Cei 60 de SECUNZI AI GUVERNULUI PONTA II. Cine sunt secretarii de stat plantați de baronii USL. EXCLUSIV

Publicat: 26/02/2013, 13:17
Actualizat: 18/05/2015, 16:20

Salturi politice spectaculoase de la director de cabinet la secretar de stat responsabil cu fondurile europene, numiri în poziții de decizie în domenii vizate direct de interesele susținătorului politic, oameni de încredere plantați în posturi-cheie indiferent de trecutul politic, plus câte un tehnocrat de vitrină. Așa arată în linii mari, linia secretarilor de stat din guvernul Ponta II până în acest moment.

Din pleiada celor aproape 60 de secunzi ai miniștrilor cărora li se face loc în organigrame, 47 au fost nominalizați sau chiar numiți în funcții până acum, locurile încă vacante urmând să se tranșeze în interiorul PSD. Gândul le-a refăcut secretarilor de stat din ministere traseul politic și profesional, trambulina pe care au ajuns în cele mai râvnite din cele peste 3000 de posturi puse la bătaie ïn eșalonul al doilea.

Constantinescu, Oprișan și Petrache, oamenii din umbră de la Dezvoltare

Primul secretar de stat care din noul val pentru care Victor Ponta a semnat din prima zi de la instalare este Sevil Shhaideh, intrată în Ministerul Dezvoltării și Administrației Publice, condus de Liviu Dragnea, cu susținerea liderilor PSD Nicușor Constantinescu și Radu Mazăre. Actualul secretar de stat vine de altfel de la Consiliul Județean Constanța, unde a fost director al Direcției Generale de Proiecte. Sevil Shhaideh a absolvit ASE și are acțiuni în compania ROSYR International SRL.

Încadrat până recent la Ministerul Dezvoltării pe post de consilier evaluare la Direcția Generală Lucrări Publice, Grigore Trache (PNL), fost primar, vreme de patru mandate, al orașului Popești Leordeni din Ilfov, este un apropiat al șefului CJ, liberalul Marian Petrache. Potrivit relatărilor din presă, Grigore Trache a fost implicat într-un scandal privind terenurile Danubiana, societate preluată de grupul Tofan,al cărui consultant a fost Theodor Stolojan, fost președinte al PNL. În 2010, a fost implicat într-un scandal după ce a accidentat un bătrân pe trecerea de pietoni.

Grigore Trache. Foto: Mediafax // Victor Ciupuliga

Singurul care și-a păstrat locul în Ministerul Dezvoltării după reorganizare este Iulian Matache, susținut de Marian Oprișan. Matache a fost de altfel opțiunea lui Oprișan și în timpul guvernării PSD-PDL, în 2009. Secretarul de stat vine de la Consiliul Județean Vrancea, condus de liderul PSD, soția sa fiind președintele secției penale a Tribunalului Vrancea.

Linia a doua în Economie

Mihai Adrian Albulescu (PSD) este numărul doi în Ministerul Economiei la nivelul deciziilor legate de energie. Secretarul de stat al ministrului delegat Constantin Niță, PSD-ist și el, a fost numit de Victor Ponta la propunerea lui Mircea Cosma, președintele CJ Prahova și al filialei județene a PSD. Albulescu vine de la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, a fost consilier județean la Prahova, membru în Consiliul de Administrație al Transgaz, în AGA de la Transelectrica și în Consiliul Consultativ al ANRE. La rândul său, cel care l-a propulsat politic, Mircea Cosma, este unicul acțional al EOL-SOL Energy și președintele unei ONG, Agenția pentru Eficiență Energetică și Energii Regenerabile Ploiești – Prahova al cărei scop este „promovarea eficienței energetice și implementarea de proiecte în domeniul eficienței energetice”.

Mihai Adrian Albulescu. Foto: CJ Prahova

Un secretar de stat care să se ocupe strict de IMM-uri și de Turism va avea și ministrul Maria Grapini. Postul va fi ocupat de un membru al PC pe care Grapini i l-a propus deja lui Ponta: Dan Enache. „Este un om care a lucrat și în comerț exterior, a fost la post în Statele Unite, dar primul-ministru decide dacă îl va desemna sau nu”, a declarat pentru gândul Maria Grapini.

Din rândul liberalilor vine Manuel Donescu. Uns secretar de stat la ministerul Economiei condus acum de Varujan Vosganian, a fost consilier personal fostului ocupant al portofoliului, actualul vicepremier Daniel Chițoiu. Absolvent de Istorie, Donescu a lucrat în diplomație în ultimul deceniu, fiind, printre altele și însărcinat cu afaceri la ambasada de la Beijing.

Oamenii lui Fenechiu

Septimiu Buzașu, ales de Relu Fenechiu să-i fie mână dreaptă în minister, are un trecut legat de PNL și aproape 15 ani în care a ocupat diverse posturi-cheie în Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale. De la Drumuri și Poduri din Satul Mare a ajuns director la Investiții, apoi Licitații, în tipul guvernului Năstase, , la Întreținere sub liberali și, în guvernarea Tăriceanu a fost numit inclusiv secretar de stat, în două etape: 2005-2006, când Transporturile erau conduse de PD și apoi 2007-2008, sub ministru liberal.

Septimiu Buzașu. Foto: Mediafax // Victor Ciupuliga

Al doilea liberal de la Transporturi, Cristian Ghibu, membru PNL Iași și apropiat al ministrului Relu Fenechiu, a fost numit în mai 2012 director general al CFR SA. În perioada 2005-2007 a fost director al Agenției de Asigurări AVIVA din Iași. În decembrie 2012 numele său apare între noii administratori al CFR SA, cu un mandat de patru ani. Este membru al Clubului Rotary, potrivit declarației sale de interese.

Un al treilea post de sectretar de stat din organigrama încă neaprobată în ședință de guvern revine PSD și este încă vacant.

Cine trage sforile la Interne

Constantin Cătălin Chiper, numit secretar de stat pentru relația cu prefecții, a ajuns în guvern pe filiera PNL, fiind promovat de Rareș Mănescu, liderul liberal de la sectorul 6. Rămas în MAI din guvernul Ponta I, Chiper a trecut anterior pe la Camera Deputaților, unde a fost consilier parlamentar timp de 7 ani, până în 2012, cu o pauză în 2008, când a fost cooptat la Cancelaria premierului Călin Popescu Tăriceanu, la Departamentul de Analiză și Planificare Politică.

Cătălin Chiper. Foto: Mediafax // Andreea Alexandru

Anghel Andreescu, păstrat șef la Ordine și Siguranță Publică din guvernul Ponta I, este un om din sistem susținut în funcții de conducere atât în timpul guvernării CDR – când a fost director la SPPP -, cât și în vremea lui Adrian Năstase, când a fost propulsat șef al Departamentului Ordine și Siguranță Publică.

Avocatul Bogdan Tohăneanu a fost numit la MAI în mandatul fostului ministru Ioan Rus și menținut în guvernul Ponta II. Tohăneanu a fost implicat în lumea fotbalului, fiind cel care a preluat fosta echipă de fotbal FC Național, actualmente Progresul București. Ca avocat, a fost apropiat de fostul patron de la Național, Constantin Iacov, și l-a reprezentat pe fostul antrenor italian de la Steaua, Cristiano Bergodi, în procesul pe care acesta i l-a deschis lui Gigi Becali, pentru o datorie de 120.000 de euro.

Protejata Rodicăi Stănoiu rămâne la Justiție

Fost secretar de stat la Justiție în mandatul Rodicăi Stănoiu și al lui Cristian Diaconescu în guvernul condus de Adrian Năstase, Simona-MayaTeodoroiu (PSD) a iscat un întreg scandal în 2009, între PSD și PDL, Emil Boc refuzând să-i semneze numirea. Împotrivirea lui Boc a venit după ce în 2005 ministrul Monica Macovei, actual europarlamentar PDL, o revocase din funcție. Teodoroiu a fost însă transferată la Consiliul Superior al Magistraturii și susținută de PSD în 2008 pentru un loc în Consiliul Național de Integritate. A revenit în guvern pe mâna lui Titus Corlățean în 2012, fiind păstrată de Mona Pivniceru.

Maya Teodoriu. Foto: Mediafax // Bogdan Baraghin

Tot Titus Corlățean l-a adus la Justiție și pe Florin Aurel Moțiu, judecător detașat de la Curtea de Apel Timișoara în mai 2012. Presa locală a relatat că Moțiu i-a fost coleg lui Corlățean, fostul ministru din guvernul Ponta I. Intrat în magistratură în 1994, în perioda 2001- 2002 a fost președintele secției comerciale și de contencios – administrativ la Tribunalul Timiș. Soția sa este avocat în cadrul baroului Timiș.

Din guvernul Ponta I rămâne și Ovidiu Puțura, propulsat în minister de PNL. Judecător fost detașat la MJ de la Tribunalul Bistrița-Năsăud, Puțura răspunde de Direcția de avizare a actelor normative, Direcția de contencios și Serviciul privind profesiile juridice conexe, care îi are în vizor pe executorii judecătorești și pe notari. În 2010 a candidat la CSM, însă fără succes. Puțura a fost cel care în iulie 2012 a înaintat Inspecției Judiciare o sesizare privind dosarul Trofeul Calității în care Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare. Sesizarea Inspecției Judiciare a fost oprită la acel moment de către fostul ministru Titus Corlățean.

Băiatul lui tata, din Top 500 Forbes, la Agricultură

Valentin Șoneriu, în vârstă de 31 de ani, vine din mediul de afaceri pe filiera PNL Brașov, condusă de Aristotel Căncescu. Este directorul general al companiei CarmOlimp care se ocupă cu producerea și cu vânzarea de produse alimentare, carne și mezeluri. familia Șoneriu are o avere estimată la 24 milioane de euro, potrivit Forbes. Compania CarmOlimp, înființată de către părinții săi, opera anul trecut 50 de magazine proprii și peste 60 de unități în sistem franciză. Valentin Olimpiu Șoneriu, se regăsește pe lista sponsorilor PNL pe tot parcursul anului 2011, premergător alegerilor locale și generale.

Valentin Șoneriu. Foto: Ziarul Financiar

Rodat la Bruxelles, unde a lucrat 14 ani la Rerezentanța Permanentă a României la UE ca ministru-consilier, șef secție agricultură și reprezentant în Comitetul Special Agricol, Achim Irimescu a fost adus în guvern pe filieră PC, nefiind însă membru de partid.

Cu susținerea lui Daniel Constantin, rămâne în minister și Dumitru Daniel Botănoiu fost director al Societății Naționale a Produselor Agricole din Ministerul Agriculturii, dar și manager în mai multe firme private care activeazăp în agricultură.

Fostul consilier al lui Tăriceanu recuperat de David la Externe

Ultimul venit în Ministerul de Externe este Stejărel Olaru, avansat de PNL secretar de stat pentru românii de pretutindeni, în subordinea lui Cristian David. Olaru a devenit vizibil în politică din postura de apropiat al lui Călin Popescu Tăriceanu, căruia i-a fost consilier pe probleme de securitate națională în perioada guvernării liberale. Istoric de formație, Olaru a fost numit, de mâna lui Tăriceanu director general la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului în România (IICCR), de unde a fost însă înlăturat în timpul guvernării Boc.

Stejărel Olaru. Foto: Mediafax// Liviu Maftei

Bogdan Aurescu este diplomat independent politic, păstrat în poziția de secretar de stat în care a fost avansat în 2009 de PDL după succesul reprezentării României la Curtea Internațională de Justiție în litigiul cu Ucraina pentru Insula Șerpilor. Lucrează în MAE din 1996, fiind propus inclusiv ministru de Externe în cabinetul Lucian Croitoru, guvern respins însă de parlament în 2009.

