Cine este Răzvan Mustea, viitorul ministru al Comunicațiilor: posesor de Porsche și ceasuri de 60.000 de euro, fiul unui sponsor important al PDL și prietenul lui EBA

Publicat: 23/04/2012, 19:36
Actualizat: 23/04/2012, 20:14

Susținut de Elena Băsescu la șefia Tineretului Democrat-Liberal, Răzvan Mustea-Șerban (32 ani) este propunerea pentru conducerea ministerului Comunicațiilor.

Deputat de Vrancea din 2008 din partea PDL, Mustea-Șerban are titluri universitare trecute în CV și o situație financiară stabilă, resursele fiindu-i garantate de tatăl și de socrul său. Mustea Șerban este fiul unuia dintre sponsorii importanți ai PD-L Vrancea, Ionel Mustea, unul dintre cei mai bogați oameni din județ, și ginere al lui Horia Furtună, ex președinte al Camerei de Comerț Vrancea.

Răzvan Mustea și-a făcut profil pe hi5

Potrivit autocaracterizării pe care și-o face pe blogul personal, în politică Mustea- Șerban a ajuns mânat de „iubirea de oameni” și de „credința în idei și principii adevărate”. „Am hotărât să fac acest pas pe ușa din față, adică confruntându-mă cu un vot uninominal, primul în istoria postdecembristă a parlamentarismului românesc. Am câștigat cel mai mare numar de voturi în colegiul în care am candidat”, scria acesta pe blogul personal.

Averea lui: un Porsche, ceasuri de 60.000 de euro

„Om de dreapta”, așa cum se declară, Răzvan Mustea are drept motto vorbele lui Benjamin Franklin: „Dacă toată bogăția unui om se află în mintea sa, nimeni nu va putea să i-o fure”. Dacă în CV a adunat un titlu de doctor în Economie, specializarea Management, în declarația de avere, Mustea a trecut un Porsche, cumpărat în 2007, și bijuterii și ceasuri în valoare de 60.000 de euro.

De altfel, actualul deputat PDL mai are și două terenuri în Voluntari și București, și două case, una primită donație și o alta pe care o deține în cotă parte cu mama sa, Marcela Mustea.

Potrivit declarației de avere, Mustea are și trei conturi, două în lei (2081 lei, respectiv 84 lei) și unul în euro (38.845). Veniturile obținute din salarii ale deputatului PD-L au fost în 2010 de 52.024 lei, la care s-au adăugat alte 51.633 lei din indemnizații. Pentru transparență, Răzvan Mustea a trecut în declarația de avere și darul manual primit de soție de la tatăl ei, Furtună Horia, în valoare de 36.655 euro, bani obținuți „în urma vânzării unei proprietăți”. Tot la venituri apar și cele obținute din chirii, respectiv din subînchirierea unor spații comericiale, în umra contractelor de comodat încheiate cu proprietarii acestora – Ionel și Marcela Mustea. Astfel, per total, din chirii, probabil viitorul ministru al Comunicațiilor a încasat 103.419 lei.

Interpelare în iunie 2011: Data roaming în spațiul Uniunii Europene

În cei aproape patru ani de mandat, Răzvan Mustea a avut 21 de propuneri legislative, din care trei le-a retras ulterior. Cele mai multe din acestea țin de învățământul preuniversitar, dar sunt și unele în domeniul energiei, al parteneriatului între stat și biserică, ori cea privind introducerea votului prin corespondență pentru cetățenii aflați în străinătate.

Potrivit blogului personal, a avut 31 de luări de cuvânt și 22 de întrebări și interpelări adresate Guvernului de la tribuna Parlamentului, ultima dintre ele fiind în iunie 2011: Data roaming în spațiul Uniunii Europene. De altfel, este singura interpelare care are legătură cu domeniul care i s-a încredințat în noul cabinet, al lui Răzvan Mihai Ungureanu.

Admirator al premierului Boc

Admirator al fostului premier demisionar, față de care și-a manifestat sprijinul în 2011, în timpul bătăliei pentru șefia partidului, Răzvan Mustea a declarat deja că noul guvern va trebui „să meargă pe linia reformelor asumate de cabinetul Emil Boc”.

Răzvan Mustea este căsătorit și are doi băieți, Matei și Ioan. Este cadru didactic (lector universitar doctor) și predă studenților „Leadership si cultura organizationala”, „Ettica in afaceri” si „Management international”.

Oroare! Celebra prezentatoare TV a ţării, abuzată sexual în scara blocului. Atacatorul i-a pus cuţitul...
Cristian Pomohaci, gest șocant! S-a pozat cu sicriul soției lui Nicolae Botgros și a postat...
FOTO. Celebrul milionar însurat, imagini compromițătoare! S-a culcat cu 3 blonde. Cum arată tinerele de...
Canicula ucide. Semne că suferi de epuizare termică ce pot duce la AVC
Anuntul facut de Brigitte cu lacrimi in ochi! Alaturi era Florin Pastrama… S-a terminat! Decizia...
Scandalul dintre Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan a ajuns subiect principal în presa din Germania!...
Cum arată cel mai brutal model SUV de la Audi. Are 918 cai putere și...
Valul patru pune pe pauză relaxările. Ce se întâmplă de la 1 august? Anunţul dat...
Cele opt persoane decedate duminică pe DN2 ar fi trăit cu această soluție simplă și...
BANCUL ZILEI – Ion și Maria, partidă de amor sălbatic
Vicecampioana Ana-Maria Popescu, jignită de un consilier PNL: E o mare țoapă. Nu merita să...
Cristian Pomohaci, gest șocant! S-a pozat cu sicriul soției lui Nicolae Botgros și a postat...
Oamenii care au fost răpiți de EXTRATEREȘTRI. Descoperire ULUITOARE făcută de un cercetător rus
Chinezii au construit un câmp cu rachete nucleare! Cum arată, imaginile sunt ULUITOARE
O tânără de 17 ani a fost bătută până la moarte de familie. Motivul halucinant
Adevărul trist din spatele depozitelor din emisiunea „Storage Wars”
Horoscop august 2021. O lună cu schimbări majore în viața sentimentală pentru aceste zodii. Ce...
REGHE A DIVORȚAT! Adevărul a ieșit la iveală chiar acum
Extreme meteo! Urmează ORE GRELE. Milioane de români, în PERICOL
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Viaţa bizară a unui miliardar. Mănâncă o singură masă pe zi iar în weekenduri deloc,...