DRUMUL DIN SATUL LUI EMIL BOC va fi asfaltat cu 14 MILIOANE DE EURO. Primarul din Răchițele: Nu e asfaltat până în fața casei lui Emil Boc, este și mai jos

DRUMUL DIN SATUL LUI EMIL BOC va fi asfaltat cu 14 MILIOANE DE EURO. Primarul din Răchițele: Nu e asfaltat până în fața casei lui Emil Boc, este și mai jos
Publicat: 23/04/2012, 19:30

Drumul principal din satul Răchițele, localitatea natală apremierului Emil Boc, este inclus într-un proiect de modernizarederulat de Consiliul Județean Cluj, șeful Guvernului fiind întrebatjoi despre lucrările de asfaltare din zonă, care ar fi făcute pânăla casa părintească a acestuia.
Întrebat într-o conferință de presă dacă poate să dea detaliidespre proiectul de aproximativ 14 milioane de euro care vizeazăasfaltarea unui drum din Răchițele care ar duce până unde este casapărintească a lui Boc, premierul a răspuns: „Eu cred că primaruldin comună vă poate da toate acele detalii. Nu am informații despreasemenea proiecte din fiecare comună din România”.
Contactat de corespondentul MEDIAFAX, primarul comunei Mărgău,Sorin Suciu, de care aparține satul natal al premierului Emil Boc,Răchițele, a spus că drumul din Răchițele este inclus într-unproiect de modernizare finanțat din fonduri europene și derulatprin Consiliul Județean, primarul negând că drumul este asfaltatdoar până la casa părinților șefului Guvernului.
Suciu a declarat, joi, că drumul din sat este modernizat în urmaunui proiect finanțat din fonduri europene care se adresează zoneituristice Răchițele – Ic Ponor.
„Nu e adevărat că drumul din Răchițele este asfaltat până la poartacasei părinților premierului Emil Boc. Nu e asfaltat numai până înfața casei lui, este asfaltat și mai jos. Eu știu că drumul esteinclus într-un proiect finanțat din fonduri europene pentru zonaturistică Răchițele – Ic Ponor, gestionat de o regie a ConsiliuluiJudețean Cluj”, a spus Sorin Suciu.
Directorul Regiei Autonome de Administrarea a Domeniului Public șiPrivat a județului Cluj, Mircea Avram, a declarat, la rândul său,corespondentului MEDIAFAX că proiectul Răchițele – Prislop – IcPonor începe de la ieșirea din satul Răchițele, iar drumul are olungime de 22 de kilometri.
„Proiectul de modernizare a drumului din zona turistică Ic Ponorare o lungime de 22 de kilometri și este finanțat din fondurieuropene. Valoarea sa este de circa 8 milioane de euro. Nu arenicio legătură cu Emil Boc, proiectul fiind început în 2006, cândpreședintele CJ Cluj era liberalul Marius Nicoară. Drumul prinsatul Răchițele până la partea asfaltată din proiectul cu finanțareeuropeană va fi modernizat printr-un proiect al CJ Cluj privinddrumurile județene”, a spus Avram.
Lucrările la drumul Răchițele – Prislop – Ic Ponor au început înanul 2009.
În Programul Operațional Regional pentru perioada 2007-2013, esteprevăzută modernizarea infrastructurii de acces în zona turisticăRăchițele – Prislop – Ic Ponor pentru care este acordatăprefinanțare în valoare de aproape 15 milioane de lei.

Vasile Magradean,Gabriel Pecheanu,[email protected]

Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
Monica Davidescu, primele declarații despre divorțul de Aurelian Temișan
FOTO. Iubita fiului lui Ion Țiriac, apariție incendiară! `Sori e atracția finalului de an`
Alimentul care sporeşte inteligenţa. TOP 8 mâncăruri pentru creier, potrivit dr. Mihaela Bilic
Caz terifiant! Campioana olimpică, ruptă cu bătaia de iubitul ei! Judecătorii nu l-au pus sub...
Germania anunţă lockdown naţional pentru persoanele nevaccinate. Vaccinarea obligatorie ar putea intra în vigoare
Care sunt ȘOFERII care vor fi obligați să urmeze cursuri de conducere defensivă și de...
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
Un electrician a aruncat în aer liftul blocului în care locuia. Bărbatul voia să-și omoare...
Monica Davidescu, primele declarații despre divorțul de Aurelian Temișan
O ROMÂNCĂ se află printre cele mai frumoase FEMEI din întreaga lume. A FASCINAT, dar...
APEL DISPERAT! O ADOLESCENTĂ are NEVOIE de AJUTOR
A venit acasă și a găsit o bijuterie înnegrită. Și-a evacuat imediat părinții: „Miroase a...
Vestea ȘOC a momentului în România: a fost găsit mort. Primele informații
Se rupe noul Guvern PSD - PNL! Marcel Ciolacu a făcut mutarea zilei: Îi urez...
Raed Arafat spulberă speranțele tuturor românilor. Ce se va întâmpla de sărbători: „Oamenii trebuie să...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu...