EXCLUSIV VIDEO | Cristian Bușoi: „Bucureștiul pare un oraș abandonat și Nicușor Dan nu pare că are soluții. Nu poți să ceri respect când lași copiii să se joace printre gunoaie și șobolani”

Publicat: 31/10/2022, 12:00
Actualizat: 31/10/2022, 19:02

Cristian Bușoi, vicepreședinte al Partidului Național Liberal (PNL), a explicat, la GÂNDUL EXCLUSIV, care este stadiul colaborării la nivelul administrației publice din municipiul București și ce îi reproșează cel mai mult actualului primar general, Nicușor Dan, pe care liberalii l-au susținut la alegerile locale din toamna anului 2020.

Vicepreședintele liberal a spus ce îi reproșează actualului edil-șef al Capitalei, în primul rând în calitate de cetățean al municipiului, lider PNL și reprezentant al Bucureștiului în Parlamentul European.

„Există cel puțin trei lucruri mari pe care le pot reproșa actualului primar general și echipei sale. În primul și în primul rând, Bucureștiul pare un oraș abandonat, pare un oraș în care problemele grave de până acum se exacerbează. Traficul este din ce în ce mai dificil și parcă nu există soluții care să amelioreze situația. Nu mai vorbim de sistemul centralizat de încălzire și de faptul că există din ce în ce mai multe sincope, întreruperi, probleme și riscuri, mai ales înaintea sezonului rece”, a argumentat Cristian Bușoi.

„Bucureștiul are aproape zero absorbție din fonduri europene”

Mai mult, liderul liberal a criticat rezultatele actualei conduceri a PMB și la capitolul administrației parcurilor publice.

„Nu poți cere sprijin și respect din partea cetățenilor atunci când parcul aflat în fața primăriei, Parcul Cișmigiu, arată în halul în care arată și copiii trebuie să se joace în părculețele de cartier sau prin parcări, printre gunoaie, printre șobolani. Evident că aici, în unele cazuri, responsabilitatea este împărțită cu cea a unor primari de sector.  Și aici, evident, și la nivelul Sectorului 1, lucrurile sunt extrem de grave și deficiente, așa cum a arătat-o Sebastian Burduja (președintele PNL Sector 1 – n.r.) și consilierii locali PNL de la Sectorul 1”, a apreciat Cristian Bușoi.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV VIDEO | Cristian Bușoi: „Este extrem de puțin probabil ca Nicușor Dan să mai aibă susținerea PNL. Mi se pare chiar comic că își pune problema unui al doilea mandat”

În același timp, alesul PNL nu a avut cuvinte de laudă cu privire la capacitatea actualei conduceri de la nivelul Capitalei de a atrage bani comunitari.

„Ca europarlamentar, ca om care muncește la Bruxelles și promovează oportunitățile de finanțare europeană, nu pot să nu văd că Bucureștiul are aproape zero absorbție din fonduri europene, din vechiul exercițiu financiar, cu oportunitatea de a-și moderniza rețelele de termoficare, cu oportunitatea de a face unele investiții pe partea de mediu, cu alte oportunități pe care le-ar fi avut din fonduri europene, gradul de absorbție al fondurilor europene este inacceptabil de mic în București. Din datele pe care le am de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Bucureștiul este unul dintre orașele, municipiile care eșuează în mod clar în atragerea de fonduri europene. Și aici mi se pare un lucru foarte grav”, a afirmat eurodeputatul liberal.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV VIDEO | Cristian Bușoi: „Nu pun în acest moment în discuție o eventuală candidatură a mea”. Cine sunt cei trei liberali care ar putea concura pentru fotoliul de primar al Bucureștiului din 2024

„Bucureștiul este un oraș blocat”

Problemele urbanistice ale Capitalei candidează pentru primele locuri în topul reproșurilor lui Cristian Bușoi față de echipa de la conducerea actuală a administrației locale bucureștene.

„Poate cel mai mare reproș pe care l-aș face este că Bucureștiul este un oraș blocat. Este un oraș blocat din punct de vedere urbanistic, din punct de vedere al dezvoltării. Putem accepta că s-au făcut greșeli în trecut, că sunt niște chestiuni care s-au făcut în mod greșit, dar nu poți să blochezi fără să aduci ceva în loc.

Poți să suspenzi anumite situații, dar trebuie să vii repede cu o soluție. Or, actualul primar general și echipa de la primărie s-au oprit la jumătatea drumului: au blocat și nu au venit cu soluții în schimb. Și aici Bucureștiul pierde locuri de muncă, pierde oportunități de dezvoltare, pierde taxe și impozite”, a spus Cristian Bușoi.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV VIDEO | Cristian Bușoi, despre starea coaliției de guvernare: „Într-o democrație, partidele își susțin propriile poziții și răspund așteptărilor propriului electorat”

Vicepreședintele PNL a citat evaluări ale unor asociații și organisme specializate, care arată că Bucureștiul pierde bani serioși din taxe și impozite, impozite pe salarii, din bani pe care i-ar câștiga niște bucureșteni care ar lucra la aceste proiecte, comparativ cu alte capitale sau chiar alte orașe din România, iar dintre ele primul menționat este municipiul Cluj-Napoca, pe care îl conduce primarul liberal Emil Boc.

„Uitați-vă cât de armonios se dezvoltă municipiul Cluj-Napoca, cu un primar vizionar ca Emil Boc, uitați-vă cum s-a dezvoltat Oradea, cum s-a dezvoltat și se dezvoltă Aradul”, a detaliat europarlamentarul PNL.

Citește și: 

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Un mare post din România moare. Se închide, sute de angajați rămân pe drumuri
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Scandinavia s-ar fi „născut” din Groenlanda, indică un nou studiu geologic