EXCLUSIV VIDEO | Cristian Bușoi: „Nu pun în acest moment în discuție o eventuală candidatură a mea”. Cine sunt cei trei liberali care ar putea concura pentru fotoliul de primar al Bucureștiului din 2024

Publicat: 31/10/2022, 16:00
Actualizat: 31/10/2022, 19:11

Cristian Bușoi, vicepreședinte al Partidului Național Liberal (PNL), a detaliat, la GÂNDUL EXCLUSIV, care sunt șansele să își asume o candidatură pentru funcția de primar general al Capitalei, pe care și-a dorit-o în urmă cu șapte ani.

Întrebat dacă ia în calcul o eventuală candidatură la alegerile pentru fotoliul de edil-șef al Capitalei – așa cum a fost promovat în 2015, actualul europarlamentar a detaliat contextul politic de acum șapte ani și probabilitatea de a se regăsi în această postură.

„Sunt foarte implicat și motivat să continui activitatea în Parlamentul European”

„În 2015, am fost printre cei care și-au afirmat dorința de a candida la Primăria Generală, am intrat într-un proces intern de selecție, a existat un sondaj de opinie, a existat un vot pozitiv al organizației București, dar, în urma altor sondaje de opinie pe care le-am făcut atunci, a unor analize mai degrabă sociologice, împreună cu conducerea partidului, am decis să fac un pas înapoi. În mod oficial, candidat la Primăria Capitalei a fost desemnat domnul Ludovic Orban”, a amintit Cristian Bușoi.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV VIDEO | Cristian Bușoi, despre starea coaliției de guvernare: „Într-o democrație, partidele își susțin propriile poziții și răspund așteptărilor propriului electorat”

A urmat ancheta în cazul fostului lider liberal, achitat ulterior, dar care a trebuit să se retragă, apoi Cătălin Predoiu a preluat ștafeta, dar mandatul de primar general a fost pierdut în fața social-democraților, respectiv în fața Gabrielei Firea.

„Nu pun în acest moment în discuție o eventuală candidatură a mea. Sunt foarte implicat și motivat să continui activitatea în Parlamentul European – și am astăzi cea mai importantă poziție pe care o are România în Parlamentul European, sunt președintele unei comisii extrem de importante, mai ales în contextul actual”, a spus liderul liberal.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV VIDEO | Cristian Bușoi: „Este extrem de puțin probabil ca Nicușor Dan să mai aibă susținerea PNL. Mi se pare chiar comic că își pune problema unui al doilea mandat”

Cine i-ar convinge pe bucureșteni

Eurodeputatul a dat însă trei nume ale unor colegi pe care îi apreciază și despre care crede că au potențial să devină candidați pentru cea mai importantă funcție din administrația publică locală bucureșteană.

„PNL are și alte opțiuni: Uitați-vă la primarul Ciprian Ciucu, de la Sectorul 6, care e un primar foarte bun și a confirmat și este și președintele PNL București. Uitați-vă la unul dintre cei mai buni și cei mai «smart» miniștri din Guvernul României, Sebastian Burduja, președinte la PNL Sector 1. Uitați-vă la o personalitate ca Rareș Bogdan, care a mai fost luat în discuție, inclusiv pentru momentul 2020, cu extrem de multe șanse și care a avut mereu o priză specială la bucureșteni, și el astăzi un lider al PNL. Iar dacă cei trei nu și-ar dori sau nu ar avea susținerea necesară în PNL, pot și alte nume care pot reprezenta PNL cu succes”, a detaliat Cristian Bușoi.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV VIDEO | Cristian Bușoi: „Bucureștiul pare un oraș abandonat și Nicușor Dan nu pare că are soluții. Nu poți să ceri respect când lași copiii să se joace printre gunoaie și șobolani”

Mai mult, liderul liberal a subliniat importanța desemnării unui candidat care să poată câștiga votul bucureștenilor, mai ales că în 2024 Cristian Bușoi prevede un context foarte dificil economic.

„Cred că în 2024, în contextul crizei grave care va urma, în lunile și următorii doi ani, o parte dintre oamenii se va refugia către zone hiperpopuliste, hipernaționaliste, dar fără soluții și nu vor reprezenta o majoritate, dar, din păcate, aceste soluții vor căpăta un sprijin semnificativ, fără însă să poată câștiga președinția, guvernarea, primăria unor mari orașe – că nu au cum s-o facă, să convingă atât de mulți români, dar unii se vor refugia acolo – iar alții de vor uita în primul rând la oameni. Iar dacă PNL vine cu un om potrivit pentru administrația Bucureștiului, indiferent de scorul politic pe care poate îl avem astăzi sau peste un timp, acel om are șansa de a-i convinge pe bucureșteni. Dar ceva trebuie schimbat, pentru că altfel, din păcate, Bucureștiul rămâne condamnat la haos, la subdezvoltare, la probleme din ce în ce mai grave în ceea ce privește traficul și termoficarea, care vor exploda”, a conchis Cristian Bușoi, la GÂNDUL EXCLUSIV.

Citește și: 

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Cel mai căutat fugar american, prins în Piața Sf. Petru din Vatican