Consultări la Cotroceni: președintele a chemat Partidele. PSD și PNL nu participă. Băsescu: „Voi încerca să substitui eu Opoziția”

Redactor:
Vlad Mironescu
Consultări la Cotroceni: președintele a chemat Partidele. PSD și PNL nu participă. Băsescu: „Voi încerca să substitui eu Opoziția”
Președintele Traian Băsescu are programate, la Cotroceni, discuții cu reprezentanții partidelor și grupurilor parlamentare pe teme de actualitate cum ar fi Legile pensiilor, educației, accelerării proceselor, dar și despre bugetul pe 2011.

UPDATE 8: PreședinteleBăsescu a cerut Guvernului prioritizarea investițiilor din banipublici


UPDATE 7: Pambuccian:S-a propus un organism pentru fonduri UE subordonatpremierului


UPDATE 6: Marko Bela: Laconsultări s-a discutat despre necesitarea pregătirii cât maitemeinice a bugetului pe 2011


UPDATE5: Consultările dintre președinte șireprezentanții puterii s-au terminat

Consultările de la Palatul Cotroceni dintre șeful statului șireprezentanții puterii s-au terminat, luni, după două ore de lamomentul începerii. Presa a avut acces la discuții, câteva momnete,la începutul întâlnirii.


UPDATE 4: Ponta: Glumeleproaste ale lui Băsescu nu se pot substitui soluțiilor pentruRomânia


UPDATE 3: Voicu, după ceBăsescu a spus că se va substitui opoziției la consultări: Să fiesănătos


UPDATE2: Declarațiile președintelui Băsescu, laînceputul consultărilor de la Cotroceni:

• Sunt câteva problemede interes național care trebuiau să fie discutate.
•Obiectivul meu a fostsă încerc o armonizare a punctelor de vedere a partidelor deopoziție cu arcul guvernamental. Nu a fost posibil. O sa fiu euopozițOia.
•Ce se va discuta: LegeaPensiilor, unde trebuie să găsim o soluție, Legea Educației, atâtde mult întârziată, legea bugetului de stat, armonizarea bugetuluicu strategia 2020 De asemenea, problema fondurilor absorbțieieuropene, care devine critică.
•Am vrut să vă previnasupra subiectelor suplimentare, ca să putem fi pregătiți înintervenții.
•Am toată după-amiaza ladispoziție. Partidele vor face declarații după întâlnire.


UPDATE:Pontal-a anunțat pe Băsescu că PSD nu participă la consultările de laCotroceni simultan cu UNPR

PSD nu va participa la consultările de la Cotroceni simultan cuUNPR, solicitând șefului statului fie să contramandeze invitațiaadresată Uniunii, fie să reprogrameze discuțiile cu opoziția.


Președintele Traian Băsescu are programate, luni, la Cotroceni,discuții cu reprezentanții partidelor și grupurilor parlamentare peteme de actualitate cum ar fi Legile pensiilor, educației,accelerării proceselor, dar și despre bugetul pe2011.

Din partea PDL la consultări sunt prezenți premierul Emil Boc,alături de Vasile Blaga și Adriean Videanu, UNPR este reprezentatde Gabriel Oprea, Marian Sârbu și Cristian Diaconescu, din parteaUDMR sunt prezenți Marko Bela, Kelemen Hunor, Laszlo Borbely și ungrup de reprezentanți ai Minorităților, în frunte cu VarujanPambuccian.

PNL a anunțat, vineri, că nu participă la consultări, iar PSD aanunțat, luni, că nu dorește să participe la discuții simultan cuUNPR.

Inchide