Dan Șova, ministru pentru Proiectele de infrastructură în GUVERNUL PONTA II. Ministrul care a așteptat „milionul de voturi” la referendum va ține legătura cu marii investitori

Dan Șova, ministru pentru Proiectele de infrastructură în GUVERNUL PONTA II. Ministrul care a așteptat „milionul  de voturi” la referendum va ține legătura cu marii investitori
Recuperat de premierul Victor Ponta după scandalul „Holocaustul" în funcția de ministru pentru Relația cu Parlamentul, senatorul PSD DAN ȘOVA apare și în GUVERNUL PONTA II ca ministru delegat pentru Marile Lucrări Publice

Recuperat de premierul Victor Ponta după scandalul „Holocaustul” în funcția de ministru pentru Relația cu Parlamentul, senatorul PSD DAN ȘOVA apare și în GUVERNUL PONTA II ca ministru delegat pentru Proiectele de infrastructură, un departament care va funcționa la nivelul Secretariatului General al Guvernului.

Dan Șova a fost purtătorul de cuvânt al PSD și a fost demis de Victor Ponta după ce a declarat că Holocaustul nu a existat în România. Din luna august 2012, Șova a fost numit ministru pentru Relația cu Parlamentul, luându-i locul lui Mircea Dușa, care a preluat MAI.

Șova a gafat din nou în vară, în contextul referendumului de demitere a președintelui Traian Băsescu. Deși exit-poll-urile arătau că prezența la vot nu va fi suficientă pentru ca referendumul să fie validat și Băsescu să fie demis, Șova a declarat în seara din ziua scrutinului că se așteaptă „un milion de voturi” din diaspora, ceea ce va răsturna rezultatul. Acest lucru nu s-a întâmplat. A doua zi, colegul său Liviu Dragnea l-a scuzat pe Șova în fața presei, spunând că era foarte obosit.

Dan Șova deține societatea de avocatură „Șova și Asociații”, prin care a câștigat mai multe contracte de asistență juridică cu statul. La cabinetul său a lucrat, în trecut, chiar premierul Victor Ponta.

Fostul șef al ANAF, Sorin Blejnar, i-a acuzat pe cei doi că au păgubit complexele energetice Rovinari și Turceni cu peste un milion de euro, prin contractele de asistență juridică supraevaluate pe care le-au încheiat.

Procurorii anticorupție au fost sesizați de ANAF cu privire la situația de la cele două instituții, fără a exista însă o plângere penală pe numele lui Șova sau Ponta. Victor Ponta a colaborat însă cu Șova la casa de avocatură doar o scurtă perioadă, înainte de perioada incriminată de Blejnar, 2007-2008.

Pe lângă contractele de la Rovinari și Turceni, casa de avocatură a lui Dan Șova a lucrat și pentru Administrația Cimitirelor din București, în contracte de un milion de lei (aproximativ 250.000 de euro).

Șova mai deține acțiuni la firmele Brandconcept Agency, Bankruptcy Expert și Imobiliare Group Business.

Dan Șova este unul dintre cei mai bogați miniștri din cabinetul lui Ponta. El deține trei case de locuit – două în București și una la Izvorani, în Ciolpani. În 2011, el a vândut trei imobile contra sumei de 390.000 de euro – unul în Brașov, unul în Bușteni și unul în București, în cartierul ANL Henri Coandă, care nu este finalizat. Tot în 2011, Șova a vândut un Mercedes contra 30.000 de euro unui băiat de bani gata, Sami Mahmoud, cunoscut în cercurile „de fițe” din Dorobanți.

Inchide