Cine este Lucian Bode, propunerea PDL pentru șefia ministerului Economiei

Cine este Lucian Bode, propunerea PDL pentru șefia ministerului Economiei
Publicat: 23/04/2012, 19:36
Actualizat: 23/04/2012, 21:11

Deputatul PDL Lucian Nicolae Bode, lider al PDL Sălaj, în vârstă de 38 de ani, a fost propus pentru postul de ministru al Economiei, după ce Andreea Paul Vass a refuzat nominalizarea. Parlamentarul a susținut în interpelările sale, în total șapte – potrivit site-ului Camerei Deputaților – simplificarea accesului persoanelor cu cetățenie qatareză în România, el avansând ideea realizării unui parc tematic Dracula cu sprijin qatarez.

În calitate de președinte al grupului de prietenie cu Qatar-ul, Bode i-a solicitat ministrului de Externe, într-o interpelare în Parlament din septembrie 2010, inițierea simplificării accesului persoanelor cu cetățenie qatareză pe teritoriul României.

El a revenit asupra interpelării, în decembrie 2010, invocând faptul că nu a primit niciun răspuns de la Ministerul de Externe.

În martie 2011, el a adresat și ministrului Turismului, Elena Udrea, o interpelare pe tema relațiilor româno-qatareze. El făcea o trecere în revistă a evoluțiilor economice pozitive din Qatar și menționa că această țară va organiza Campionatul Mondial de Fotbal din 2022.

Bode menționa că obținerea unei vize de intrare, în interes de afaceri, în Qatar, a unui cetățean român durează aproximativ trei zile. „Hotelul qatarez se ocupă de formalitățile necesare obținerii vizei, ulterior prezentării invitației. Obținerea unei vize de intrare a unui cetățean qatarez în România poate depăși trei săptămâni”, scria Bode în interpelare.

El invoca și formularistica densă necesară pentru obținerea unei vize de România pentru un cetățean qatarez.

A inițiat proiectul celui mare parc tematic din lume – Dracula, cu sprijin quatarez

„La sfârșitul anului 2010, în Emiratele Arabe Unite a fost inaugurat cel mai mare parc tematic acoperit din lume – Ferrari World (insula Yas – investiția totală pentru amenajarea insulei de 1500 de hectare este estimată la 40 mld. USD). Dracula este un simbol cu notorietate mondială, însă crearea unui parc tematic care să pună în valoare acest simbol ar presupune investiții care nu pot fi suportate cu ușurință, în prezent, de către România”, scria Bode în interpelarea către Udrea.

El îi solicita ministrului Turismului și Dezvoltării să analizeze oportunitatea ca hotelurile din România să se ocupe de formalitățile interne necesare obținerii avizelor turistice și de afaceri, atunci când este cazul, inclusiv pentru cetățenii qatarezi.

Bode solicita ministrului, de asemenea, să analizeze oportunitatea inițierii „discuțiilor cu investitori eligibili, inclusiv din Qatar, pentru edificarea celui mai mare parc tematic din lume – Parcul Dracula”.

De asemenea, el solicita analiză pentru oportunitatea sprijinirii organizării, în Doha, a unei expoziții pentru firmele din România ce doresc să inițieze activități economice în Qatar.

Pe de altă parte, Bode se numără printre inițiatorii a 25 de inițiative legislative, în special pe teme economice.

Parlamentarul, cel mai bun marcator al naționalei de fotbal

Bode a fost cel mai bun marcator al naționalei de fotbal a Parlamentului României la Turneul european de fotbal al parlamentarilor desfășurat, în 2011, în Ungaria, marcând trei din cele cinci goluri ale tricolorilor. De altfel, parlamentarul a cochetat cu fotbalul și înainte de a intra în politică, el evoluând în tinerețe în campionatul județean de fotbal.

Bode are credite contractate în franci elvețieni, scadente în 2022, respectiv 2037

Potrivit celei mai recente declarații de avere, din iunie 2011, Bode deține, din 2009, împreună cu soția, educatoare, o casă de locuit de 335 de metri pătrați, construită în regie proprie în Zalău. De asemenea, Bode are un autoturism Mercedes, cumpărat în 2003.

Nu are depozite bancare, ci doar credite la OTP bank Zalău, scadente în 2022 (43.750 CHF), respectiv în 2037 (22.500 CHF). Acestea au fost contractate de Bode în franci elvețieni. A mai avut un credit și în lei, în valoare de 20.000 de lei, care a fost achitat însă în 2011. Bode a încasat din indemnizația de deputat 61.453 de lei, iar soția sa, educatoare la Grădinița nr. 12 din Zalău, a avut un venit de 12.737 de lei.

Lucian Bode este născut în 1974, la Valcău de Jos, județul Sălaj. Este căsătorit și are un copil.

În 1998 a absolvit Universitatea din Oradea, Facultatea de Electrotehnică și Informatică, specializarea inginer electromecanic. De asemenea, are un masterat în „Managementul Securității în Societatea Contemporană”, la Facultatea de Istorie si Filozofie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca .

În perioada 2001-2008 a fost inginer Electrica S.A., Sucursala de distribuție a energiei electrice Zalău,.

Bode este președinte al PDL Sălaj și, potrivit declarației de interese, este membru fondator al Asociației „Pro Demos” din Zalău și secretar general al BPN al PDL.

O tânără speranţă a ţării în sport întreţine relaţii intime pentru bani: "Când i-am spus...
Cristina Cioran, anunț cu lacrimi în ochi! A fost la spital să își vadă fetița...
FOTO. Anna Lesko, apariție interzisă cardiacilor! S-a văzut trupul perfect lucrat prin body
Băuturile și alimentele care te fac să transpiri abundent. Evită-le
Nu s-a ales doar cu premiul și trofeul Survivor România 2021, ci și cu un...
Simona Halep sare în apărarea lui Simone Biles, după valul de critici la adresa gimnastei:...
Orașele din Europa cu cei mai mulți hoți de buzunare. Mare atenție la portofel dacă...
Cartea de identitate electronică, emisă de azi în România
Avertizarea ISU: Dacă ai așa ceva în mașină, mergi ACUM și scoate-l! Este pericol mare
BANCUL ZILEI – Bătrânel răsfățat de nevasta de 19 ani
Raport al republicanilor americani: Virusul care a provocat pandemia s-a scurs de la un centru...
Nu e banc! Cât costă o porție de hamsii și o bere în Mamaia
Care este DURATA normală a unui contact sexual. Un expert dă un răspuns la care...
Chinezii au construit un câmp cu rachete nucleare! Cum arată, imaginile sunt ULUITOARE
Care este temperatura apei mării în Mamaia, Eforie, sau Vama Veche pentru săptămâna 2 –...
Și-a luat fetița în brațe și a simțit un miros familiar. A dus-o la spital,...
Horoscop august 2021. Schimbări majore în viața sentimentală pentru aceste zodii. Ce ne spun astrele?
ULTIMA ORĂ: Germania e în stare de ȘOC! Totul A SCAPĂT de sub control
Declarație de război. Boris Johnson, dur și vehement. „Trebuie să suporte consecințele”
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Povestea unui brand legendar, pe care mulţi îl asociază cu pasta de dinţi. Ce produs...