Cine este Lucian Bode, propunerea PDL pentru șefia ministerului Economiei

Cine este Lucian Bode, propunerea PDL pentru șefia ministerului Economiei
Publicat: 23/04/2012, 19:36
Actualizat: 23/04/2012, 21:11

Deputatul PDL Lucian Nicolae Bode, lider al PDL Sălaj, în vârstă de 38 de ani, a fost propus pentru postul de ministru al Economiei, după ce Andreea Paul Vass a refuzat nominalizarea. Parlamentarul a susținut în interpelările sale, în total șapte – potrivit site-ului Camerei Deputaților – simplificarea accesului persoanelor cu cetățenie qatareză în România, el avansând ideea realizării unui parc tematic Dracula cu sprijin qatarez.

În calitate de președinte al grupului de prietenie cu Qatar-ul, Bode i-a solicitat ministrului de Externe, într-o interpelare în Parlament din septembrie 2010, inițierea simplificării accesului persoanelor cu cetățenie qatareză pe teritoriul României.

El a revenit asupra interpelării, în decembrie 2010, invocând faptul că nu a primit niciun răspuns de la Ministerul de Externe.

În martie 2011, el a adresat și ministrului Turismului, Elena Udrea, o interpelare pe tema relațiilor româno-qatareze. El făcea o trecere în revistă a evoluțiilor economice pozitive din Qatar și menționa că această țară va organiza Campionatul Mondial de Fotbal din 2022.

Bode menționa că obținerea unei vize de intrare, în interes de afaceri, în Qatar, a unui cetățean român durează aproximativ trei zile. „Hotelul qatarez se ocupă de formalitățile necesare obținerii vizei, ulterior prezentării invitației. Obținerea unei vize de intrare a unui cetățean qatarez în România poate depăși trei săptămâni”, scria Bode în interpelare.

El invoca și formularistica densă necesară pentru obținerea unei vize de România pentru un cetățean qatarez.

A inițiat proiectul celui mare parc tematic din lume – Dracula, cu sprijin quatarez

„La sfârșitul anului 2010, în Emiratele Arabe Unite a fost inaugurat cel mai mare parc tematic acoperit din lume – Ferrari World (insula Yas – investiția totală pentru amenajarea insulei de 1500 de hectare este estimată la 40 mld. USD). Dracula este un simbol cu notorietate mondială, însă crearea unui parc tematic care să pună în valoare acest simbol ar presupune investiții care nu pot fi suportate cu ușurință, în prezent, de către România”, scria Bode în interpelarea către Udrea.

El îi solicita ministrului Turismului și Dezvoltării să analizeze oportunitatea ca hotelurile din România să se ocupe de formalitățile interne necesare obținerii avizelor turistice și de afaceri, atunci când este cazul, inclusiv pentru cetățenii qatarezi.

Bode solicita ministrului, de asemenea, să analizeze oportunitatea inițierii „discuțiilor cu investitori eligibili, inclusiv din Qatar, pentru edificarea celui mai mare parc tematic din lume – Parcul Dracula”.

De asemenea, el solicita analiză pentru oportunitatea sprijinirii organizării, în Doha, a unei expoziții pentru firmele din România ce doresc să inițieze activități economice în Qatar.

Pe de altă parte, Bode se numără printre inițiatorii a 25 de inițiative legislative, în special pe teme economice.

Parlamentarul, cel mai bun marcator al naționalei de fotbal

Bode a fost cel mai bun marcator al naționalei de fotbal a Parlamentului României la Turneul european de fotbal al parlamentarilor desfășurat, în 2011, în Ungaria, marcând trei din cele cinci goluri ale tricolorilor. De altfel, parlamentarul a cochetat cu fotbalul și înainte de a intra în politică, el evoluând în tinerețe în campionatul județean de fotbal.

Bode are credite contractate în franci elvețieni, scadente în 2022, respectiv 2037

Potrivit celei mai recente declarații de avere, din iunie 2011, Bode deține, din 2009, împreună cu soția, educatoare, o casă de locuit de 335 de metri pătrați, construită în regie proprie în Zalău. De asemenea, Bode are un autoturism Mercedes, cumpărat în 2003.

Nu are depozite bancare, ci doar credite la OTP bank Zalău, scadente în 2022 (43.750 CHF), respectiv în 2037 (22.500 CHF). Acestea au fost contractate de Bode în franci elvețieni. A mai avut un credit și în lei, în valoare de 20.000 de lei, care a fost achitat însă în 2011. Bode a încasat din indemnizația de deputat 61.453 de lei, iar soția sa, educatoare la Grădinița nr. 12 din Zalău, a avut un venit de 12.737 de lei.

Lucian Bode este născut în 1974, la Valcău de Jos, județul Sălaj. Este căsătorit și are un copil.

În 1998 a absolvit Universitatea din Oradea, Facultatea de Electrotehnică și Informatică, specializarea inginer electromecanic. De asemenea, are un masterat în „Managementul Securității în Societatea Contemporană”, la Facultatea de Istorie si Filozofie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca .

În perioada 2001-2008 a fost inginer Electrica S.A., Sucursala de distribuție a energiei electrice Zalău,.

Bode este președinte al PDL Sălaj și, potrivit declarației de interese, este membru fondator al Asociației „Pro Demos” din Zalău și secretar general al BPN al PDL.

Oroare! Celebra prezentatoare TV a ţării, abuzată sexual în scara blocului. Atacatorul i-a pus cuţitul...
Cristian Pomohaci, gest șocant! S-a pozat cu sicriul soției lui Nicolae Botgros și a postat...
FOTO. Celebrul milionar însurat, imagini compromițătoare! S-a culcat cu 3 blonde. Cum arată tinerele de...
Canicula ucide. Semne că suferi de epuizare termică ce pot duce la AVC
Anuntul facut de Brigitte cu lacrimi in ochi! Alaturi era Florin Pastrama… S-a terminat! Decizia...
Scandalul dintre Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan a ajuns subiect principal în presa din Germania!...
Chinezii au construit un câmp cu rachete nucleare! Cum arată, imaginile sunt ULUITOARE
Valul patru pune pe pauză relaxările. Ce se întâmplă de la 1 august? Anunţul dat...
Cele opt persoane decedate duminică pe DN2 ar fi trăit cu această soluție simplă și...
BANCUL ZILEI – Ion și Maria, partidă de amor sălbatic
Vicecampioana Ana-Maria Popescu, jignită de un consilier PNL: E o mare țoapă. Nu merita să...
Cristian Pomohaci, gest șocant! S-a pozat cu sicriul soției lui Nicolae Botgros și a postat...
Oamenii care au fost răpiți de EXTRATEREȘTRI. Descoperire ULUITOARE făcută de un cercetător rus
Telefonul cu cea mai mare baterie din lume. Ține și cinci zile, o să uiți...
O tânără de 17 ani a fost bătută până la moarte de familie. Motivul halucinant
Adevărul trist din spatele depozitelor din emisiunea „Storage Wars”
Horoscop august 2021. O lună cu schimbări majore în viața sentimentală pentru aceste zodii. Ce...
REGHE A DIVORȚAT! Adevărul a ieșit la iveală chiar acum
ȘOCANT! „Să își bage medalia în fund”. Om de cultură din PNL, derapaj la adresa...
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Viaţa bizară a unui miliardar. Mănâncă o singură masă pe zi iar în weekenduri deloc,...