George Ciamba lucrează în MAE din 1990, trecând anterior prin funcții de ambasador al României în Republica Elenă, în Turcia și de reprezentant permanent al României la Organizația Cooperării Economice la Marea Neagră. Are în coordonare Aracerile Europene.

Ovidiu Dranga a intrat în rândul secretarilor de stat în timpul scurtului mandat al lui Andrei Marga la Externe. În ultimii patru ani, Dranga fusese ambasadorul României în Belgia. Este diplomat din 1991, fost director al direcției NATO (2000-2001) și director general pentru afaceri politice (2005-2007) în MAE. Dranga a absolvit un masterat la Harvard, conform cv-ului oficial.

„Relicvele” PDL în guvernul USL, la Mediu

CV-ul politic subțire în tabăra liberală nu a contat în nominalizarea pentru funcția de secretar de stat la Ape și Păduri a lui Ionuț Iuga. New-entry în eșalonul al doilea al guvernului, Iuga a fost ales în iunie 2012 consilier local la Râmnicu Sărat pe listele PNL, deși până cu două luni înainte avusese carnet de membru PDL. Noul secund al Luciei Varga, avocat de profesie, a demisionat teatraldin PDL la începutul lui arprilie anul trecut, susținând că de prea multe ori i s-a cerut să pună pe primul plan interesul de partid.

La Păduri, și-a făcut loc și Gelu Puiu, inginer Silvic de la Suceava. Nici acesta nu se poate lăuda că a avut o relație tensionată cu PDL, în vremea când democrat-liberalii erau la putere fiind menținut pe plan local ca șef al ocolului silvic din Frasin. Gelu Puiu a fost implicat într-un scandal legat de producerea unui accident, fiind învinuit în dosarul deschis în cauza respectivă. De asemenea, tatăl său a condus, până în 2000, Fabrica de cherestea Moldovița, care a fost în portofoliul de afaceri al fraților Hayssam.

Fosta asistentă la cabinetul de europarlamentar al Rovanei Plumb, Elena Dumitru, a fost provovată secretar de stat, în noua structură a guvernului, de către PSD. În mandatul anterior de ministru al Rovanei Plumb, fusese secretar general adjunct și, anterior, director general al Direcției de Deșeuri din Ministerul Mediului.

Ieri director de cabinet, azi secretar de stat la Muncă

Un salt semnificativ, cu sprijinul PNL, face Iulia Coruț, avansată din director de cabinet al ministrului secretar de stat care se va ocupa de fonduri europene.

Iulia Coruț. Foro: Foto contul personal de Facebook

Un alt new-entry vine din partea PC:Codrin Scutaru. Sociolog și jurist, Codrin Scutaru a intrat în politică în postura de consilier al ministrului PSD Dan Mircea Popescu la Muncă, în timpul guvernării Năstase. Ulterior a trecut prin Cancelaria primului-ministru Tăriceanu,căruia i-a fost consilier pentru Administrație publică centrală, a intrat în stafful secretarului de stat liberal Svetlana Preoteasa de la Educație, de unde a plecat, la momentul instalării guvernului PDL, în consultanță privată.

Georgeta Bratu, instalată secretar de stat pe fileră PSD, în guvernul Ponta I, își va păstra funcția. Menținerea lui Bratu a fost confirmată pentru gândul din partea ministrului muncii, Mariana Câmpeanu. Fost consilier parlamentar, Bratu a lucrat anterior în direcțiile de asistență socială și pensii din Ministerul Muncii, în guvern și în deconcentrate din ialomița.

Susținută de PNL, Denisa Oana Pătrașcu are 33 de ani, a fost consilier parlamentar în Senat, consilier juridic și secretar de stat în Ministerul Muncii.

