CRIN ANTONESCU a anunțat STEAUA de pe lista USL pentru alegerile parlamentare: GIGI BECALI, trimis ca să îl transforme în „carne de mici” pe DAN DIACONESCU

CRIN ANTONESCU a anunțat STEAUA de pe lista USL pentru alegerile parlamentare: GIGI BECALI, trimis ca să îl transforme în carne de mici pe DAN DIACONESCU
Publicat: 15/10/2012, 16:24
Actualizat: 06/08/2014, 18:25

Crin Antonescu a anunțat că Biroul Central al PNL a votat în unanimitate să mandateze conducerea partidului să negocieze colaborarea cu PNȚCD – aripa Ciorbea și PNG – partidul condus de Gigi Becali. Pentru a evita un conflict deschis în interiorul PNL, Crin Antonescu nu a supus la vot o propunere individuală, care să îl vizeze pe finanțatorul Stelei, ci a cerut ca PNG și PNȚCD să facă parte din USL. Propunerea a fost acceptată, iar astfel în cadrul USL i se poate face invitația lui Gigi Becali de a candida la parlamentare. Singurul care s-a opus acestei propuneri a fost senatorul PNL Varujan Vosganian. Acesta a declarat pentru gândul că a votat împotriva propunerii legată de PNG și Gigi Becali.

În cadrul ședinței PNL s-a luat și o măsură de precauție, cerându-se un vot pentru derogarea de la vechime pentru anumiți candidați. Propunerea îi permite lui Gigi Becali să candideze, deși nu are o vechime în partid. Surse din PNL au declarat pentru gândul că Gigi Becali se va înscrie în perioada următoare în PNL, el având cele mai mari șanse să candideze în colegiul 24, din Sectorul 6, pentru Camera Deputaților.

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu le-a spus colegilor de partid că nu este de acord ca Gigi Becali să se înscrie în PNL, dar că nu are nimic împotriva colaborării cu PNG, au declarat pentru gândul surse din PNL. Fostul premier, Călin Popescu-Tăriceanu, participă la ședințele BPC al PNL deoarece este liderul grupului din Camera Deputaților, dar nu are drept de vot.O altă voce din tabăra anti-Becali a fost cea a lui Varujan Vosganian.

Președintele PNL Crin Antonescu a recunoscut că Gigi Becali va trebui să se înscrie într-un partid din USL, chiar dacă el va rămâne de facto președintele PNG. El a precizat că PNG nu se desființează, dar simpatizanții și membrii săi vor vota USL.

Fostul ministru al Culturii, Mircea Diaconu, a venit cu două propuneri „speciale” pentru relația PNG – PNL. El le-a spus colegilor că Gigi Becali ar trebui să candideze independent sau, dacă nu se poate să candideze independent, să o facă din partea PNL, la Arad, împotriva fostului premier Mihai Răzvan Ungureanu.

Președintele PNG, Gigi Becali, a declarat, că după ce liderul PNL a fost de acord, „lucrurile sunt încheiate”, deoarece altfel ar fi un atac la „autoritatea acestuia”. El a precizat că misiunile sale în cadrul USL sunt de a se ocupa „personal” de Dan Diaconescu și de a a-i apăra pe Victor Ponta și Crin Antonescu în spațiul public.

LIVE TEXT


UPDATE 14.20 Referitor la candidatura sa în același colegiu cu Dan Diaconescu, Becali a răspuns în stilul caracteristic: „Fac carne de mici din Dan Diaconescu, că el e mic”. Totuși, Becali a recunoscut că trebuie să-și adapteze mesajul: „De acum, trebuie să vorbesc mai rar și să fiu mai explicit, că sunt membru liberal”. Aici vedeți declarația integrală.

UPDATE 14.03 Citiți comentariul LIVE al lui Marian Sultănoiu, aici: Îngăduința lui Becali – „Chemați un prost frumos!!”

UPDATE 13.30 Biroul Politic Central al PNL a mandat conducerea partidului să negocieze colaborare cu PNG și PNȚCD.

