CIUDATA APARIȚIE de la malul mării: acesta este misteriosul MILIARDAR EGIPTEAN al lui Radu Mazăre

Cum a ajuns miliardarul să-și doneze o treime din avere și să-l împuternicească pe Mazăre să-i împartă banii

În urmă cu câteva zile, primarul Constanței, Radu Mazăre, a făcut, în stilul său inflamant, o dezvăluire-bombă: un miliardar egiptean misterios a decis să-și doneze o treime din avere, iar o parte din bani ar urma să-i fie încredințați lui Mazăre direct pentru a face acte caritabile cu ei.

L-am căutat pe Mazăre pentru a lămuri cum a ajuns să-l cunoască pe miliardarul egiptean, cum au decurs discuțiile despre donația pe care o va face, cum vede acesta România și ce planuri de „investiții” are în țara noastră.

Radu Mazăre a declarat pentru gândul că l-a cunoscut pe miliardar în urmă cu trei ani, în timpul unei călătorii în Egipt. „Noi ne-am cunoscut în Egipt, eu ajungând acolo înainte să ajungă el aici. Suntem prieteni de peste trei ani de zile, am fost prima dată într-unul din orașele lui. Firma lui, Orascom, are reprezentanțe în orașe din multe țări din lume, ne-am împrietenit acolo, am fost cu barca avem aceleași pasiuni, este o prietenie. Ne cunoaștem familiile foarte bine, am petrecut mult timp împreună”, a rememorat edilul Constanței. Prietenia, susține Mazăre, a fost cheia investițiilor, dar și donațiilor pe care miliardarul egiptean le va face în România. „A contat foarte mult prietenia dintre noi. El a mai fost în România, am mai discutat ce se întâmplă în Constanța, în societatea românească, există o relație apropiată între noi și de oameni care înțeleg ce se întâmplă pe lumea asta”, a subliniat primarul.

Oferta de la munte

Cum s-a ajuns însă la donația pe care miliardarul egiptean vrea să o facă prin intermediul lui Radu Mazăre? „Numele prietenului meu este Samih Sawiris, membru al familiei Sawiris. Într-o discuție pe care am avut-o acum o lună și jumătate la munte, atunci când am fost eu naș, mi-a spus că s-a hotărât să doneze o treime din afacere oamenilor nevoiași care au nevoie de operații, copii care nu au bani pentru școală, pentru mâncare, pentru haine și m-a rugat să-l ajut să cheltuiască o parte din această sumă. Din ce am văzut pe estimări are o avere de trei miliarde de euro. Toată familia lui are vreo 30 de miliarde de euro”, a dezvăluit pentru gândul Mazăre. Nu toată suma va ajunge în România, menționează edilul.

Cum a decurs discuția Radu Mazăre – Samih Sawiris

În noaptea de la munte, într-o discuție „pe fugă”, miliardarul egiptean i-a povestit lui Mazăre despre intențiile sale: „mi-a spus că una dintre problemele lui, după ce a luat decizia de a-și dona o parte din avere, este ca banii să ajungă într-adevăr către cei nevoiași și este o problemă nu numai să faci banii, ci să-i și cheltui ca să nu dispară pe drum. Fiind prieteni foarte buni și apreciindu-mă mi-a spus dacă mă poți ajuta, te rog frumos ajută-mă că știu că prin tine banii ajung unde trebuie>>. Discuția a fost >.

Mazăre explică cine va primi bani și cum

Banii nu vor ajunge doar la cazurile sociale din județul Constanța, afirmă Mazăre. „Vorbisem acum o lună și jumătate cu un băiat fără picioare, care era prin Mamaia și am promis că o să-l ajut.”

Întregul proiect supervizat de edilul Constanței nu se va derula printr-o fundație, ci s-a deschis un cont pe numele unei cunoștințe a lui Radu Mazăre. „Banii nu se vor derula prin intermediul unei fundații, ci a unei persoane fizice care va primi donație de la el și care va da mai departe banii ca donație, făcând o fișă a fiecărei persoane care va fi ajutată. Fata pe care am pus-o eu deja a luat legătura cu familii, s-a uitat peste solicitările venite la Primărie și a deschis cont să-i facă transferul bancar de la el către ea și de la ea o să meargă prin transfer bancar către cazurile respective pe care o să le notăm undeva”, a precizat primarul circuitul banilor de la miliardarul egiptean la cazurile sociale.

