Crin Antonescu: PNL este dispus să intre la guvernare cu PDL, dar fără Boc, Berceanu și Videanu în Guvern

Redactor:
Gândul
Crin Antonescu: PNL este dispus să intre la guvernare cu PDL, dar fără Boc, Berceanu și Videanu în Guvern
Liberalii sunt dispuși să intre la guvernare alături de PDL numai în condițiile în care în viitorul Executiv nu s-ar mai regăsi persoane ca Boc, Berceanu sau Videanu, a declarat, marți, la Râmnicu Vâlcea, președintele PNL, Crin Antonescu, precizând că el este adeptul unei guvernări pentru guvernați, nu pentru guvernanți.

Liberalii sunt dispuși să intre la guvernare alături de PDLnumai în condițiile în care în viitorul Executiv nu s-ar mai regăsipersoane ca Boc, Berceanu sau Videanu, a declarat, marți, laRâmnicu Vâlcea, președintele PNL, Crin Antonescu, precizând că eleste adeptul unei guvernări pentru guvernați, nu pentruguvernanți.

„Eu și astăzi sunt dispus să intru la guvernare, dar reiterez cănu în orice condiții. În primul rând, eu văd o guvernare pentruguvernați, și nu pentru guvernanți. Văd o guvernare fără miniștriiBerceanu sau Videanu care au venit la putere cu propria clientelăde partid și se vor retrage cu aceeași clientelă, dar mai bogată.Nu în ultimul rând aș vedea un guvern cu un premier, nu liberal,suntem conștienți că nu putem emite această pretenție, dar cu opersonalitate asumată de un larg spectru politic care să manifesteindependența decizională, nu Emil Boc. Până atunci, partidul varămâne în opoziție și va taxa fiecare gest politic și nedemocratical guvernului Boc”, a afirmat Crin Antonescu, citat de Mediafax.

Liderul PNL a precizat că în ceea ce privește proiectul legiieducației, acesta este o încercare de politizare dorită de Executivpentru a schimba câțiva rectori ai unor universități importante dinRomânia care nu sunt membri ai PDL sau nu susțin PDL.

„Dezbătut în grabă sau mai degrabă nedezbătut cu cine trebuia,anularea autonomiei universitare, libertatea guvernului de ainterveni pentru a hotărî câte facultăți pot fi desființate,modalitatea de a alege rectorii, toate fac din această lege oîncercare de a portocaliza învățământul românesc. Da, sunt câțivarectori ai unor universități importante din România care nu suntmembri ai PDL sau nu susțin PDL, aceștia se pare ca trebuieschimbați”, a încheiat Crin Antonescu.

Liderul PNL a fost prezent, marți, la Râmnicu Vâlcea pentru a-lsusține pe candidatul partidului, Bogdan Pistol, la alegerilepentru funcția de primar al municipiului, post rămas vacant după cefostul edil, Mircia Gutău, a fost condamat la trei ani și jumătatede închisoare pentru corupție.

Inchide