DE CE Elena Udrea nu va mai fi cetățean de onoare în Vulcan

DE CE Elena Udrea nu va mai fi cetățean de onoare în Vulcan
Publicat: 23/04/2012, 19:30
Actualizat: 05/03/2013, 02:29

Acordarea titlului de cetățean deonoare al municipiului Vulcan ministrului Elena Udrea a fostrespinsă, joi, de consilierii locali, care au reluat votul în acestcaz, după ce o hotărâre aprobată în acest sens a fost atacată de unconsilier liberal, iar Prefectura Hunedoara a invalidat-o.

Consilierii locali din Vulcan au reluat, joi, procedura de votprivind acordarea titlului de cetățean de onoare al municipiuluiministrului Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea, dupăce proiectul de hotărâre aprobat în 19 iulie de Consiliu Localprivind oferirea titlului a fost atacat în contencios administrativde consilierul liberal Alina Cîrstoiu.

Cîrstoiu a invocat faptul că nu afost respectată procedura la votul precedent, susținând că acestanu a fost secret în cazul celor 34 de persoane propuse pentru aprimi acest titlu, între care și Elena Udrea. „Am solicitat încădin ședința precedentă respectarea procedurii. Nu au vrut sărespecte legea (să voteze secret – n.r.) și am atacat hotărârea,iar Prefectura mi-a dat dreptate”, a declarat consilierul liberalAlina Cîrstoiu.

Astfel, proiectul a fost repus peordinea de zi a ședinței de joi a Consiliului Local Vulcan și afost respins.

Consilierii locali din Vulcan,județul Hunedoara, au aprobat, în 19 iulie, un proiect de hotărâreinițiat de primarul PDL al localității privind oferirea titlului decetățean de onoare al municipiului ministrului Turismului, ElenaUdrea, proiectul fiind adoptat după dezbateri aprinse.

Proiectul privind acordareatitlului de cetățean de onoare al municipiului Vulcan din ValeaJiului Elenei Udrea a fost inițiat de primarul Gheorghe Ile (PDL),fiind aprobat de 11 consilieri locali.

Proiectul a primit votulconsilierilor PDL și PSD din legislativul local, dar numai dupădiscuții aprinse privind oportunitatea acestei decizii.

Consilierul local PRM Dorel Șchiopususținea că prin acest proiect de hotărâre se duce în derizoriutitlul de cetățean de onoare, alături de Elena Udrea fiind propusepentru a primi această distincție alte 33 de persoane.

„Legea spune că titlul de cetățeande onoare se acordă celor care se evidențiază cu merite deosebite,fiind cea mai înaltă distincție civică. Vă propun să nu otransformăm într-o campanie electorală. Riscăm, dacă aprobămaceastă listă, să ducem titlul de cetățean de onoare în derizoriu,în banalitate”, spunea Dorel Șchiopu, în cadrul ședinței CL.

Și Alina Cîrstoiu, consilier PNL, avorbit despre politică în acordarea titlului de cetățean de onoareministrului Turismului.

„Motivația privind acordareatitlului de cetățean de onoare Elenei Udrea este că a acordat banipentru localitatea noastră. Nu cred că este de ajuns aceastăcondiție, dacă îți faci datoria într-un post nu este un meritdeosebit. Este viziunea dumneavoastră, domnule primar, care avețiaceeași culoare politică precum ministrul”, afirma consilierulPNL.

În replică, primarul Gheorghe Ile asusținea că nu este nimic politic și că acordarea celor 34 dedistincții nu duce titlul de cetățean de onoare în derizoriu.

„Nu cred că oamenii din municipiulVulcan îi dăm în derizoriu dacă îi numim cetățeni de onoare. Nueste nimic politic. Elena Udrea este propusă cetățean de onoare nucă a adus bani. A luat taurul de coarne pentru Valea Jiului și faceceva în domeniul turismului. Până acum niciun alt ministru alTurismului nu a făcut ceva pentru Valea Jiului. Nu introducețipolitica, sunt propuși pentru ceea ce au făcut pentru municipiulVulcan”, spunea primarul Gheorghe Ile (PDL).

După lungi dezbateri, în favoareaproiectului de hotărâre au votat 11 consilieri – opt de la PDL șitrei de la PSD. Consilierul PRM a votat împotrivă, iar cei de laPNL, patru la număr, s-au abținut. De la ședință au lipsit doiconsilieri de la PSD și unul de la PDL.

La finalul ședinței, consilierulPNL Alina Cîrstoiu a invocat faptul că va ataca hotărârea încontencios administrativ. „Deși am atras atenția consilierilor cătrebuie vot secret, pentru că e vorba de persoane, nu s-a ținutcont de acest aspect. Eu personal voi ataca în contenciosadministrativ această hotărâre și sper ca prefectul să îmi deadreptate și să o anuleze”, spunea Alina Cîrstoiu.

Ramona Roșulescu,[email protected]

Celebra prezentatoare TV a ţării a fost concediată. Umilinţa la care nimeni nu se aştepta...
Conversațiile intime dintre Irina şi amant! Dar stai să vezi ce poze îi dădea: 'Te-am...
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Bolile în funcție de grupa de sânge. Cine riscă să facă mai ușor diabet
Cum este, de fapt, viața de soție lângă milionarul Cristi Borcea! Acum, Valentina Pelinel a...
Olaf Scholz este noul cancelar al Germaniei. Era Merkel a luat sfârşit
Cei care dau traseul pentru PERMIS trebuie să se ferească de această mașină
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
VIDEO. Cum arată capsulele pentru sinucidere asistată în 30 de secunde
Conversațiile intime dintre Irina şi amant! Dar stai să vezi ce poze îi dădea: 'Te-am...
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
ACUM, INTERVIU LIVE cu prof. univ.dr., fostul șef al Spitalului de Boli Infecțioase, Sorin RUGINĂ
Dezvăluirea șocantă făcută de Donna D’Errico la 23 de ani după rolul din Baywatch
Este 24 decembrie 2021 zi liberă? Lista completă a zilelor de vacanță pentru sărbătorile de...
Liviu Dragnea e distrus! Cine e bărbatul cu care Irina Tănase l-a înșelat
Astrele au avut dreptate. Despărțirea lui Liviu Dragnea de Irina Tănase a fost prezisă încă...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...