Eugen Teodorovici: Poți face și remaniere și restructurare. Parlamentul poate fi convocat la final de august / Poate unele ministere au o structură supradimensionată

Eugen Teodorovici: Poți face și remaniere și restructurare. Parlamentul poate fi convocat la final de august / Poate unele ministere au o structură supradimensionată
Publicat: 02/07/2019, 22:25

„Poate o remaniere ar fi, să spunem, indicată mai repede și o restructurare. Cred că ar fi bună remaniere cât mai rapidă și o restructurare a Guvernului, desigur atunci când Parlamentul se va întoarce din vacanță sau dacă nu, va fi convocat poate mai repede, pe final de august ar fi cel mai bine. De ce faci o remaniere? Să aduci un ministru mai performant decât cel care este astăzi în poziție. Atunci o faci cât mai repede, nu aștepți încă o lună, două”, a declarat Eugen Teodorovici, marți seară, la Antena 3.

Întrebat dacă remanierea va urma pașii normali să meargă la Cotroceni sau se va face odată cu restructurarea, prin votul Parlamentului, ministrul de Finanțe a spus că cele două pot fi făcute separat.

„Nu, remanierea se face separat prin discuția cu președintele (României – n.r.). Dar poți să faci ambele și remanierea și partea de restructurare. Trebuie si ai o gândire foarte clară. Ce fel de restructurare faci la nivel de Guvern. O faci pe asta. Foarte bine. Acolo unde nu schimbi ministere, acolo unde ministerele rămân mai departe, acolo e nevoie să se impună o anumită remaniere, atunci poți să faci o remaniere în acele zone. Diferența o faci la final, pe restructurare, astfel încât oamenii să se apuce de treabă. Nu faci în toamnă ca să se apuce oamenii când?”, a conchis Teodorovici.

Viorica Dăncilă a anunțat, sâmbătă, că începând de săptămâna viitoare va fi evaluată activitatea fiecărui minister în parte, precizând că membrii coaliției guvernamentale vor decide dacă se va face remaniere sau se va lua în calcul o restructurare. Premierul a precizat că o eventuală restructurare se va referi la ministere, nu la persoane.

Teodorovici: Poate unele ministere au o structură supradimensionată

Eugen Teodorovici a afirmat că poate unele ministere sunt supradimensionate. El a oferit exemplul Ministerului Economiei, condus de Niculae Bădălău, cu mii de companii în subordine, care nu își justifică prezenta în economie, unele cu un singur angajat și care „atârnă de ani de zile”.

„Dacă o companie privată are un surplus sau o cheltuială care nu se justifică, și poate să facă o eficientizare în acea firmă nu face cheltuiala. Poate ministerul are o structură supradimensionată, poate numărul de ministere este foarte mare. Nu e normal să le spunem că trebuie să fie aliniate la situația actuală? Dacă la Ministerul Economiei avem mii de companii în subordine care nu își justifică prezența în economie, atunci de ce să le ținem? Acele companii despre care vorbesc sunt care au un singur angajat și atârnă de ani de zile în mod nejustificat”, a declarat Eugen Teodorovici, marți seară, la Antena 3, întrebat despre posibile restructurări bugetare.

Acesta a explicat că va avea în vedere eficientizarea administrației publice, a personalului din ministere, nu va face restructurări în alte domenii bugetare ca educația sau sistemul medical.

Totodată, ministrul Finanțelor a dat asigurări că pensiile și salariile vor fi plătite indiferent de indicii macroeconomici.

„Nu au cum să spui că un Guvern nu poate să asigure plata unor pensii sau salarii. Ele se vor întâmpla, se vor asigura. Nicio factură legată de investiții nu va rămâne fără plata aferentă, indiferent de modificarea indicatorilor macroeconomici”, a conchis Teodorovici.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun