Dăncilă face un pas înapoi în privința mutării ambasadei la Ierusalim: Este o opinie personală

Redactor:
Diana Grigore
Dăncilă face un pas înapoi în privința mutării ambasadei la Ierusalim: Este o opinie personală
Premierul Viorica Dăncilă a declarat diminică seara, la un post TV, că anunțul privind relocarea ambasadei la Ierusalim a fost doar o opinie personală, iar reacția președintelui Klaus Iohannis nu a făcut decât să o dezamăgească, pentru că ea a spus că trebuie îndeplinite procedurile constituționale.

„Am formulat corect, am zis că trebuie să împlinim toți pașii constituționali, nu am zis că mut eu ambasada, am spus că trebuie să respectăm constituția. Președintele nu a făcut decât să mă dezamăgească petru că eu am avut o abordare corectă și am luat în calcul că constituția trebuie respectată, opinia mea este că trebuie să facem acest pas, este o opinie personală”, a declarat la Antena 3 Viorica Dăncilă.

Ea a mai spus că speră ca președintele Iohannis „să pună în balanță și să ia decizia cea mai bună”.

„Aș vrea să am o discuție cu domnul președinte. (…) Am văzut declarația domnului președinte care a fost foarte nemulțumit de declarația mea. Libertatea de exprimare este a oricui. Eu, ca prim-ministru, mi-aș dori să facem acest pas. Faptul că vrem să se mute ambasada și să fim apropiați de SUA și Israel nu înseamnă că ne îndepărtăm de UE. Decizia finală, conform Constituției, este la președinte”, a adăugat premierul.

De asemenea, ea a mai spus că în cazul în care președintele Klaus Iohannis refuzîă relocarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim, va analiza toate posibilitățile, neexcluzând sesizarea Curții Constituționale.

„Nu m-am gândit la variante, dar le vom analiză pe toate. Vom analiză care sunt variantele care să fie benefice pentru România. La întoarcerea în țara vom analiză aceste variante”, a mai spus Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, duminică, aflată într-o vizită în SUA, că după finalizarea analizei „și în deplin consens”, România își va muta Ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Inchide