Mazăre spune că nu este nimic neobișnuit în gestul lui Samih Sawiris, deoarece și alți miliardari, precum Bill Gates, au decis să-și doneze averea: „omul nu vrea foarte multă publicitate. Acum nu știu ce înseamnă a dona o treime din avere. Am înțeles că Bill Gates vrea să-și doneze toată averea. Nu am intrat în detalii, i-am spus bine te ajut să cheltui banii”

România descrisă de un miliardar

Proiectul din Elveția al miliardarului egiptean

Cum se vede România prin ochii miliardarului egiptean, relatează tot Mazăre. „Omul prima dată vine să vadă dacă rentează să facă bussines, dacă partenerii de dialog sunt oameni cu scaun la cap, dacă se poate face. Noi i-am părut ok, toată România i s-a părut sucită, dar pentru că noi i-am părut ok a spus că vrea să facă ceva aici pentru că se simte și bine”. Pe lângă donații, Sawiris vrea să și investească în țara noastră. „Orascom a anunțat anul trecut că vrea să investească în România. Relațiile personale contează foarte mult pentru investiții , el poate să investească oriunde în Muntenegru, Elveția are în Iordania trei orașe. Investesc în locuri unde le face și plăcere să o facă. Despre proiectele lui Sawiris nu pot să vă vorbesc acum”, a declarat Radu Mazăre.

Cine este misteriosul donator?

Samih Sawiris, prietenul miliardar al primarului constănțean, este, potrivit portalului de știri economice, Bloomberg, un dezvoltator important în domeniul imobiliar. Conform declarațiilor sale, acesta intenționa să investească aproximativ un miliard de dolari în construcția unor locuințe ieftine în România, Turcia și Irak. Afacerea demarată în Egipt, încă din 2006, este considerată de companie drept una profitabilă pe termen lung.

Sawiris pe șantierul din Elveția

Potrivit portalului amintit, compania lui Sawiris, Orascom Development, ar fi achiziționat două milioane de metri pătrați în România, pe care va construi locuințe low-cost în următorii 10 ani.

Orascom Development are în portofoliu și realizarea unor proiecte turistice importante, precum El Gouna, la Marea Rosie. Sawiris promite ca, până în 2013, să investească spectaculos într-un sat elvețian de munte – Andermatt – pentru a-l transforma într-o locație de cinci stele.

Samih Sawiris este un om de afaceri egiptean, născut în 1957, la Cairo, fiind al doilea dintre cei trei fii ai lui Onsi Sawiris, fondatorul conglomeratului Orascom. Este președintele executiv al Consiliului de Administrație și CEO al Orascom Development – parte a grupului de companii Orascom -, care rulează afaceri în domeniul imobiliar, hoteluri și turism.

Hotelul din orășelul elvețian Andermatt, construit de firma miliardarului egiptean

Potrivit Forbes, averea lui Samih Sawiris se ridica în 2008 la 2,9 miliarde de dolari.

ŞOC total la CFR Cluj. Dan Petrescu începe cursa pentru supremaţie şi aduce alţi doi...
Tragedie în showbiz-ul românesc! Cunoscutul cântăreț, în stare critică la Terapie Intesivă, după ce a...
FOTO. Nicoleta Luciu, cel mai fierbinte pictorial! Imaginile tinereții într-o decapotabilă din piele
FOTO. Transformare ireală: așa arată unul dintre cei mai renumiți cântăreți români, la 60 de...
ULTIMA ORĂ! Ce se întâmplă acum cu Dincă. Este strigător la cer. Părinții fetelor ucise...
Mărturiile unui spion: Nu este ce se vede la televizor. La televizor îl vedem pe...
Orașul cu nume „cancerigen” și-a ales un nou nume. Investitorii și turiștii fugeau de el
Tragedie în showbiz-ul românesc! Cunoscutul cântăreț, în stare critică la Terapie Intesivă, după ce a...
Cântăreață din România, mesaj sfâșâietor de pe patul de spital: “Rugați-vă cu mine”
Cristofor Columb a fost EXHUMAT! Cine era de fapt MARELE explorator. Istoria Americii nu va...
S-a aflat cel mai ascuns secret al lui Ceaușescu. Strategia lui avea să aducă sfârșitul....
De ce s-a căsătorit Nicu Ceaușescu cu Elena lui Briceag, de fapt. Secretul dictatorului s-a...
Când sunt Moşii de toamnă 2020 şi ce se dă de pomană în Sâmbăta Morţilor
Ai unul dintre aceste simptome? Atunci ești considerat suspect de COVID-19
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Ţara europeană care intră din nou în blocaj total din cauza pandemiei. Autorităţile au hotărât...
Inchide