VIDEO | Ciolacu, despre vaccinarea obligatorie: Exclus ca eu vreodată să susțin vaccinarea obligatorie, dar nevaccinații vor avea anumite lucruri de respectat

Publicat: 01/12/2021, 22:35
Actualizat: 01/12/2021, 23:07

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat la România TV, că este exclus ca el să susțină vaccinarea obligatorie, dar a precizat că cei care nu se vaccinează vor avea de respectat anumite decizii.

„Exclus ca eu vreodată să susțin vaccinarea obligatorie! Președinta Comisiei Europene are dreptul la opinie, dar cred că nu trebuie impusă vaccinarea obligatorie. Fiecare trebuie să decidă, e dreptul fiecăruia”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a subliniat că persoanele care refuză să se vaccineze vor avea parte de anumite restricții pe care vor trebui să le respecte.

„Eu m-am vaccinat de trei ori. Sunt la fel de sănătos. Cel care nu se vaccinează trebuie să respecte și dreptul meu la viață. El va avea anumite lucruri de respectat”, a precizat Ciolacu.

Marcel Ciolacu vrea ca cei care au condus Ministerul Sănătății pe timpul pandemiei să răspundă pentru incompetența de care au dat dovadă și pentru sutele de decese survenite din pricina măsurilor prost aplicate pentru limitarea efectelor pandemiei de Covid-19.

„Sper ca cei care au fost responsabili în Ministerul Sănătății până acum să răspundă pentru decesele care au fost. Și incompetența duce la moarte, nu doar corupția. Credeți că uit ce e în depozit la Unifarm? Am memorie de lungă durată… Vor trebui să răspundă pentru ceea ce a fost”, a precizat el.

Ciolacu a afirmat că a transmis un mesaj actorilor politici să facă un pas în spate și să nu își mai dea cu părerea despre pandemia de Covid-19. Acest atribut să rămână în sarcina specialiștilor.

„Am făcut un apel la oamenii politici. Să ne dăm mai puțin cu părerea despre pandemie și să îi lăsăm pe cei avizați. Vedem unde s-a ajuns. Trebuie să înțelegem că politicienii trebuie să facă un pas înapoi. Abordarea corectă e ca profesorul Rafila este ce e rău la vaccinare și ce este bine. Decizia îmi aparține mie, după ce sunt informat corect”, a declarat Marcel Ciolacu la România TV.

Ursula von der Leyen consideră că este nevoie de o discuție la nivelul tuturor statelor membre pentru a stabili cum se poate încuraja și eventual impune obligativitatea vaccinării în interiorul UE, în contextul în care aproximativ o treime dintre europeni nu au nici măcar o doză anti-COVID administrată.

„(O decizie privind obligativitatea vaccinării ) este strict de competența statelor membre, prin urmare, ținând cont de acest lucru, nu este locul meu să fac orice fel de recomandare. Dacă mă întrebați care este poziția mea personală, în urmă cu doi sau trei ani nu aș fi crezut că voi fi vreodată martoră la ceea ce vedem în prezent, că aveam această pandemie oribilă, avem disponibile vaccinuri, vaccinuri care salvează vieți, dar această nu sunt folosite în mod adecvat peste tot și, prin urmare, acest lucru costă, duce la un enorm cost de sănătate”, a spus Ursula von der Leyen.

Prin urmare cred că este de înțeles și corect să fie purtată această discuție acum, cum putem să încurajăm și eventual să ne gândim la obligativitatea vaccinării în interiorul UE. Este nevoie de discuții, este nevoie de o abordare comună, dar este o discuție care cred că trebuie purtată”, a răspuns președinta CE.

BOMBĂ! Vedeta prinsă pe un site de adulţi. Ce tarif avea. A fost imediat concediată
Ce l-au pus să facă șefii de la Antena 1 pe Dan Negru. Când a...
FOTO. Fosta soție a gimnastului Marian Drăgulescu face videochat și a ajuns să aibă o...
Femeia care-și bea menstruația, o aplică pe ten și pictează cu ea: „E medicină pură”
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
O invazie a Rusiei în Ucraina ar avea consecinţe nemaivăzute. IATĂ ce măsuri draconice ar...
Mit FALS sau realitate? Cât de mult ajută, de fapt, alimentarea mașinii cu un combustibil...
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Elon Musk a propus lanțului McDonald’s să accepte plata cu moneda Dogecoin
Ce l-au pus să facă șefii de la Antena 1 pe Dan Negru. Când a...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
A renunțat la taximetrie și s-a apucat de cultivat canabis
O actriță trebuia sa mimeze o scenă de amor pentru un videoclip. Ce a urmat...
Pericol uriaş pentru România! Am putea ajunge vecini cu Rusia. Planul secret al lui Putin...
Intră în vigoare din 28 august 2022. Veste uriașă pentru toți românii. Regula se aplică...
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Răzbunarea perfectă a unui angajat care a fost concediat de şef pentru că avea idei...