Crin și Ludovic s-au bătut la Congresul vorbelor: „Adu-ți aminte că nu ești zeu”. „Parcă am fi Stan și Bran. Nu iubesc nici eu țuțerii”. „Rușine, Viorel Cataramă!”

Crin și Ludovic s-au bătut la Congresul vorbelor: „Adu-ți aminte că nu ești zeu. „Parcă am fi Stan și Bran. Nu iubesc nici eu țuțerii. „Rușine, Viorel Cataramă!
Publicat: 23/04/2012, 19:18
Actualizat: 26/04/2012, 14:12

Pe parcursul a șase ore, s-a vorbit pro și contra propunerii luiAntonescu de desființare a candidaturilor individuale șiintroducerea votului pe liste, fără trădări spectaculoase sausurprize care să contrazică previziunile. Delegații păreauresemnați, mulți dintre ei făcându-și curaj doar pe holuri săcritice propunerile nedemocratice făcute din senin de cel care era,până acum, „cel mai liberal dintre liberali”. Plictiseala a fostmaximă în primele patru ore, oamenii din teritoriu preferând săstea pe culoare, să fumeze, să bea cafea și să mănânce. Abia sprefinal, când a vorbit Ludovic Orban, liberalii s-au năpustit însală, intuind un meci ca-n zilele bune, când el și Antonescu făceaudeliciile fiecărui congres cu discursurile lor.

Ce a spus Orban
Prim-vicele PNL a trecut direct la atac. „Exista oinstituție pe lângă rabin, care se numea instituția țuțerului. Erauniște băieți plătiți care umblau cu rabinul și, în timp ce rabinulvorbea făceau «tțu, tțu, tțu, formidabil, tțu, tțu, tțu câtădrepate are, extraordinar, vai cât de înțelept e rabinul». Claudiuîmpărat avea o altă instituție, un om pe lângă el care, atunci cândmergea prin mulțimi spune: «Adu-ți aminte că nu ești zeu, adu-țiaminte că ești om!». Ce-mi doresc e ca în PNL să desființăminstituția «țuțerului»„, aplaudat de jumătatea desală în care se aflau susținătorii săi. L-a înțepat apoi peAntonescu, făcând aluzie la comoditatea acestuia, recunoscută înPNL: „Pentru a conduce un partid, nu e suficient săvorbească frumos la tv sau în adunările PNL, un partid se conducezi de zi ceas de ceas, în weekend-uri, seara, noaptea, făcândsacrificii, renunțând la plăcerea de a te uita la un meci deforbal, bridge sau poker, o serie de tabieturi și lucuri care i-arface plăcere„. La final, Orban a devenit sentimental,amintindu-le delegaților că le-a fost aproape în campaniaelectorală, că le-a răspuns tot timpul la telefon și că, dacă nu-lvotează, vor pierde „un model, un luptător”.

Cum a replicat Crin
Ludovic, renunță la lamentări. Există, Ludovic,lucruri mult mai importante, decât faptul că tu nu vei mai fiprim-vicepreședinte sau eu președinte. Există, Ludovic, altceva defăcut pentru Partidul Național Liberal. Parcă am fi Stan și Bran.Nu iubesc nici eu țuțerii. Nu cred că țuțerii vor dispărea din PNLși nu cred că țuțerii sunt majoritari în PNL. Îmi pare rău că nune-ai chemat la Primăria Capitalei sau la MinisterulTransporturilor să ne ții cursuri despre cum se conduce fărățuțeri„, a început Antonescu în forță. La acuzațiilecă e prea relaxat ca președinte al partidului, Crin a răspuns că nus-a delectat cu partide de poker sau bridge și nici cu hore, aluziela plăcerea prea mare pentru dans în public a lui Orban. Antonescul-a taxat și pe celălalt pretendent la șefia PNL Viorel Cataramă,care, după ce a aruncat bomba datoriilor de 1,6 milioane de euro pecare partidul le are după campanie, a plecat de la congres.”Trebuie să-i răspund unuia care din neglijența noastrăeste încă membru al Partidului Național Liberal. Acesta a procedatîn cel mai josnic mod. Un partid demn nu trebuie să tolereze ca întimp ce membrii săi se bat în campanie, unul să spună public că nuare șanse candidatul partidului. Să vă fie rușine, domnuleCataramă!

Antonescu a forțat votul pe județe

Scorul foarte lejer în favoarea noului statut – 1038 pentru și258 împotrivă – s-a datorat unui artificiu al lui Antonescu.Pretextând că nu vrea să se trezească cu contestări, președinteleliberal a cerut ca votul să fie deschis, dar pe județe. Astfel căfiecare delegat la congres a ridicat sau nu mâna sub ochiivigilenți ai președinților de organizații. Orban spumega pe hol: „Efără precedent. Așa ceva nu s-a mai întâmplat la vreun congres.Vrea să controleze votul”. A prins de mână o delegată de laBistrița: „Cum mă, votați pentru când aveți mandat de laorganizație să votați împotrivă”. Femeia a dat din umerineputincioasă.
Satisfăcut de rezultat, Antonescu a anunțat că își depunecandidatura la șefia PNL. Orban a plecat furios. Delegații au fostinvitați la o megapetrecere, la Rin Grand Hotel, deși mulți ar fipreferat să plece acasă, grijulii că ninsoarea va blocadrumurile.

Congresul va alege, sâmbătă, președintele și Biroul PoliticCentral, printr-un singur vot, pe listă.

Situaţia dramatică prin care trece un brand uriaş al României. Ce se poate întâmpla în...
Interzis săracilor! Cât costă o omletă în restaurantul lui Victor Slav din București
FOTO. Loredana Groza, noi imagini controversate! Cum s-a lăsat pozată și filmată cântăreața
Durerile de gât nu sunt provocate doar de răceală. De ce te-ar putea durea gâtul
Raed Arafat, anunț cutremurător! Măsura dură care se ia în toate spitalele din România, după...
Simona Halep și Mircea Badea, întâlnire de gradul zero in trafic! Bolidul sportivei, criticat de...
Lidl se transformă! Ce începe să vândă, primele produse ajung în magazinele din România
VIDEO Trucuri pentru a avea mai multe locuri în avion
Te-ai gândit că trebuie să cumperi anvelope noi? Iată cum le alegi pe cele mai...
Telenovelă în toată regula. Întâlnire de gradul zero între Cristi Borcea și actualul soț al...
BANCUL ZILEI – Fetele de măritat și detaliile picante din dormitor
Virusul care ar putea provoca o nouă pandemie. 40% dintre oamenii infectați au murit
Ce meserie are iubita lui Laurențiu Reghecampf? Corina a studiat la Cambridge!
I se spunea CĂLĂUL și a fost cel mai mare CRIMINAL al tuturor timpurilor. Cum...
Tehnici de citire a chipului. Cum îți dai seama dacă o persoană îți ascunde ceva
Amanta lui Reghe, scandal uriaş cu un reporter. Detalii bombă despre trecutul Corinei
547 de NOI CAZURI de INFECTARE, INCIDENȚA pe JUDEȚ este 7,91
Incident grav cu Vladimir Putin și o jurnalistă americană: „O femeie frumoasă, drăguță...”
Vestea ȘOC a momentului în România: A fost găsită moartă
Doliu în muzica populară! O celebră artistă s-a stins din viață. Tragedie în România
Dumnezeule, nu! Virus apocaliptic la orizont! Covid-19 e ultima grijă. Vine Nipah
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021