Arafat, tehnocratul din vitrină la Sănătate

De departe omul cu cea mai bună imagine din guvernul Ponta II, Raed Arafat nu a fost convins de primul-ministru să accepte mai mult decât o funcție de secretar de stat la vârful ministerului. În împărțirea politică a puterii, funcția lui Arafat a fost asumată de PNL. Intrat în Ministerul Sănătății în 2007, ca subsecretar de stat, fondatorul serviciului de urgență SMURD a avut sprijinul tuturor partidelor care s-au succedat la putere, însă a rămas un technocrat, inclusiv în noiembrie-decembrie 2012 când și-a asumat mandatul de ministru pentru numai cinci săptămâni.

A doua nominalizare a PNL pentru eșalonul al doilea este Adrian Pană. A ocupat din februarie 2012 până în prezent funcția de consilier la cabinetului secretarului de stat din Ministerul Sănătății fiind și expert parlamentar la grupul PNL. Pană a lucrat în mai multe rânduri în Ministerul Sănătății începând cu 2004. A fost consilier al ministrului Nicolăescu în mandatul precedent al acestuia în fruntea Ministerului Sănătății.

PSD va da al treilea secretar de stat la Sănătate, nenominalizat până la acest moment. „Vor fi trei secretari de stat și un subsecretar de stat. La secretari de stat vor fi doi de la PNL și unul PSD, iar subsecretarul de stat va fi de la PC”, a explicat pentru gândul ministrul Eugen Nicolăescu. Pentru funcția de subsecretar de stat PC l-a desemnat pe Răzvan Vulcănescu, retrogradat din poziția de secretar de stat în guvernul Ponta I. Anterior, Vulcănescu a fost director al Direcției de control din CNAS.

Garda veche de la Apărare

Sebastian Huluban a fost numit de liberali secretar de stat în MApN, fiind responsabil cu politica de apărare și planificare, el păstrându-și funcția primită în mandatul fostului ministru, Corneliu Dobrițoiu (PNL). Huluban este doctor în istorie și înainte de a fi numit secretar de stat a lucrat 10 ani în cadrul Departamentului pentru politica de apărare și planificare al MApN. Anuns în guvern pe trambulina PNL, Huluban a lucrat inițial pentru biroul senatorial din Oradea al senatorului PSD Liviu Maior, în perioada 1997-1998. A trecut PNL Huluban în mandatul de ministru al lui Teodor Atanasiu (PNL) când a fost consilier al unui secretar de stat în MApN.

În funcție rămâne și generalul Floarea Șerban, responsabilă pentru Departamentul de Armamente. Șerban este militar de carieră, fost locțiitor al șefului reprezentanței militare a României la NATO și la UE. Înainte de 1989, Floarea Șerban și-a început cariera ca șefă a plutonului de instruire militară a studentelor din București, de la Politehnică și de la Universitate.

Andronescu și-a lăsat oamenii de încredere la Educație. Ca și UDMR

După mai multe încercări de candidatură, inclusiv la parlamentare, finalizate fără succes, vicepreședintele PNL Stelian Fedorca a fost propulsat secretar de stat pentru învățământul preuniversitar, urmând să fie reconfirmat în guvernul Ponta II. Fedorca a fost director al Colegiului „Mihai Eminescu” din București, fost inspector școlar general al Capitalei în perioada 2007-2009 și director al Direcției Politici Educaționale din ministerul de resort.

Pe mâna fostului ministru PSD, Ecaterina Andronescu a fost numit Gigel Paraschiv, care urmează să fie reconfirmat secretar de stat pentru învățământul superior. Apropiat al lui Andronescu, Paraschiv este din 1992 profesor la Universitatea Politehnică, în care a deținut, în timp, mai multe funcții de conducere.

Un alt om de încredere al Ecaterinei Andronescu, permutat de la șefia Autorității Naționale pentru Cercetare Științifică, în poziția de secretar de stat este Tudor Prisecariu, în subordinea căruia a fost până acum câteva zile Consiliul Național de Etică, forul care a anchetat cazul de plagiat al lui Victor Ponta. Prisecariu este prorector la Universitatea politehnica București și a fost decan al Facultății de Inginerie Mecanică.

