL. LIVE
Kelly din „Familia Bundy” a fost cu Brad Pitt în tinerețe. „Țeapa” pe care i-a...
Vestea ȘOC a momentului în România: A fost GĂSIT SPÂNZURAT. Primele informații
Un nou efect advers după Covid-19. Ce le-a apărut în cap oamenilor
Dezvăluire șoc în Familia Regală: ”Suntem frați, nu iubiți!”. Gestul lui Harry l-a scos din...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Are doar 27 de ani şi o companie de 5 miliarde de dolari pe care...