CONTRE ÎNTRE PREMIERI. Ungureanu: Acuzațiile lui Ponta – „lipsă de responsabilitate și ipocrizie”

CONTRE ÎNTRE PREMIERI. Ungureanu: Acuzațiile lui Ponta – „lipsă de responsabilitate și ipocrizie”
Premierul Mihai Răzvan Ungureanu susține că președintele PSD Victor Ponta dă dovadă de "lipsă de responsabilitate și ipocrizie" atunci când spune că guvernul nu ține cont de interesele României.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu susține că președintele PSD Victor Ponta dă dovadă de „lipsă de responsabilitate și ipocrizie” atunci când spune că guvernul nu ține cont de interesele României. 

„În general, nu admit din partea nimănui o exprimare de acest gen. Premierul Mihai Răzvan Ungureanu este cel care apără interesele naționale și doar interesele naționale. A arunca cineva o umbră de dubiu pe intențiile mele, dovedește în opinia mea, o lipsă de responsabilitate a propriilor cuvinte, iar pentru un politician în formare, pentru că îi doresc domnului Ponta o carieră politică lungă, mă refer la domnul președinte Ponta și la această aluzie. Este doar lipsă de responsabilitate și ipocrizie. Dar a arunca anatema suspiciunilor asupra cuiva denotă o intenție construită greșit. Eu sper că unii din cei care îi sfătuiesc, pe unii îi cunosc, domnul Teodorescu, sper că va reuși să se apropie la timp înainte să spună așa ceva. Nu-mi place cum sună și mă aștept de la un om care se apropie de 40 de ani, mai ales că e tată și cetățean, să se ferească de asemenea neîndemănâri”, a declarat Ungureanu, la Realitatea TV.

Președintele PSD, Victor Ponta, premier în calculele USL, a declarat, luni, că mandatul Guvernului Ungureanu nu are legătură nici cu interesele țării noastre, nici cu interesele de partid ale PDL, UNPR, UDMR, ci cu interese externe României, legate de transferul a ceea ce a mai rămas din resursele naturale în mâini necunoscute.

Ponta a spus, duminică, într-o conferință de presă, că există o acțiune „tot mai accentuată a Guvernului Ungureanu de înstrăinare din patrimoniul național a resurselor naturale și energetice”, social-democratul apreciind că acesta este „lucrul cel mai grav”.

„În această săptămână, trei acțiuni consecutive făcute în mod conspirativ care se practică dacă ești șeful unui serviciu de informații au avut loc”, a spus Ponta.

El a precizat că este vorba despre „vânzarea unui pachet de acțiuni la Transelectrica cu 37 de milioane de euro, în condițiile în care 50 de milioane de euro sunt investiți doar pentru modernizarea unei singure stații de transformare (…); vânzarea rezervei naționale de cupru, una din cele mai mari din Europa, pentru o sumă simbolică – s-a pornit de la 60, s-a ajuns la 200 de milioane – către o companie a cărei origine probabil doar SIE o cunoaște cu adevărat; descoperirea de către presă a unor noi concesiuni privind exploatarea gazelor de șist”.

„Urmează în mod sigur, pentru că probabil că acesta este mandatul Guvernului Ungureanu, vânzarea Hidroelectrica, Transgaz, Romgaz, Tarom, SNCFR, ce ne-a mai rămas de vândut”, a spus Ponta.

El a explicat că, în aceste condiții, USL constată tot mai mult că „mandatul Guvernului Ungureanu este un mandat care nu are legătură nici cu interesele României, și, se pare, nici cu interesele de partid ale PDL, UNPR, UDMR, ci are legătură cu interese externe României, și care trebuie să se finalizeze în noiembrie, prin transferul a ceea ce a mai rămas din resursele naturale ale României în mâini necunoscute pentru publicul larg”.

ŞOC total la CFR Cluj. Dan Petrescu începe cursa pentru supremaţie şi aduce alţi doi...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit în Vama Veche o virgină din București
FOTO. Nicoleta Luciu, cel mai fierbinte pictorial! Imaginile tinereții într-o decapotabilă din piele
FOTO. Transformare ireală: așa arată unul dintre cei mai renumiți cântăreți români, la 60 de...
ULTIMA ORĂ! Ce se întâmplă acum cu Dincă. Este strigător la cer. Părinții fetelor ucise...
Mărturiile unui spion: Nu este ce se vede la televizor. La televizor îl vedem pe...
Orașul cu nume „cancerigen” și-a ales un nou nume. Investitorii și turiștii fugeau de el
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit în Vama Veche o virgină din București
Cântăreață din România, mesaj sfâșâietor de pe patul de spital: “Rugați-vă cu mine”
Cristofor Columb a fost EXHUMAT! Cine era de fapt MARELE explorator. Istoria Americii nu va...
S-a aflat cel mai ascuns secret al lui Ceaușescu. Strategia lui avea să aducă sfârșitul....
De ce s-a căsătorit Nicu Ceaușescu cu Elena lui Briceag, de fapt. Secretul dictatorului s-a...
Când sunt Moşii de toamnă 2020 şi ce se dă de pomană în Sâmbăta Morţilor
Ai unul dintre aceste simptome? Atunci ești considerat suspect de COVID-19
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Ţara europeană care intră din nou în blocaj total din cauza pandemiei. Autorităţile au hotărât...
Inchide