VIDEO | Cîțu: Dacă implementarea reformelor va fi afectată de acest guvern vom vedea daca este cazul să mergem mai departe sau nu

Publicat: 02/12/2021, 22:08
Actualizat: 02/12/2021, 23:26

Președintele PNL, Florin Cîțu a declarat că a ales să facă această coaliție cu PSD după ce președintele USR, Dacian Ciolos a declarat că nu va fi de acord cu nominalizarea lui Cîțu pentru funcția de premier. El a precizat că dacă implementarea reformelor va fi afectară de actuala coaliție de guvernare va avea o discuție în cadrul partidului pentru a vedea dacă PNL va ieși de la guvernare sau nu.

„Nu am făcut alianță, ci coaliție! De ce am făcut acest compromis? Nu este un cec în alb. Când a fost demis Stelian Ion din Guvern am cerut celor de la USR să revină în coaliție. Ei au semnat o moțiune de cenzură cu AUR. Apoi, au semnat moțiunea PSD”, a declarat Florin Cîțu.

„Primii cu care am discutat au fost cei de la USR, după picarea guvernului. La nici 24 de ore, după ce am spus că putem reface coaliția, președintele USR a ieșit public și m-a atacat și pe mine, și pe Klaus Iohannis. Apoi, am mers în partid și am cerut mandat pentru a face coaliție cu PSD.”, a spus Florin Cîțu la Digi 24.

Liderul PNL a afirmat că dacă implementarea reformelor va fi afectată de deciziile PSD, atunci va merge în partid pentru a discuta dacă mai continuă sau nu guvernarea cu social-democrații.

„Eu voi fi primul care atunci când implementarea reformelor va fi afectată de această guvernare voi merge în PNL și vom avea o discuție si vom vedea dacă este cazul să mergem mai departe sau nu. Nu punem în pericol ce am început”, a subliniat Cîțu.

El a precizat că orice derapaj al PSD care pune în pericol stabilitatea economică va fi aspru sancționat de PNL.

„Eu nu iau decizii de unul singur în partid. Acum în PNL e democrație: nu sunt voturi în unanimitate”.

Întrebat de ce s-a întârziat atât de mult formarea unui Guvern, Florin Cîțu a răspuns: „Dacian Cioloș a mers la vot, deși nu avea voturile. Nu noi am întârziat. USR trebuia să se oprească. Cu Guvernul Ludovic Orban aveam 20% în Parlament. Dacă văd derapaje care pun în pericol stabilitatea economică a României venim în PNL și luăm o decizie. Nu e o coaliție cu cec în alb. Sunt declarații politice la PSD acum”, a declarat Florin Cîțu.

Președintele liberalilor consideră că este important ca PNL să fie la guvernare până în 2024 pentru a continua reformele pentru modernizarea României.

„Cred că cel mai important e că PNL o să fie la guvernare până în 2024. Noi suntem aici ca să ne asigurăm că reformele o să fie implementate. Merită (coaliția cu PSD n.r) dacă reușim să implementăm… Dacă ducem la bun sfârșit PNRR, reforma pensiilor, a salarizării, a administrației publice, România educată, digitalizarea…”, a declarat Florin Cîțu, joi la Digi24.