Doina Tudor poate fi reținută și arestată. În fața senatorilor a pledat nevinovată: „O femeie în poziția mea, rănită și părăsită, mai poate fi capabilă de așa ceva?”

Doina Tudor poate fi reținută și arestată. În fața senatorilor a pledat nevinovată: „O femeie în poziția mea, rănită și părăsită, mai poate fi capabilă de așa ceva?
Publicat: 24/02/2016, 13:27
Actualizat: 01/11/2016, 20:35

Senatorii au avizat favorabil cererea procurorilor DNA privind reținerea și arestarea senatoarei Doina Tudor, cu 61 de voturi „pentru” și 57 „împotrivă”. După aflarea deciziei, senatoarea a declarat că nu a fost deloc surprinsă, pentru că se aștepta. „Am bagajul făcut”, a spus aceasta.

În fața colegilor senatori Doina Tudor a pledat nevinovată și a menționat că este vizată de acuzații false care coincid cu cea mai urâtă perioadă din viața sa, timp în care a fost înșelată și în care a divorțat de soțul său.

„Afirm cu responsabilitate și tărie că acuzele care mi se aduc sunt profund nefondate și nereale. Calitatea mea nu este de inculpat, ci de nevinovat, târât într-o mocirlă greu de anticipat. Din păcate, trebuie să retrăiesc momente dintr-o perioadă foarte grea pentru mine. (…) Perioada pentru care îmi sunt aduse aceste acuze coincide cu cel mai cumplit moment din viața mea personală, despărțirea de soțul meu, Daniel Tudor”, a spus Doina Tudor în plenul Senatului.

Senatoarea le-a expus pe scurt colegilor motivele despărțirii de soțul său și le-a povestit desfășurarea evenimentelor, pentru a ajunge la concluzia că „o femeie rănită și părăsită” nu ar putea să fie complicea fostului soț. Doina Tudor a spus și că, în afara unui „denunț mincinos”, nu există nicio probă care să-i dovedească vinovăția.

„Sub nicio formă nu cred că reprezint un pericol public iminent și imediat, așa cum se arată în referatul DNA”, a mai spus senatoarea. „Eu nu vă spun ce să alegeți sau cum să votați, dar sper că va fi calea corectă”, și-a încheiat Tudor discursul în fața colegilor senatori.

Acuzațiile din dosar sunt bazate pe denunțul unei singure persoane, Marian Ovidiu, care are și calitate de inculpat, a explicat ea în fața senatorilor.

De asemenea, senatorul a explicat că se afla în divorț în perioada despre care se face referire în dosar și că nu putea să intermedieze mita pentru fostul soț, care are și el calitate de inculpat în dosar.
Tudor a mai spus că nu se afla în țară atunci, aducând probe în acest sens biletele de avion și viza pentru SUA.

Dosarul senatorului PNL conține 3 volume. În fața senatorilor juriști, senatorul PNL a invocat ”relațiile deteriorate” cu soțul său la acea dată, iar avocații săi au susținut că procesele-verbale de redare a convorbirilor interceptate nu susțin remiterea sumei de 200.000 de euro.

Ea le-a spus membrilor Comisiei juridice că la data invocată de procurori pentru complicitate de luarea de mită era plecată în SUA, având anumite probleme medicale. Ea a prezentat Comisiei juridice certificate de la medic specialist în acest sens. ”(Doina Tudor, n.r.) își motivează problemele medicale prin însuși faptul că relațiile cu soțul erau grav afectate, astfel încât, pe un interval de timp de un an și jumătate, chiar de la începutul anului 2013, a avut depresii și, prin urmare, a fost nevoită să urmeze tratamente medicale puternice”, se arată în raport.

Datele din dosar arată că în perioada martie-mai 2013, Doina Tudor l-a ajutat în mod direct „pe inculpatul Tudor Daniel George să primească suma de 200.000 de euro (din suma totală de 300.000 de euro primită de inculpatul Tudor Daniel George), pentru ca, în schimb acesta, în calitate de președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, să favorizeze o firmă de asigurări care făcuse obiectul unor activități de control”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Surpriză pentru fanii Survivor. Cine este Alba Renai, noua prezentatoare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers