Cine este Daniel Barbu, politologul numit consilier prezidențial al lui Crin Antonescu. „Eu nu am făcut serviciul militar, iar acum am șansa să fac serviciul civil”

Cine este Daniel Barbu, politologul numit consilier prezidențial al lui Crin Antonescu. Eu nu am făcut serviciul militar, iar acum am șansa să fac serviciul civil
Publicat: 07/08/2012, 17:48
Actualizat: 19/12/2012, 12:59

Crin Antonescu a numit noi consilieri prezidențiali, politologul Daniel Barbu urmând să preia departamentul pentru Analiză Politică. Născut pe 21 mai 1957, Barbu are experiență în domeniul politicii, el fiind publicist, eseist, jurnalist și profesor la Facultatea de Șiințe Politice, din cadrul Universității București. În trecut, proaspătul consilier prezidențial a fost și decan al aceleiași facultăți și director al Institutului de Cercetări Politice.

Contactat de gândul, Daniel Barbu a povestit că președintele interimar i-a propus sâmbătă seara să îi fie consilier, moment în care a răspuns categoric: „Da”. Mai mult, el susține că acceptarea acestei propuneri vine ca o confirmare a votului pe care l-a dat la referendumul din 29 iulie 2012.

„Nu mă așteptam nicio clipă să mi se propună așa ceva, dar în momentul în care domnul Crin Antonescu mi-a spus, a părut că are sens, a părut logic. Voi face altceva. Eu nu am făcut serviciul militar, iar acum am șansa să fac serviciul civil, dacă pot să-i spun așa. Am șansa să lucrez pentru binele comun și sper să reușesc”, a declarat, pentru gândul, Daniel Barbu.

Referitor la relația pe care o are cu președintele interimar, noul consilier prezidențial a recunoscut că se cunoaște cu el de peste 20 de ani, accentuând faptul că nu sunt prieteni. „De 20 de ani ne cunoaștem și avem o relație bazată pe respect și cordialitate, niciodată nu am fost prieteni și nici nu s-a pus problema, nu este cazul. Mă regăsesc în gândirea domnului Antonescu și mă simt onorat. Prin acceptarea propunerii lui, eu mi-am făcut un angajament de loialitate față de el”, a spus Daniel Barbu, adăugând că „mandatul” său se va încheia odată cu mandatul președintelui interimar.

Întrebat dacă ar continua pe aceeași funcție în cazul unei reveniri a lui Traian Băsescu, Barbu a spus că nu s-ar simți în largul lui tocmai din cauza diferențelor de valori. „Traian Băsescu trebuie să lucreze cu oamenii care gândesc și simt ca el. Nu mă simt capabil să fac un angajament de loialitate față de el, valorile mele nu mă lasă, ar fi caraghios”, a completat Barbu.

Liberal în gândire, noul consilier al lui Antonescu a încercat să explice cu ce se va ocupa el în departamentul de Analiză Politică și cu ce-l poate ajuta pe actualul președinte interimar. Potrivit acestuia, trebuie schimbată modalitate în care a fost explicată situația din România partenerilor europeni. „Crin Antonescu este un președinte care face exact ce ar trebui să facă, are atitudinea justă față de cetățenii care au votat la referendum. Crin Antonescu este depozitarul voinței a 8,5 milioane de concetățeni. Eu pot doar să-l ajut, să-l îndemn să explice mai bine partenerilor europeni acest lucru, că nu este vorba despre politicianism, ci de o suveranitate a națiunii”, a conchis Daniel Barbu.

Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
Cât a lăsat bacșiș Andreea Esca unui taximetrist, pentru o cursă de 6 lei, în...
FOTO. Jojo, în costum de baie! Cum arată acum, de fapt, trupul fostei vedete Playboy
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Ce noi restricții intră în vigoare în România! Decizia autorităților după explozia numărului cazurilor de...
Averea halucinantă a noului premier al României! 40.000 de euro pensie și venituri grotesc de...
Criza guvernamentală ucide oameni zilnic. Apelul medicilor: Depolitizaţi deciziile medicale şi haideţi să colaborăm
Dacia Logan, în rate, este mașina momentului în ROMÂNIA. Avansul este zero!
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Restricții aprobate de CNSU: Lockdown de la ora 22.00, pentru nevaccinați, masca obligatorie, iar nunțile...
Cât a lăsat bacșiș Andreea Esca unui taximetrist, pentru o cursă de 6 lei, în...
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Când se întoarce frigul în România. Trebuie să ne pregătim deja hainele groase
Imagini cutremurătoare cu actorul Alec Baldwin după ce împuşcat doi oameni. Nu îşi poate reveni...
IATĂ noile MĂSURI pe care sunteți OBLIGAȚI să le RESPECTAȚI!
Secretul din spatele succesului „Așii Amanetului”. Ce avere avea „Bătrânul” înainte să moară
Marea noastră actriță A MURIT... Este doliu uriaș în lumea actorilor români
Doliu negru în România! Am pierdut un antrenor de legendă. A murit chiar azi
DOLIU în ROMÂNIA! Milionarul a MURIT cu ZILE, în CHINURI GROAZNICE
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021