• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

CONGRES USL. Crin Antonescu: USL trebuie să fie o armată de eliberare și nu una de ocupație

CONGRES USL. Crin Antonescu: USL trebuie să fie o armată de eliberare și nu una de ocupație
Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat că USL nu trebuie să repete greșelile celor de la PDL care „au politizat tot".

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat că USL nu trebuie să repete greșelile celor de la PDL care „au politizat tot”.

„Boala este ciuma politizării. Trebuie să fim o armată de eliberare și nu alta de ocupație, conducătorii de astăzi trebuie să plece de la Palatul Cotroceni, Palatul Victoria. Sensul angajamentului nu este de a le lua locul decât acolo unde este firesc să se afle forța politică. Armata noastră trebuie să sune retragerea partizanatului politic și a politicului de acolo de unde nu are ce căuta: economie, educație, justiție, servicii secrete, armată”, a spus Antonescu, care a fost prezentat de Liviu Dragnea drept omul care va da lovitura de grație actualului regim.

Liberalul a spus că este frate de arme cu cei din PSD și PC într-un război pe care nu l-a dorit. El a precizat că frontul s-a rupt la PDL și că este bucuros că nu s-a rupt la USL.

„Suntem singura forță politică în stare să construiască acele lucruri de care România are nevoie”, a precizat liderul PNL.

Antonescu a vorbit și despre identitatea ideologică a celor din PSD și PNL.

„Aveți curajul de a afirma că stânga nu mai reprezintă comunism, aveți curajul de a afirma că în România există un mare deficit de solidaritate socială, aveți curajul și spuneți că în România este prea multă sărăcie, aveți curajul că stânga nu înseamnă birocrație și șpagă. Liberali, conservatori nu este niciun risc să vă pierdeți identitate, ci trebuie să o apărați mai mult ca oricând. Apărați valorile de dreapta. Vorbiți despre deficitul de libertate din România. Vorbiți despre tradiție, familie, istorie. Vreau să fim naționaliști, cât francezii, cât englezii, cât germanii, cât grecii, cât polonezii

Inchide