• Publicat:
Politică

Ecaterina Andronescu candidează la funcția de președinte executiv al PSD. „Nu trebuia să facem alegeri”

Ecaterina Andronescu candidează la funcția de președinte executiv al PSD. „Nu trebuia să facem alegeri”
Detalii pe gândul

„Pentru președinte executiv, am depus-o în ideea nu că alerg după funcții, niciodată nu am făcut asta, dar cred că trebuie menținută competiția în partid și reprezentanții la congres decid prin votul lor. (…) Așa cum s-au desfășurat toate congresele până acum, de fiecare dată, toate funcțiile au fost supuse din nou la vot pentru un nou mandat, pentru că altfel noi ne aflăm în interiorul unui mandate, în care toată lumea care a trecut prin votul congresului a obținut un mandate de patru ani. Suntem încă la jumătatea mandatului”, a declarat Ecaterina Andronescu, întrebată fiind dacă era nevoie de un vot pentru toate funcțiile din cadrul PSD.

Mai mult, Ecaterina Andronescu spune că nu era nevoie de alegeri.

„Cred că la acest congres, care este unul extraordinar, nu trebuia să facem alegeri, trebuia să venim cu un document- proiect de țară- în care să spunem cum gândim și cum vedem noi creșterea economică a României, cum vedem dezvoltarea educației, pe următorii 15-20 de ani. Cred că în acest moment toată lumea s-ar fi concentrate pe Proiectul de țară și mai puțin pe candidaturi. Candidaturile țin de viața internă a PSD”.

Întrebată cum comentează decizia Biroului Permanent PSD București-Ilfov de a o susține pe Viorica Dăncilă pentru aceeași funcție, de președinte executiv, Andronescu a spus: „orice om are dreptul să își poată depune candidatura”, completând că nu a discutat cu Liviu Dragnea despre decizia sa de a candida.

Congresul PSD din 10 martie va supune la vot funcțiile de președinte executiv, secretar general și de vicepreședinți.

Tags:
Inchide