• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

Cum se vede Geoană peste UN AN: Unul dintre cei mai INFLUENȚI oameni politici din România

Cum se vede Geoană peste UN AN: Unul dintre cei mai INFLUENȚI oameni politici din România
Senatorul Mircea Geoană declară că la începutul anului viitor va exista "o exprimare publică și politică" a mișcării pe care dorește să o pună în practică, menționând totodată că, după alegerile de anul viitor, se vede "ca unul dintre cei mai influenți oameni politici din România".

Senatorul Mircea Geoană declară că la începutul anului viitor va exista „o exprimare publică și politică” a mișcării pe care dorește să o pună în practică, menționând totodată că, după alegerile de anul viitor, se vede „ca unul dintre cei mai influenți oameni politici din România”.

„Cred că în acest moment este o nevoie acută, în societatea românească, de altceva, de un alt mod de exprimare publică și politică”, a spus Geoană, la Realitatea TV.

Întrebat dacă dorește să facă o mișcare civică sau un partid, Geoană a răspuns că „la modul ideal ar trebui să coexiste”. „Există modele pe care le studiez și pe care voi încerca să le aduc și în România”, a spus el, menționând exemplul Italiei din anii ’90.

Geoană a afirmat totodată că proiectul pe care îl are în vedere este „destul de avansat”.

„La începutul anului viitor va exista o exprimare publică și politică a unei mișcări pe care sunt hotărât să o pun în practică. Ce se întâmpla pe restul scenei politice nu e indiferent pentru mine”, a mai spus el.

Mircea Geoană a menționat că nu exclude posibilitatea unei „explozii politice” la începutul anului viitor, cu o schimbare de guvern.

„Nu aș vrea să exclud posibilitatea unei explozii politice mai mari la începutul anului viitor. (…) Eu în primul rând văd la începutul anului viitor o schimbare aproape obligatorie de guvern. Sunt absolut convins că va exista un nou guvern, cu un nou prim-ministru”, a precizat el.

Pe de altă parte, fostul social-democrat a susținut că în PSD sunt discuții „tot mai agresive și tot mai vocale” legate de un congres extraordinar de înlocuire a lui Victor Ponta.

El a mai spus că, în opinia sa, Ponta are șanse „aproape de zero” să ajungă prim-ministru după viitoarele alegeri.

Întrebat cum se vede peste un an, după viitoarele alegeri, Mircea Geoană a răspuns: „Mă văd în continuare ca unul dintre cei mai influenți oameni politici din România”.

Chestionat dacă, în opinia sa, va fi în Parlament după alegeri, Geoană a spus: „Posibil, dar nu obligatoriu. (…) Politica se poate face de la conducerea unui partid, nu trebuie să fii tu în Parlament ca partidul tău să fie în Parlament”.

Cât despre posibilitatea de a se regăsi în guvern, Geoană a răspuns că este „posibil”.

Întrebat despre o eventuală relansare pe zona diplomației, Geoană a menționat: „După ce îmi voi fi spus ultimul cuvânt în politica românească și sper să nu fie acum și nu cred că va fi acum, după ce-mi voi fi consumat drumul politic și ambiția de a transforma România – de asta rămân în politică, nu din motive de lispă de soluții – am să am o voce în diplomația internațională, peste câțiva ani de zile. Că o să fie peste 5 sau 10, asta nu știu”.

Inchide