Una dintre reconfirmările care a trezit nemulțumiri în rândul PNL, este cea a UDMR-istului Király András György, care rămâne secretar de stat pentru învățământul minorităților. Menținerea sa, în ciuda refuzului liberalilor de a coopta UDMR la guvernare, a fost justificată de Victor Ponta ca un mesaj de deschidere față de minoritatea maghiară, fiind în realitate o ușă lăsată deschisă pentru UDMR. Kiraly a ajuns secretar de stat în timpul guvernării PDL-UDMR, după un mandate de deputat UDMR.

Kiraly Andras. Foto: Facebook

PSD Gorj ia Comunicațiile

La Ministerul Societății Informaționale rămâne secretar de stat PSD-istul Bebe-Viorel Ionică, deținătorul licenței Antena 1 Târgu Jiu și a ziarului Gorjeanul, provenit din filiala în care premierul Victor Ponta și-a reconfirmat mandatul de deputat. Fost PDL-ist, Bebe Ionică și-a șters din CV perioada petrecută în partidul lui Emil Boc, asumându-și doar poziția de vicepreședinte PSD Gorj din 2008. Potrivit presei locale, Ionică a fost unui din obișnuiții contractelor cu statul prin firma sa, Centrul de Calcul SA.

Bebe Ionică. Foto: Ministerul Societății Informaționale

Al doilea post de secretar de stat revine PC care l-a nominalizat pe Sorin Vicol, fostul ministru delegat pentru coordonarea autorităților de control în guvernul Tăriceanu. Numit în decembrie 2004, după cooptarea la guvernare a partidului condus atunci de Dan Voiculescu și descris de președintele Traian Băsescu ca „soluție imorală”, Vicol a demisionat după numai o lună, nemulțumit că Autoritatea Națională a Vămilor și Garda Fianciară i-au fost luate din subordine fiind trecute la Ministerul Finanțelor. De la minister, a trecut la Administrația Națională a Rezervelor de Stat, plecând din executiv odată cu ieșirea PC de la guvernare în decembrie 2006.

De la Energy Holding la Finanțe

Cel mai recent nume avansat în Ministerul Finanțelor pentru eșalonul al doilea de către liberali este cel al lui Dan Manolescu. Viitorul secretar de stat de la Finanțe este vicepreședintele Consiliului Superior al Camerei Consultanților Fiscali și vine dintr-o companie privată, Soter & Partners, unde a coordonat departamentul de consultanță fiscală.

Gheorghe Gherghina, alintat de politicieni „tatăl bugetului”, lucrează de 20 de ani în Ministerul de Finanțe. Avansat secretar de stat pe filieră PSD, în 2009, Gherghina a fost menajat de toate formulele de putere care s-au succedat prin Finanțe, fiind potrivit unor surse politice unul dintre cei direct apelați de președintele Traian Băsescu atunci când șeful statului dorea detalii tehnice din minister. Anterior, a trecut prin Banca Națională, și prin Tarom.

Gheorghe Gherghina. Foto: Mediafax

Inclus inițial în guvernul din umbră al PNL ca ministru de Finanțe, Claudiu Doltu, a prins, după preluarea puterii de către USL, doar funcția de secretar de stat. Doctor în economie, Doltu a fost consilier economic al președintelui Emil Constantinescu și a fost unul dintre cei care au scris programul de guvernare îăn 2000, pentru CDR. A mai fost secretar de stat la Finanțe, în perioada 2005 – 2006, sub guvernarea Tăriceanu.

Fost șef al Trezoreriei, Enache Jiru, a avansat la conducerea CEC și în cea a Minsiterului de Finanțe cu sprijinul PSD, fiind un mai vechi colaborator al lui Mihai Tănăsescu. Până în 2000, a lucrat la Banca Națională, după 2005 numărându-se printre consultanții companiei Energy Holding. În 2007 a devenit președintele fondului de pensii MKB Romexterra, în care Delta Asigurari, companie asociată omului de afaceri Sorin Ovidiu Vântu deținea 40%, potrivit informațiilor vehiculate în presă. În perioada 2009-2010, a fost președinte al Comisiei de Selecție a Administratorului pentru Fondul Proprietatea.

