Dăncilă, despre remaniere: PSD nu acceptă un ultimatum. Ne gândim la o remaniere a miniștrilor care nu au performat

Redactor:
Teodor Bobei
Dăncilă, despre remaniere: PSD nu acceptă un ultimatum. Ne gândim la o remaniere a miniștrilor care nu au performat
Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat, luni, că PSD nu acceptă un ultimatum din partea ALDE, precizând însă că social democrații iau în calcul „o remaniere a miniștrilor care nu au performat și ajustarea programului de guvernare".

„În primul rând, vreau să fac o precizare, PSD nu acceptă un ultimatum. E cred că discuțiile în cadrul unei alianțe sunt discuții aplicate, un dialog constructiv, nu putem vorbi de ultimatum dat de PSD către ALDE sau de ALDE către PSD. Am discutat cu domnul președinte Tăriceanu despre programul de guvernare, am discutat despre restructurare. În cadrul Comitetului Executiv Național am discutat despre remaniere, nu avem în vedere o restructurare în viitorul apropiat, dar ne gândim la o remaniere a miniștrilor care nu au performat și la ajustarea programului de guvernare astfel încât să corespundă cerințelor populației”, a declarat Viorica Dăncilă, după ședința CEx PSD.

Liderul PSD a reiterat ideea potrivit căreia nu se poate vorbi de un ultimatum dat de ALDE PSD. „Vorbim despre o cooperare în cadrul Alianței și un dialog constructiv și cred că acest lucru este foarte important atât pentru prezent, cât și petru cooperarea viitoare”, a completat Dăncilă.

Liderul PSD a mai anunțat că la 1 septembrie va veni cu un program de guvernare ajustat.

„Nu-mi este teamă de un eventual vot în Parlamentul României. Am trecut examenul votului , după cum știți, și atunci când a fost ales președintele Camerei Deputaților, și la moțiunea de cenzură, deci nu ne este teamă de un vot. Eu cred că pentru noi prioritar acum este programul de guvernare, modul în care vom ajusta programul de guvernare și voi veni la 1 septembrie cu ajustarea programului de guvernare după ce îl voi discuta, binențeles, cu colegii de alianță și modul în care ne vom organiza pentru câștigarea alegerilor prezidențiale”, a mai declarat Viorica Dăncilă.

Reacția președintelui PSD vine în condițiile în care ALDE a transmis, luni, prin intermediul unui într-un comunicat de presă, că rectificarea bugetară adoptată de Guvern este nerealistă, iar rezultatul exercițiului bugetar arată „incapacitatea administrativă de a pune în aplicare marile proiecte de investiții stabilite”.

Formațiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu a cerut o „reformă a instituțiilor statului, un nou program de guvernare, precum și o echipă guvernamentală restructurată care să aibă ca principal atu competența”.

Președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu i-a dat ultimatum premierului Viorica Dăncilă ca până pe 20 august „să pregătească și să prezinte un set de măsuri care să răspundă acestor deziderate”.

 

Inchide