Eckstein Kovacs: UDMR este „cel mai macho partid”. Situația femeii în politica românească

Redactor:
Gândul
Eckstein Kovacs: UDMR este „cel mai macho partid”. Situația femeii în politica românească
UDMR este „cel mai macho partid" din România. Aceasta este opinia consilierului prezidențial Peter Eckstein Kovac...

UDMR este „cel mai macho partid” din România. Aceasta esteopinia consilierului prezidențial Peter Eckstein Kovac, opinie pecare a prezent-o la o dezbatere ISP pe tema rolului femeii înpolitica românească, dând exemplul celor două deputate care auintra în Parlament datorită calculatorului, prin redistribuire șinu datorită partidului.

Kovacs a precizat că punctul său de vedere nu coincide neapăratcu cel al Administrației prezidențiale, ci cu platforma liberalădin UDMR, al cărui inițiator este, transmite Mediafax. El a ținut să prezinte maimulte date statistice de actualitate privind prezența femeii înpolitică, la nivel mondial, dând exemplul țărilor precum Rhuanda,unde procentul acestora ajunge la peste 50%, Suedia, Africa de Sud,Olanda, Finlanda, Islanda, cu un procent de peste 40%, Etiopia, cupeste 20% reprezentare. „Noi suntem la pagina 6, cu 11%’ în Cameradeputaților și 5,8% în Senat”, a adăugat consilierul prezidențial,arătând că Ungaria ne urmează în clasament, cu 11% și a ținut sădea asigurări că stăm foarte bine, în condițiile în care acum doiani, ne clasam pe locul 124.

Despre prezența femeilor la nivel guvernamental, consilierulprezidențial a comentat: „În afară de figura luminoasă a doamneiministru Udrea, nu există nicio femeie, la nivelul de Guvernului”,adăugând că o prezență scăzută se află la nivelul autoritățilorlocale, cu un procent de 9-10%. Eckstein Kovacs a arătat că apropus o metodă în Parlament, dar și în UDMR, ca pe listeleelectorale să nu existe trei persoane de același gen, în Parlamentfiind respinsă iar răspunsul din congresul UDMR, a fost că s-avenit cu niște remarci de „macho”. „Ceea ce este și mai rău. UDMReste, de altfel, recunoscut drept cel mai macho partid dim România.În momentul de față avem două deputate, dar au intrat prin grijacalculatorului, prin redistribuire, nu că li s-a dat șansa săparticipe la un colegiu cu un loc sigur”, a mai spus consilierulprezidențial.

El a afimat că partidele au prima și cea mai mareresponsabilitate în a asigura reprezentarea normală a femeilor înpolitică și s-a exprimat pentru stabilirea unor sancțiuni în legeaelectorală, atunci când listele de candidați nu cuprinde și femeiacstea trebuind să fie respinse.

La rândul său, consilierul prezidențial Sebastian Lăzăroiu aținut să declare că, din punctul său de vedere, „există prea multtestosteron în politică și avem nevoie de mai multă tandrețe”,femeile fiind „mult mai corecte și conștiincioase, astfel că potface treabă mai bună în politică decât bărbații”, informeazăMediafax.

Profesorul universitar Mihaela Miroiu a arătat că în România seinvocă principiul competenței în reprezentarea de gen în politică,neluându-se în calcul că peste 70% din absolventele în domenii deguvernare sunt femei și nu bărbați, astfel că, percepția că femeilenu sunt pregătite este una falsă.

Mihaela Miroiua a arătat că femeile reprezintă 51% din populațiaRomâniei și 48% din forța de muncă, fiind mod egal contribuabile lasistem. Cu toate acestea, patriarhatul modern este o creație aepocii post-ceaușiste, în momentul de față femeile fiind maidependente față de bărbați decât oricând.

Gigi Becali a anunţat că FCSB are un nou atacant. Basarab Panduru, dat pe spate...
A MURIT Oana Ştefănescu! Doliu uriaş în România...
FOTO. Anamaria Prodan, în costum de baie! Aparițiile ei spectaculoase sunt de nota zece
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Numai Ion Țiriac putea face asta! Miliardarul a uitat două Ferrari într-un garaj și după...
Țara din Europa pe care toată lumea a uitat-o. Nu a primit nici măcar o...
Ion Cristoiu: Unirea din 1859 n-ar fi fost posibilă dacă Imperiul Otoman n-ar fi trecut,...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Când am putea reveni la normalitate. Cele mai bune și cele mai negre scenarii
A MURIT Oana Ştefănescu! Doliu uriaş în România...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Au DISTRUS totul în calea lor! Cel mai VECHI oraș din America, o MINUNE arheologică,...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Horocop 25 ianuarie 2021. Zodia care își atinge obiectivele dificile
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Vestea ȘOC a momentului în România: Marea artistă A MURIT...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Ce preziceau că se va întâmpla în 2021… oamenii din 1921. E incredibil câte dintre...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide