Corturile și panourile Alianței USR-PLUS, VANDALIZATE: Noi lucrăm cu voluntari, ei lucrează cu CUȚITARI – VIDEO

Redactor:
Alexandru Costea
Deputatul USR Cătălin Drulă și candidatul PLUS la europarlamentare Liviu Iolu au arătat, într-un video postat pe Facebook, că afișele Alianței au fost vandalizate, fiind tăiate cu un cuțit. Aceștia anunță că vor depune plângeri penale pentru a fi descoperiți vinovații.

Deputatul USR Cătălin Drulă și candidatul PLUS la europarlamentare Liviu Iolu au arătat, într-un video postat pe Facebook, că afișele Alianței au fost vandalizate, fiind tăiate cu un cuțit. Aceștia anunță că vor depune plângeri penale pentru a fi descoperiți vinovații.C

„«Vrem o Românie fără penali și fără hoție». Acesta este mesajul care i-a scos din minți și noaptea trecută ca hoții în București ne-au distrus zeci de corturi, afișajele Alianței 2020 USR-PLUS, pentru că asta știu să facă, pentru că sunt niște hoți și niște mafioți. Vestea bună este că noi nu ne intimidăm. Noi punem corturi, ei le taie. Ei au Poșta Română la degetul mic. Nouă, Poșta Română ne-a refuzat pe motive inventate trimiterile, dar vestea bună e că noi nu ne lăsăm intimidați sub nicio formă. Noi avem voluntari, ei au cuțitari, asta e diferența”, a afirmat Cătălin Drulă, potrivit filmării postate pe rețeaua de socializare.

Liviu Iolu, candidat PLUS pe lista Alianței pentru alegerile europarlamentare, a afirmat că membrii formațiunii politice lucrează la plângeri penale care vor fi depuse pentru ca cei vinovați de vandalism să fie descoperiți.

„Sper să nu fie un început de campanie violentă, pentru că așa pare, o acțiune coordonată de vandalizare și distrugere a corturilor Alianței în București. (…) Vom depune plângeri penale. În acest moment, colegii noștri lucrează chiar la depunerea plângerilor penale, pentru a găsi vinovații. Și sperăm să nu fie din partidele concurente, pentru că dacă cei care au vandalizat aceste corturi fac parte din partidele competitoare, în acel moment este clar că va fi o campanie electorală groaznică, violentă și o campanie electorală în care noi nu ne vom putea apărat șansele decât împreună cu toți voluntarii, susținătorii noștri și cu toți membrii de partid”, spune Liviu Iolu.

Unul din corturile vandalizate a fost prezentat într-un video de pe Facebook, acesta fiind situat pe bulevardul Mircea Eliade din Capitală, în apropierea parcului Herăstrău.

Cioloș: Noaptea, ca hoții, ne-au distrus corturile din București

„Noaptea, ca hoții, ne-au distrus corturile din București și mai multe prisme cu afișajul Alianței 2020 USR PLUS. A fost o operațiune coordonată de vandalizare a corturilor și panourilor Alianței.

Ne luptăm în aceste alegeri cu un adversar care are de zeci de ori mai multe resurse. Noi compensăm prin muncă, entuziasm, profesionalism, calitatea candidaților și a ideilor propuse, compensăm prin foarte mult voluntariat și prin donații de la cei care ne susțin.

Cu cât Alianța crește, cu cât mesajul nostru ajunge mai departe și la mai mulți cetățeni, cu atât le e mai frică de noi și vor să ne oprească prin cele mai murdare metode. Așa sunt ei, o mafie de hoți care distrug totul în jur. Noi punem corturi și ei ni le taie. Noi lucrăm cu voluntari, ei lucrează cu cuțitari.

E o luptă murdară în care noi toți trebuie să ne punem resursele la comun în așa fel încât să ajungem să luptăm de la egal la egal”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

Lista Alianței USR-PLUS numără în total 43 de candidați. Pe primul loc la alegerile europene este fostul premier Dacian Cioloș.

Configurația celor înscriși în competiția pentru un mandat în Parlamentul European este următoarea: 1. Dacian Cioloș, președintele PLUS, 2. Cristian Ghinea (USR), 3. Dragoș Pîslaru (PLUS), 4. Clotilde Armand (USR), 5. Dragoș Tudorache (PLUS). 6. Nicolae Ștefănuță (USR), 7. Vlad Botoș (USR), 8. Ramona Strugariu (PLUS), 9. Vlad Gheorghe (USR), 10. Alin Mituță (PLUS), 11. Anamaria Naomi Reniuț (PLUS), 12. Valeriu Nicolae (PLUS), 13. Oana Țoiu (PLUS), 14. Radu Ghelmez (USR), 15. Liviu Iolu (PLUS).

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare începe în 27 aprilie și se încheie în 25 mai, la ora 7.00. Alegerile pentru PE au loc pe 26 mai.

Inchide