CEARTĂ ÎN PDL: „Tâmpiți și nesimțiți” versus „hoți și corupți”. Boureanu îi atacă dur pe „intelectualii care au făcut carieră în PDL prin derogări de la statut”

Redactor:
Liliana Ruse
CEARTĂ ÎN PDL: „Tâmpiți și nesimțiți” versus „hoți și corupți”. Boureanu îi atacă dur pe „intelectualii care au făcut carieră în PDL prin derogări de la statut”
Vicepreședintele Cristian Boureanu a avut un schimb dur de replici cu așa-numiții reformiști din PDL luni, la ședința Biroului Permanent Național.

Vicepreședintele Cristian Boureanu a avut un schimb dur dereplici cu așa-numiții reformiști din PDL luni, la ședința BirouluiPermanent Național. Mărul discordiei: propunerea grupului MonicaMacovei – Cristian Preda – Sever Voinescu de a modifica statutulPDL, astfel încât persoanele pentru care s-a cerut trimiterea înjudecată să fie suspendate din partid. Conform Hotnews, Boureanus-a enervat atât de tare, încât l-a făcut pe Voinescu „tâmpit șinesimțit”. Vicepreședintele PDL neagă însă faptul că i s-a adresatdirect colegului său de partid și spune că n-a făcut nicio referiredirectă la vreo persoană. „Am vorbit în general despre oameni careîși fac campanie călcând orice principii în picioare, despre lipsade coloană vertebrală și despre intelectuali care, pe de o parte,vorbesc despre principii și, pe de alta, au făcut carieră în PDLnumai prin derogări de la statut”, a declarat Boureanu pentrugândul. Contactatde gândul, SeverVoinescu a refuzat să comenteze incidentul.

„Tâmpiți și nesimțiți” versus „hoți șicorupți”

Vicele pedelist susține că nici măcar nu a vorbit direct înședință, ci a discutat cu alți câțiva colegi din partid: „Am spuscă România este plină de politicieni tâmpiți și nesimțiți care, pede o parte, vorbesc populist despre principii, și, cu prima ocaziecând e vorba de interesele personale, nu ezită să le calce înpicioare și să sacrifice interesele partidului și obiectivele deansamblu ale societății. Nu m-am adresat direct niciunui coleg sauîn timpul ședinței. Am avut o discuție cu alți colegi desprepoliticienii tâmpiți și nesimțiți, așa cum, într-un alt colț, sediscuta despre politicieni hoți și corupți. A fost o discuție lamodul general și cred că împreună putem lupta pentru eliminareaambelor categorii din politică”.

„Dublul limbaj” al reformiștilor

Boureanu admite însă a fost deranjat de „dublul limbaj” alreformiștilor, care, pe de o parte, vorbesc despre eliminareacorupților din partid, dar, pe de alta, cer derogări „nenominale”pentru a putea candida: „Sunt un susținător al competiției deschiseîn partid, dar mi-e greu să suport dublul limbaj în politică. Amvăzut că dl. Cristian Preda spune despre mine că nu am citit cărți.Eu nu spun acest lucru despre el, este decanul unei facultăți, darnu am nicio ezitare să spun că a citit cărți, dar nu le-a înțelessau le uită când e vorba. Există un grup care își face o campaniepopulistă pentru alegerile din partid și, din păcate, se pare că nuau altceva de spus nici partidului și nici votanților. Din cauzaabsenței unei alte platforme politice și economice există un grupcare dorește să introducă un sistem arbitrar care nu funcționeazăîn nicio democrație occidentală”.

Nemulțumiri față de statutul modificat

Boureanu recunoaște și că este nemulțumit de propunerile celortrei de modificare a statutului: „Prin modificările propuse lastatut, un politician care a încălcat legea sau a adus prejudiciipartidului poate fi suspendat sau exclus în funcție de gravitateaacțiunilor sale. În prezent, dacă pentru orice politician unjudecător decide arestarea este suspendat automat din partid.Faptul că există situații în care acest lucru nu se întâmplă sedatorează exclusiv lipsei de voință politică sau situațiilor încare nu există evidențe clare legate de comiterea faptei sau măcaro decizie judecătorească. E trist că grupul intelectualilorreformiști nu face diferența între rolul procurorilor de a urmăriinteresele statului și cel al judecătorilor care stabilesc clarvinovăția”.

BOMBĂ în televiziune! Dan Capatos, scos de pe Antena 1! Chiar prezentatorul a făcut anunțul
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Mia Khalifa și-a găsit job. Cum s-a pozat de data aceasta actrița XXX și ce...
Armata a ieșit în stradă. Numărul infectaților a crescut alarmant
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Ce e pe cale să se întâmple cu pensiile românilor. Decizie importantă, azi, în Parlament
Demisie în Cehia pe fondul creşterii cazurilor de coronavirus. „Este obosit, dezgustat de politică şi...
BOMBĂ în televiziune! Dan Capatos, scos de pe Antena 1! Chiar prezentatorul a făcut anunțul
Un milionar și-a testat iubita! A anunțat-o că a rămas fara niciun ban! Reacția ei...
A ridicat DRONA să cerceteze o zonă. Când s-a uitat pe filmare a rămas PERPLEX
Andreea Marin, ipostază unică alături de Violeta și Radu! Frații Bănică au atras toate privirile....
ANM îi avertizează pe români! Va fi prăpăd în următoarele zile
Nelu Tătaru anunţă când vom scăpa de coronavirus
Alimentul-minune care „repară” ficatul bolnav. TOP 13 alimente în dieta pentru un ficat sănătos
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Compania care schimbă toată piaţa auto. Cum arată maşina creată de ei, care sperie toţi...
×
GÂNDUL LIVE 22.09.2020

Urmăriți GÂNDUL LIVEAu avut o nuntă cu peripeții. Autoritățile locale din Cluj-Napoca au ridicat mașina parcată neregulamentar de doi tineri căsătoriți. După nuntă, mirii se opriseră pentru zece minute să facă poze în parc. Astfel, mireasa a avut parte de o surpriză neplăcută: a privit neputincioasă cum i se ridică automobilul https://www.gandul.ro/19507743Călin Popescu Tăriceanu și Dragoș Bucurenci, printre invitații Emmei Zeicescu

Publicată de Gandul pe Marţi, 22 septembrie 2020
Gândul LIVE!
Inchide