Corina Crețu, CUCERITĂ de Bill Gates

Redactor:
Marian Sultănoiu
Corina Crețu, CUCERITĂ de Bill Gates
"A rămas să facem un proiect și să-i adresăm o invitație. Poate pentru 2012. Am putea organiza atunci o conferință cu oameni de afaceri, ONG-uri, cu românii care au bani".

Europarlamentarul Corina Crețu, vicepreședintele Comisiei pentruDezvoltare a PE, a coprezidat, la Strasbourg, reuniuneaextraordinară a comisiei, care l-a avut invitat de onoare pe BillGates, fondatorul Microsoft, principal donator privat pentruacțiuni umanitare și ajutor. „Comisia de Dezvoltare înseamnă, defapt, relația noastră cu țările în curs de dezvoltare, iar BillGates este donatorul privat cel mai important. O singură persoanădonează pentru dezvoltare, pentru ajutor umanitar, mai mult decâtjumătate din UE”, spune pentru gândul CorinaCrețu și precizează că ideea de a-l invita la comisie pe Gates i-aaparținut. „Am propus, anul trecut, să-l invităm în ParlamentulEuropean și, spre surprinderea noastră, a acceptat să vină să nevorbească despre planurile și proiectele sale, cu focalizare pețările foarte sărace din Africa”.

Bill Gates, modest și realist

Corina Crețu se declară cucerită de Bill Gates. „M-a impresionatfoarte mult. Prin modestia lui, prin realism… Un om absolutnormal și foarte bine pregătit, cu o filozofie de viațăimpresionantă, care consideră că este în detrimentul copiilor să lelași pe mână o avere foarte mare. Gates a cedat 40 la sută dinaverea sa celor cu mari probleme, copiilor săi lăsându-le moștenireo sumă fixă”, spune ea. Europarlamentarul român l-a cunoscut pemiliardar cu mulți ani în urmă, în timpul unei vizite oficiale afostului președinte Ion Iliescu în SUA. „La finalul întâlnirii pecare am avut-o, atunci, cu Bill Gates, i-am spus că îl așteptăm înRomânia, iar el mi-a replicat că a mai fost, dar că i-ar faceplăcere să revină, mai ales în această nouă calitate a sa, defilantrop, de contributor la dezvoltarea globală. A rămas să facemun proiect și să-i adresăm o invitație. Poate pentru 2012. Am puteaorganiza atunci o conferință cu oameni de afaceri, ONG-uri, curomânii care au bani. Ceea ce face Bill Gates ar putea fi unexemplu și pentru ei”, crede Corina Crețu.

BOMBĂ în televiziune! Dan Capatos, scos de pe Antena 1! Chiar prezentatorul a făcut anunțul
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Ce s-a ales de Patrick Cioacă, fiul Elodiei. Ce decizie radicală a luat băiatul după...
Ce salarii au angajații RCS & RDS. Se câștigă mai bine decât ai fi crezut
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Ce e pe cale să se întâmple cu pensiile românilor. Decizie importantă, azi, în Parlament
Demisie în Cehia pe fondul creşterii cazurilor de coronavirus. „Este obosit, dezgustat de politică şi...
BOMBĂ în televiziune! Dan Capatos, scos de pe Antena 1! Chiar prezentatorul a făcut anunțul
Un milionar și-a testat iubita! A anunțat-o că a rămas fara niciun ban! Reacția ei...
A ridicat DRONA să cerceteze o zonă. Când s-a uitat pe filmare a rămas PERPLEX
Andreea Marin, ipostază unică alături de Violeta și Radu! Frații Bănică au atras toate privirile....
ANM îi avertizează pe români! Va fi prăpăd în următoarele zile
Nelu Tătaru anunţă când vom scăpa de coronavirus
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Compania care schimbă toată piaţa auto. Cum arată maşina creată de ei, care sperie toţi...
×
GÂNDUL LIVE 22.09.2020

Urmăriți GÂNDUL LIVEAu avut o nuntă cu peripeții. Autoritățile locale din Cluj-Napoca au ridicat mașina parcată neregulamentar de doi tineri căsătoriți. După nuntă, mirii se opriseră pentru zece minute să facă poze în parc. Astfel, mireasa a avut parte de o surpriză neplăcută: a privit neputincioasă cum i se ridică automobilul https://www.gandul.ro/19507743Călin Popescu Tăriceanu și Dragoș Bucurenci, printre invitații Emmei Zeicescu

Publicată de Gandul pe Marţi, 22 septembrie 2020
Gândul LIVE!
Inchide