DOSARUL OLTCHIM. Ponta: Îl demit pe ministrul Chițoiu dacă are o responsabilitate în eșecul privatizării. Procesul ar putea fi reluat anul viitor

DOSARUL OLTCHIM. Ponta: Îl demit pe ministrul Chițoiu dacă are o responsabilitate în eșecul privatizării. Procesul ar putea fi reluat anul viitor
Premierul Victor Ponta a declarat, luni, răspunzând unei întrebări, că ia în calcul demiterea ministrului Economiei, Daniel Chițoiu, însă doar în condițiile în care acesta ar avea o responsabilitate în eșecul privatizării Oltchim.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, răspunzând unei întrebări, că ia în calcul demiterea ministrului Economiei, Daniel Chițoiu, însă doar în condițiile în care acesta ar avea o responsabilitate în eșecul privatizării Oltchim.

Premierul a fost întrebat, luni, de jurnaliști, dacă ia în calcul demiterea lui Chițioiu, pentru eșecul privatizării Oltchim, răspunsul fiind afirmativ: „Dacă are o responsabilitate, sigur că da. O să verificăm împreună, exact, ce anume putea fi făcut altfel”.

„Însă știți foarte bine, ca și mine, probabil domnul Diaconescu ar fi preferat să nu fie primit la licitație ca să spună că el salva combinatul dacă-l lăsam. Uite, l-am primit și ceea ce cred că toți știam, că de fapt nu are niciun leu și nicio intenție de a salva comnbinatul, din păcate, se confirmă, dar totuși bătaia asta de joc la adresa oamenilor nu poate să rămână fără consecințe”, a adăugat Ponta.

El a precizat că în cazul lui Dan Diaconescu instituțiile statului vor stabili răspunderea pe care o are.

„Există răspunderea civilă, comercială și penală. Nu eu o stabilesc, o vor stabili instituțiiel statului”, a spus Ponta, întrebat cum poate să răspundă Dan Diaconescu pentru ceea ce s-a întâmplat în procesul de privatizare a Oltchim.

Luni dimineață, Ponta a declarat la începutul ședinței BPN al PSD, la care presa a avut acces, că Videanu, despre care a spus că este „hoțul hoților”, încearcă, în înțelegere politică cu Dan Diaconescu, să acopere fraudele făcute de PDL la Oltchim.

„După cum vedeți, trebuie să reparăm noi toate hoțiile și toate relele făcute de către PDL: cea mai mare hoție, ani de zile de căpușare a Oltchimului de către firmele PDL, sute de milioane de Euro din bani publici băgați de hoțul hoților, domnul Videanu. Ați văzut că cu o zi înainte de licitație domnul Videanu și cu domnul Roibu aranjau cum să facă lucurile la Oltchim și, bineînțeles, în înțelegere politică cu Dan Diaconescu, pentru a încerca să acopere urmele fraudelor uriașe făcute de PDL la Oltchim”, a spus Ponta la începutul reuniunii PSD.

Ulterior, Videanu – președintele interimar al PDL București – a spus că PDL cere demisia Guvernului, spunând că premierul Ponta este „mitoman național” și respingând acuzațiile privind existența unei înțelegeri între el și Dan Diaconescu privind Oltchim.

Totodată, Videanu l-a numit „domnul Bulă” pe Victor Ponta, despre care a spus că este „un personaj politic jalnic”, și dacă vrea să îl vadă pe „hoțul hoților” să se uite în oglindă.

Dan Diaconescu a câștigat licitația pentru preluarea a 54,8% din acțiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preț, pentru titlurile deținute de stat.

Contractul nu a fost însă semnat, iar Ponta a anunțat că privatizarea Oltchim va fi reluată anul viitor, el spunând că, după ce se va constata că așa-zisul câștigător nu a avut nici bani, nici intenția de a deveni acționar majoritar, statul va aproba un plan de măsuri pentru combinat.

Patru dintr-o lovitură. Becali scrie ISTORIE în Liga I. FCSB a dat marele tun şi...
EXCLUSIV. Bianca Drăgușanu, desfigurată de Alex Bodi! Vedeta a fost ruptă cu bătaia de iubitul...
FOTO. Anna Lesko, fără lenjerie intimă pe sub rochie! Cum a apărut blonda pe stradă
A fost nevasta nr. 4! Ce s-a ales de cea mai sexy soție a lui...
Calendar ortodox 2 octombrie 2020. Sărbătorim un sfânt care înlătură vrăjile
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Lovitură cruntă pentru Mihai Gâdea! Emisiunea lui ... Nimeni nu se aștepta la ASTA
Primarul sectorului 4 a anunţat că va depune plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor împotriva...
Biroul Electoral Sector 1 intervine în scandalul imaginilor: Persoana din imagini, personal tehnic auxiliar
EXCLUSIV. Bianca Drăgușanu, desfigurată de Alex Bodi! Vedeta a fost ruptă cu bătaia de iubitul...
Aroganțe de vedetă! Ce a făcut fiica Biancăi Drăgușanu într-un restaurant de fițe din Capitală?...
Un RUS a dus la extrem un EXPERIMENT cu Coca-Cola. Urmarea a fost de-a dreptul...
ULTIMA ORĂ! Alegerile au fost anulate ... Oamenii vor fi chemați din nou la vot
Dezastru pentru Mihai Gâdea. Antena 3, sancționată dur din cauza lui Nicușor Dan: „Terorism mediatic!”
Ultimă oră! S-au ANULAT alegerile, la urne din nou pe 11 octombrie
Alegerile se anulează în acest oraş! Decizia luată de BEC
Masca miroase urât? Vezi 10 posibile cauze și soluțiile!
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Cine este românul care vrea să investească aproape 3 miliarde de euro într-un proiect gigant...
Inchide