După scandalul „votului fraudat”, legea pensiilor ar putea fi revotată miercuri. Ponta depune plângere penală împotriva șefei Camerei: „Roberta Anastase e un hoț”

Redactor:
Vlad Mironescu
După scandalul „votului fraudat”, legea pensiilor ar putea fi revotată miercuri. Ponta depune plângere penală împotriva șefei Camerei: „Roberta Anastase e un hoț”
Votul la legea pensiilor ar putea fi reluat, miercuri, în plenul Camerei Deputaților. Biroul Permanent al forului legislativ a hotărât, luni, acest lucru, decizia finală aparținând însă plenului.

Votul la legea pensiilor ar putea fi reluat, miercuri, în plenulCamerei Deputaților. Biroul Permanent al forului legislativ ahotărât, luni, acest lucru, decizia finală aparținând însăplenului. În urma acuzațiilor care i-au fost aduse de PSD și PNL,privind fraudarea votului la această lege săptămâna trecută,președintele Camerei Deputaților, Roberta Anastase, a menționat,luni, că liderii Coaliției de guvernare sunt de acord să sepronunțe și în plen în favoarea reluării votului.

Ea a evitat să se pronunțe asupra corectitudinii adoptăriiactului normativ, dar a menționat că nu intră în atribuțiile salenumărarea voturilor. Referindu-se la faptul că din înregistrărilevideo de la acea ședință ar rezulta că în sală erau mai puținideputați decât numărul de voturi anunțate, Anastase a spus că totdin imagini rezultă că la votul electronic Victor Ponta a votat,deși nu era în sală.

Plângere penală împotriva lui Anastase

Chiar dacă se reia votul, PSD nu renunță la depunerea uneiplângeri penale împotriva președintelui Camerei la Parchet. LiderulPSD, Victor Ponta, a precizat, luni, după decizia BirouluiPermanent, că Roberta Anastase „trebuie să răspundă”.

• „Recunoaștereainculpatului, a doamnei Anastase, nu-i înlătură răspunderea pentrufaptul că a fraudat un vot la o lege atât de importantă cum e legeapensiilor. Eventual, nu știu, o să primească o pedeapsă mai mică.Frauda s-a produs în fața camerelor de luat vederi, a afectat deja- sigur, n-a intrat în vigoare, dar a creat o stare de panică lacei șase milioane de pensionari. Dacă doamna Anastase – o încurajezîn acest sens, să-și recunoască frauda și să reia votul – face unpas, e doar un pas. Dar asta nu înseamnă că nu trebuie să răspundă.Ar însemna să acceptăm că președintele unei Camere fură un vot șicând este prins de dvs, de presă, și de noi, cei din Opoziție, îșiia vorba înapoi și supune din nou votul”, a spus Ponta.

Roberta Anastase este acuzată de social-democrați de abuz înserviciu, fals și uz de fals. Concret, ei contestă votul la legeapensiilor și spun că președintele Camerei a numărat mai multevoturi decât deputații care erau prezenți la ședința respectivă,fiind, astfel, vorba despre o fraudă.

• Plenul CamereiDeputaților decide, mâine, dacă se reia votul la legea pensiilor.Pesediștii amenință că vor boicota speech-ul ținut de TraianBăsescu marți, în plen. Între timp, ei pregătesc plângerea penalăîmpotriva Robertei Anastase din cauza legii pensiilor „Nu cred căîn istoria țării, în fața camerelor de luat vederi, cu atâta tupeuși dispreț față de oameni, a avut loc o fraudă atât de clară, careafectează viața a 6 milioane de oameni. Am contestat acolo pe locvotul, dar nimeni nu ne-a băgat în seamă. Vom arăta Parchetuluistenogramele care dovedesc că Anastase a furat, iar Mircea Dușa(liderul grupului PSD – n.r.) a precizat că lucrările se desfășoarăîn lipsă de cvorum. Este vorba de o fraudă publică. RobertaAnastase e un hoț”, a precizat Victor Ponta.

Scrisoare către Băsescu

Liderul social-democrat a mai anunțat că reprezentanții PSD nuvor veni la mesajul lui Traian Băsescu din Parlament dacă acesta nucondamnă „frauda” de la votul pe legea pensiilor și o promulgă.”Vom adresa o scrisoare lui Traian Băsescu în care vom face apel lapreședinte să-și exercite atribuțiile făcând referire clară lavotul fraudulos sub egida lui Anastase. Fiind prezenți doar 80 dedeputați, președinte a numărat 170 și a comis o infracțiune. Vom fipărtași la fraudă dacă acceptăm acest lucru. E vorba de furt înParlament, iar președintele trebuie să aibă o reacție foarte clarăși să refuze să promulge această lege”, a spus Ponta.

Potrivit acestuia, în cazul în care PSD nu va primi un răspunspână mâine, la ora 15, atunci când este programat discursul luiTraian Băsescu în fața Camerelor reunite, parlamentariisocial-democrați nu vor veni în sala de plen. Proiectul legiipensiilor a fost adoptat, miercurea trecută, în absența PSD și PNL,cu 170 de voturi „pentru”, 2 „împotrivă” și 3 abțineri.(Raluca Dumitriu)

Surpriză totală la CFR Cluj. Noul antrenor debutează chiar astăzi pe banca ardelenilor în Europa...
Marius Rădoi a murit azi-noapte! Ştirea care cutremură România
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
Condamnat pentru proxenetism, candidat la alegerile parlamentare. Lua fete de la discoteca din sat
Descoperire spectaculoasă: Mii de desene care înfăţişează uriaşele animale ale epocii glaciare au fost găsite...
Scandalul consilierei decorate. Mesajul unui militar împușcat în misiune. „Noi nu am primit niciun telefon...
Marius Rădoi a murit azi-noapte! Ştirea care cutremură România
EXCLUSIV Redactia.ro! Vedeta a mărturisit că s-a împăcat cu fostul soț, tatăl copilului ei: Am...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Vine DEZASTRUL. După pandemie vom avea o 'maladie' și mai cruntă. Este ORIBIL
Mesaje de Sfântul Nicolae 2020. Urări și SMS-uri inedite pentru cei care poartă acest nume....
Actrița din Juno și Inception a devenit el. Cum arată după ce a dezvăluit că...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
SFÂRŞITUL BENZINEI: Noul combustibil în care chinezii investesc MILIARDE şi care ar putea duce la...
Mihai Trăistariu, distrus din punct de vedere financiar. Gestul extrem făcut de artist: ”Nu mai...
×
Inchide