Împotriva candidaturii lui Gigi Becali din partea PNL s-au pronunțat vehement până acum Ludovic Orban și fostul premier Călin Popescu Tăriceanu. Și Mircea Diaconu, fost ministru al Culturii, a spus că nu îi plac astfel de „cocktailuri”, iar actualul ministru al Culturii, Puiu Hașotti, a subliniat că nu „ar fi foarte încântat de o astfel de fuziune”, dar că nu va comenta decizia partidului.

Înaintea ședinței conducerii PNL, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a făcut o scurtă declarație în care a afirmat că subiectul Gigi Becali este „un subiect care din punctul meu de vedere, dar și al altor colegi nu merită să fie discutat de conducerea partidului”. În schimb, președintele PNL, Crin Antonescu a declarat că se va discuta în conducerea partidului despre colaborarea cu PNG, dar și despre derogarea pe care Gigi Becali o va primi pentru a putea candida la parlamentare.

Seniorul PNL, Radu Câmpeanu, a declarat pentru gândul că nu îl consideră pe Gigi Becali un liberal autentic și nicio personalitate politică de prim ordin.

„Orice om care poate să vină, să vină dacă vine cinstit, dar să nu vină cu pretenții. Nu îl văd ca pe un liberal autentic, probabil este o chestie de conjunctură. Să vină cu gândurile bune în partid, dar el nu poate avea ambiții mari în PNL. Poate să candideze pentru un post de parlamentar. Nu l-am socotit pe domnul Becali o personalitate politică de prim ordin, dar nici nu îmi este antipatic. Politica nu este filantropie, este un om care are mijloace, are tot ce-i trebuie”, a declarat pentru gândul Radu Câmpeanu.

Seniorul Mircea Ionescu Quintus îl descrie pe Gigi Becali drept un bun creștin, dar „rău de gură”.

„Este un bun creștin. A ajutat foarte mulți nevoiași și este foarte popular. Noi ne pregătim pentru alegerile din 9 decembrie, iar numele Becali o să folosească după părerea mea nu numai lui, ci ș altor candidați ai niștri în toată țara pentru că se va răspândi această știre și măcar dacă simpatizanții Stelei se vor îndrepta spre candidații noștri va fi bine. După cum vedeți eu sunt de acord. Becali nu are suflet rău, este rău de gură. eu sunt stelist și mie mi-a plpăcut omul ăsta”, a declarat Mircea IOnescu Quintus.

Primarul Sectorului 6, Rareș Mănescu, sector în care va candida Gigi Becali pentru un post de deputat. a declarat că acesta are „înclinații liberale”, iar o decizie în cazul său o va lua conducerea PNL.

„Nu i s-a pregătit niciun colegiu. Aduce pentru liberali acele procente pe care le are și că luptă împotriva regimului Băsescu. Nu a contat că țin cu echipa Steaua, domnul Becali a avut discuții cu conducerea USL. Pentru a candida la parlamentare trebuie să obțină o derogarea de la conducerea partidului. Domnul Becali are înclinații liberale”, a spus Rareș Mănescu, care a precizat că organizația PNL Sector 6 nu s-a primit o cerere de adeziune din partea lui Gigi Becali.

Numărul doi în PNL, Relu Fenechiu, susține că înregimentarea lui Gigi Becali în partid este legată de faptul că Dan Diaconescu va candida la parlamentare.

„Atât timp cât candidează Dan Diaconescu pentru Parlamentul României, cred că Gigi Becali este un competitor redutabil și reprezintă o anumită pătură a românilor. Gigi Becali și-a câștigat un loc în Parlamentul European, iar Gigi Becali, vrem să nu vrem să recunoaștem, o anumită încredere a populației și există pe eșicherul politic românesc partide care ne obligă să avem și noi o asemenea componentă”, a afirmat Fenechiu.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Programul spațial civil al Chinei este de fapt militar, avertizează NASA