Cristian Popescu Piedone anunță controale severe în Sectorul 5: „Poliția locală va ieși din adormirea în care a fost în ultimii 4 ani”

Cristian Popescu Piedone anunță controale severe în Sectorul 5: „Poliția locală va ieși din adormirea în care a fost în ultimii 4 ani”
Cristian Popescu Piedone anunță controale severe în Sectorul 5: „Poliția locală va ieși din adormirea în care a fost în ultimii 4 ani”. FOTO: Mediafax/FOTO
Publicat: 17/10/2020, 23:23

Primarul ales al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a transmis sâmbătă că după ce își va prelua mandatul, va trimite Poliția Locală în controale pentru a verifica dacă sunt respectate regulile de sănătate publică în contextul pandemiei de coronavirus: „Poliția locală va ieși din adormirea în care a fost în ultimii 4 ani și va face controale și în unitățile de învățământ”, avertizează Piedone.

Ați fost jigniți, judecați pe nedrept și criticați. V-au făcut proști, needucați și v-au spus că sunteți persoane defavorizate. Dragi prieteni, haideți să le demonstrăm că s-au înșelat în privința voastră. Să le arătăm cine sunteți. Să le demonstrăm că sunteți oameni inteligenți, cu bun simț și care respectă regulile. Să fim un exemplu demn de urmat. Vă invit să fim responsabili și să respectăm normele sanitare. Să purtăm mască atât în spațiile interioare, dar și în zonele exterioare aglomerate. Să ne spălăm și să ne dezinfectăm cât mai des pe mâini. Doar așa ne putem proteja pe noi și pe toți cei dragi nouă. Știu că nu este nici ușor și nici plăcut să purtăm această mască, dar este pentru binele nostru, al tuturor. Fac un apel către toți locuitorii din Sectorul 5 pentru a ține cont de măsurile impuse de autorități!, a declarat primarul ales al Sectorului 5.

Cristian Popescu Piedone: „Copiii reprezintă o prioritate pentru mine”

Primarul ales al Sectorului 5 avertizează că poliția locală va demara o serie de controale și în școli. Mai mult, Piedone spune că va merge și el în școli: „Nu ne putem juca cu sănătatea copiilor”.

„Vă invit și pe dumneavoastră, profesori din Sectorul 5 să respectați aceste norme și să fiți un exemplu pentru elevi. Să limităm pe cât posibil răspândirea acestui virus care ne-a schimbat tuturor viețile. Copiii reprezintă o prioritate pentru mine, iar sănătatea lor depinde în mare parte de modul în care dumneavoastră gestionați situația actuală din unitațile de învățământ. De noi toți, uniți, depinde reluarea unei vieți normale cât mai curând posibil. Vă rog să semnalați orice derapaje pe care le întâlniți în școli sau în grădiniție,

Poliția locală va ieși din adormirea în care a fost în ultimii 4 ani și va face controale și în unitățile de învățământ. În primul rând, acțiunile lor vor fi de prevenție, dar acolo unde este cazul se va interveni ferm, cu amenzi. Voi merge și eu în școli, pentru că nu ne putem juca cu sănătatea copiilor!

Vă invit și pe voi, operatorii economici din Sectorul 5 să respectați toate normele sanitare, iar angajații voștri să fie instruiți să facă același lucru. Mai mult, vă rog să semnalați orice situație în care o persoană nu vrea să se conformeze acestor reguli. Să facem o echipă puternică împreună.

De îndată ce îmi voi începe activitatea la primărie, voi lua toate măsurile necesare pentru a mă asigura că toate normele sunt respectate. Vom adopta și o hotărâre de consiliu dacă este nevoie, care să instituie obligația de a purta mască în Sectorul 5. Voi verifica personal dacă regulile sunt respectate, iar poliția locală va face controale și va aplica amenzi dacă situația o va impune. Nu dorim să facem armată, de aceea apelez la bunul simț al tuturor. Însă, în cazul în care unele persoane nu vor respecta regulile, cu siguranță vor fi sancționați!

Vă invit să le demonstrăm tuturor că voi, oamenii din Sectorul 5 sunteți oameni inteligenți care știu că aceste reguli sunt pentru sănătatea și binele nostru, al tuturor. Haideți să respectăm normele, astfel încât să nu fie nevoie de sancțiuni! Eu am încredere în discernământul vostru și în capacitatea voastră de a vă proteja sănătatea!”, a scris Cristian Popescu Piedone pe Facebook.

Piedone, noul primar al Sectorului 5

Biroul Electoral al Municipiului București (BEM) a decis să admită contestațiile depuse la decizia anterioară a Biroului Electoral de sector de renumărare a buletinelor de vot din Sectorul 5. Nu vor fi renumărate voturile pentru primărie și Piedone este câștigător al mandatului în Sectorul 5, din partea PPU-SL.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Fermierii aruncă tone de legume în timp ce samsarii din piețe vând marfa cu 200%...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
Singurul oraș mare din România fără probleme de trafic. Cum e posibil
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Schimbările climatice ar crește numărul de AVC-uri