• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

DANIEL FUNERIU, atacat dur în ședința PDL: „Arogantule, ați ajuns toți miniștri pe munca partidului” EXCLUSIV

DANIEL FUNERIU, atacat dur în ședința PDL: „Arogantule, ați ajuns toți miniștri pe munca partidului” EXCLUSIV
AFLĂ AICI cine și-a vărsat astăzi nervii pe ministrul Educației, Daniel Funeriu.

Prezența pe lista prezidențială a miniștrilor favoriți nu-i garanteazălui Daniel Funeriu o viață ușoară în PDL. Primarul din Târgu Mureș,Dorin Florea, și-a vărsat astăzi nervii pe ministrul Educației,încă de la începutul ședinței conducerii democrat-liberalilor.Motivul disputei a fost, potrivit unor surse participante, un avizpe care ministerul Educației trebuie să-l dea pentru ca primăria săpoată să vândă unui investitor o anexă a unei școli pe care o areîn subordine.

Explicațiile lui Funeriu l-au scos din sărite pe edilul dinTârgu Mureș, care a spus că nu înțelege de ce au mai fost dateșcolile în administrarea primăriei dacă avizele trebuie să fie datede la centru în condițiile în care există o decizie a consiliuluilocal. „Ești un arogant, un încrezut. Ați ajuns toți miniștri pemunca partidului. De două luni am trimis cererea de avizare și nu avenit niciun nefericit de la minister”, a răbufnit Florea, susținaceleași surse.

Contrele din ședința PDL au fost încadrate, oficial, înregistrul „discuțiile firești” între primari și miniștri. „Nu afost un schimb dur de replici. A fost o discuție firească despredescentralizare. Nu există niciun diferend. Întotdeauna întreminiștri și primari apar asemenea discuții”, a declarat, pentrugândul, DorinFlorea.

Daniel Funeriu nu este pentru prima dată luat la rost depedeliști. Ministrul Educației a fost împins în corzi și deparlamentarii PDL, care i-au reproșat fie problemele legate desalariile profesorilor, fie deciziile de închidere a unor școli.Cel mai dur contestar al lui Funeriu a fost deputatuldemocrat-liberal Cătălin Croitoru, fost lider de sindicat, carei-a cerut chiar demisia.

Dacă pedeliștii nu-l prea înghit pe Funeriu, președintele TraianBăsescu l-a inclus pe lista miniștrilor favoriți, apreciindu-i”tenacitatea” cu care s-a luptat pentru o nouă lege aeducației.

Inchide