Crin Antonescu: „Relația PNL cu PC nu mai există, de când Daniel Constantin s-a comportat ca subordonatul lui Victor Ponta”

Crin Antonescu: Relația PNL cu PC nu mai există, de când Daniel Constantin s-a comportat ca subordonatul lui Victor Ponta
Publicat: 18/11/2013, 23:37
Actualizat: 29/07/2014, 18:31

Președintele PNL, Crin Antonescu, a anunțat că relația cu PC nu mai există și că singurul impediment pentru care Alianța de Centru – Dreapta (PNL – PC) nu s-a rupt este legat de faptul că se pune în pericol existența USL. Liberalul a precizat că momentul rupturii a survenit în momentul numirilor făcute la Parchete.

„Da, aceasta este problema, nimeni nu dorește acum să intre prin tribunale, dacă nu ar exista niciun impediment, ar fi o normalizare cât de cât igienică”, a declarat liderul PNL. Potrivit acestuia, comunicarea cu PC va continua în Guvern și în interiorul USL, dar nu între PNL și PC.

Antonescu s-a întâlnit în această dimineață cu mai mulți membri ai conducerii și cu liderii grupurilor parlamentare ai PNL pentru a discuta despre situația din Alianța de Centru – Dreapta (PNL – PC), legea descentralizării pe care Guvernul își va angaja mâine răspunderea în Parlament și ultimele declarații făcute de vicepremierul Liviu Dragnea, care a spus că PNL „cară pumni în capul” PSD. Printre participanții la întâlnire s-au numărat vicepreședinții Rareș Mănescu, Dan Motreanu, Tudor Chiuariu, secretarul general Eduard Hellvig și liderii de grup Puiu Hașotti și George Scutaru.

„Nu este nimic de discutat în relația cu PC pentru că ea nu mai există. Nu l-am rupt (n.r. – protocolul ACD), vom vedea. Din punct de vedere juridic, de facto, Alianța de Centru – Dreapta nu mai există și nu mai există de mult, nu dorim să provocăm vreo tulburare în interiorul USL. Noi nu am avut o comunicare specială în ACD pentru că din pnuctul nostru de vedere discuțiile dialogul s-au purtat în permanență cu PSD, Daniel Constantin este doar un subordonat al lui Victor Ponta”, a spus Crin Antonescu.

Liderul PNL a explicat că președintele PC, Daniel Constantin, a început să se comporte ca subordonatul lui Victor Ponta din momentul numirilor pentru șefia Parchetelor.

„S-a rupt de pe când îl căutam eu pe aici să-l întreb ce părere are despre numirea doamnei Kovesi și nu îl găseam, era la minister”, a precizat Antonescu.

Liberalul a adăugat că după acel incident „nu îl mai caută” pe Daniel Constantin.

„Nu l-am găsit, nu-l mai caut,am o problemă la agricultură, mă duc, dar fata mea e mică și nu am probleme la agricultură”, l-a ironizat Antonescu pe Constantin.

Crin Antonescu a avut la sfârșitul săptămânii trecute un schimb dur de replici cu președintele fondator al PC, Dan Voiculescu. Conservatorul a susținut că PNL a început să „zâmbească” președintelui Băsescu. Crin Antonescu a catalogat într-o declarație pentru gândul aceste afirmații drept „nerușinate” și a precizat că funcționarea ACD este „inexistentă”. Mai mult, liderul PNL a spus că președintele PC, Daniel Constantin, s-a comportat în ultima perioadă ca un „subordonat al lui Victor Ponta”. În vară, Daniel Constantin spunea că ACD s-a rupt, dar până în acest moment nici liberalii, nici conservatorii nu au denunțat această alianță la Tribunal, ci doar în declarații publice.

Constantin: Facem eforturi să-l înțelegem pe Crin Antonescu

„Eu nu am înțeles, au fost lucruri care s-au spus, dar facem cu toții eforturi să-l înțelegem pe Crin Antonescu. În ultimul timp am văzut că sunt abordări mai mult la adresa partenerilor, domnul Ponta este parșivel, eu sunt subordonat, domnul Voiculescu este nerușinat, nu am văzut nicio catalogare la adresa președintelui Traian Băsescu”, a fost replica lui Daniel Constantin după anunțul lui Crin Antonescu privind ruperea Alianței de Centru – Dreapta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Românii, OBLIGAŢI să dea bani. Va fi lege în 2025: Au de unde
Un produs foarte căutat s-a ieftinit. Mulți români l-au cumpărat deja
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului