• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

După „războiul lalelelor” cu Olanda, Băsescu anunță „războiul lactatelor”

După „războiul lalelelor” cu Olanda, Băsescu anunță „războiul lactatelor”
Băsescu spune că "România are o bătălie cu evaziunea fiscală"

Nici nu s-a încheiat „războiul lalelelor” dintre România și Olanda și președintele Traian Băsescu îl anunță pe cel al „lactatelor”. După ce a calificat drept „o exagerare” legătura dintre oprirea în vamă a transporturilor de flori din Olanda și opoziția acesteia față de aderarea României la Schengen, șeful statului a anunțat că pe listă în „bătălia” cu evaziunea urmează lactatele.

„Nu are nicio legătură. România are o bătălie cu evaziunea fiscală(…) Nu a fost niciun abuz, s-au urmat toate procedurile europene și la fel cum am avut perioade când opream în frontiere alte mărfuri, acum a venit rândul florilor”, a spus Băsescu, la TVR, sfătuindu-l pe ministrul imigrării olandez să convingă firmele olandeze să nu mai exporte pe firme fantomă din România.

„Probabil, pentru ministrul imigrării din Olanda, dacă sunt mărfuri de contrabandă cu proveniență din Olanda, trebuie să intre, iar altfel România să-și pună ordine în frontieră. (…) Se vor lua măsuri foarte dure de control al lactatelor, care nu vin numai din Olanda, vin și din Polonia, și din Ungaria”, a adăugat șeful statului.

Inchide