• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

Cine e Claudia Boghicevici, viitorul ministru al Muncii: a luat portofoliul dintr-a doua încercare

Claudia Boghicevici este varianta luată în calcul de democrat-liberali pentru Ministerul Muncii, portofoliu ocupat în prezent de Sulfina Barbu

Claudia Boghicevici este varianta luată în calcul de democrat-liberali pentru Ministerul Muncii, portofoliu ocupat în prezent de Sulfina Barbu. Boghicevici, în vârstă de 36 de ani, a mai fost pe lista scurtă de nominalizări pentru șefia instituției în 2010, când a pierdut cursa în favoarea lui Ioan Nelu Botiș. Este vicepreședinte al femeilor din PDL și vicepreședinte al comisiei PDL de muncă (un fel de cabinet din umbră al partidului).

Deputata PDL este doctor în științe economice, titlul pe care l-a obținut în 2008. Înainte să fie aleasă deputat de către arădeni, Claudia Boghicevici a lucrat în domeniul asistenței sociale și a protecției copilului la Arad.

Boghicevici a susținut includerea stimulentelor în salariu

Anul trecut, în luna octombrie, angajații de la Finanțe din toată țara au ieșit în stradă și au protestat nemulțumiți că, în urma unei decizii a fostului ministru Gheorghe Ialomițianu, au rămas fără sporuri.

Boghicevici a fost deputatul care a propus ca stimulentele să fie incluse în salariul de bază. Propunerea a fost aprobată. Amendamentul stabiliea ca pentru personalul din cadrul autorităților și instituțiilor finanțate integral de la bugetul de stat sau bugetul asigurărilor sociale, care beneficiază de drepturi bănești acordate din fonduri speciale, salariile de bază vor include valoarea medie a acestor drepturi acordate în cursul anului 2009, pentru fiecare funcție publică, pe categorii, clase și grade profesionale.

AVERE ȘI INTERESE

Potrivit celei mai recente declarații de avere, postată pe site-ul Camerei Deputaților, Claudia Boghicevici are un teren, pe care l-a achiziționat în 2010 printr-un contract de vânzare-cumpărare și două apartamente, dintre care unul este primit moștenire, în timp ce al doilea a fost achiziționat printr-un contract de vânzare-cumpărare. Nu deține nicio mașină, iar la capitolul plasamente și investiții directe a trecut 100.000 euro și 1.500 de lei.

În ceea ce privește datoriile avute, deputata PDL are de dat peste 200.000 euro și 180.000 de lei. Claudia Boghicevici și-a mai trecut în declarația de avere și veniturile pe care le-a obținut aceasta din salariu într-un an de la Camera Deputaților – 49.083 de lei, salariul soțului – 64. 800 de lei, dar și alocația copilului – 3. 600 lei.

Conform declarației de interese, Boghicevici este membru inactiv de al Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCA) – Arad și vicepreședintele Biroului Permanent Municipal Arad al PDL.

CV

Aceasta este membră a Organizației Municipale de Femei (OMF) PD-L Arad din 2003, iar din noiembrie 2008 este deputat în Colegiul 2 Arad.

Potrivit CV-ului, Claudia Boghicevici:

● în perioada 2005-2008 a fost director general adjunct ecomonic al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad,

● în perioada 2003 – 2005 a fost șeful serviciului financiar – contabil al Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad,

● în perioada 2002 – 2003 a fost inspector de specialitate al Compartimentului Corp Control – Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad,

● în perioada 2000 – 2002 a fost Auditor public intern al Compartimentulului audit public intern din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad,

● în perioada 1995 – 2000 a fost învățător la Casa de fete – educare copii și tineri din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

A absolvit Liceul „Dimitrie Țichindeal” și și-a luat licența în cadrul Universității „Aurel Vlaicu” la Facultatea de științe economice la secția de finanțe bănci. În plus, a absolvit patru mastere și are și un doctorat.

Potrivit CV-ului, cunoaște „bine” limba engleză și franceză.

La capitolul „Aptitudini și competențe sociale”, Boghicevici a precizat că are aptitudini în angajarea în relații de parteneriat cu instituții având responsabilități similare, participarea la propria dezvoltare profesională și a angajaților din subordine și promovarea unui sistem de valori morale și civice față de grupurile marginalizate, copii și adulți în dificultate, persoane cu handicap.

La capitolul „Aptitudini și competențe organizatorice”, aceasta a precizat că are disponibilitate pentru program prelungit și condiții de stres, dar și capacitatea de a coordona un număr mare de angajați.

Inchide