Cultura, 100% pe mâna PNL

În noul val de secretari de stat, liberalul Radu Boroianu îl înlocuiește pe Victor Opaschi, de la PSD. Fostul director artistic la teatrul Țăndărică, regizorul este unul dintre liberalii cu vechime, membru PNL încă de la reînființare. Vicepreședinte fondator al PNL Aripa Tânără, Radu Boroianu a fost secretar de stat la Cultură în perioada 1990-1992 și ambassador în Elveția, în timpul mandatului de președinte al lui Emil Constantinescu.

Nominalizat de liberali în guvernul Ponta I, Sergiu Nistor este menținut în funcția de secretar de stat și în mandatul lui Daniel Barbu la MInisterul Culturii. Nistor a fost secretarul Comisiei Naționale pentru UNESCO, este doctor în arhitectură și a lucrat în Ministerul Culturii în perioada 2001 – 2008.

Cadoul traseistului Hogea: Relația cu Parlamentul

Actualul PNL-ist Gheorghe Hogea a fost susținut pentru funcția de secretar de stat al ministrului pentru Relația cu Parlamentul de președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde – vicepreședinte al PNL. Fost deputat PDL, Hogea a trecut în tabăra liberală în primăvara anului trecut împreună cu Valentin Rusu și Sorin Frunzăverde.

Gheorghe Hogea. Foto: Camera Deputaților

La Ministerul Tineretului și Sportului, a fost numit Cristian Cosmin, fost consilier al ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, al doilea secretar de stat din partea PSD fiind încă nedesemnat.

În discuție sunt în continuare, și funcțiile de secretari de stat de la Afaceri Europene și de la Marile Proiecte, atribuite PSD.

Crima care zguduie ţara. Frumoasa din reclame TV, găsită pe marginea drumului împuşcată de 18...
ULTIMĂ ORĂ! Doliu în sportul românesc! A MURIT în urmă cu puțin timp
FOTO. Fiica Andreei Berecleanu a încins internetul cu cel mai decoltat costum de baie. Cum...
Corina Bud, cu un costum de baie minuscul. Cum arată vedetele din România, la plajă
Fulgy, fiul secret al lui Dan Bursuc?! Ipoteză șoc: „Du-te și fă-i analizele”! Mulți s-au...
Simona Halep sare în apărarea lui Simone Biles, după valul de critici la adresa gimnastei:...
Eşti acuzat de TENTATIVĂ DE OMOR dacă faci această greşeală în trafic! Legea DURĂ pentru...
Oficial israelian: Atacul asupra petrolierului, în care a murit un marinar român, a fost comis...
Nu cumpăra aceste mașini! Au fost făcute zob în Europa
BANCUL ZILEI – Traian Băsescu livrează 1 milion de prezervative românești americanilor
Două insule grecești, la un pas de închidere. Medic: Statul elen trebuie să impună măsuri...
Elena Udrea a comis-o RAU la plajă! Şi-a ridicat picioarele şi s-a văzut…
Imagini INTIME cu scene de nuditate dintr-o lume CENZURATĂ
Chinezii au construit un câmp cu rachete nucleare! Cum arată, imaginile sunt ULUITOARE
Descoperire importantă pentru omenire, îngropată în curând. De ce s-a luat această decizie neobișnuită
Face senzaţie cu „cel mai mic bikini”. Puţine ar avea curajul să meargă aşa la...
Doliu în lumea muzicii populare. A murit la doar 43 de ani. Este ştirea momentului
Atenţie maximă la Paracetamol! Nu îl combina niciodată cu asta. Te poate băga în spital
Turcia e îngenuncheată. Localnicii și turiștii trăiesc apocalipsa, focul pârjolește tot. GALERIE FOTO
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Uită de cumpărarea sau de închirierea unei locuinţe. Un oraş superb din Italia te va...