• Publicat:
Politică

Europarlamentarul Cristian Ghinea, acuzat că ar fi hărțuit sexual o colegă de partid. Femeia a dezmințit ulterior povestea: A fost o glumă

Europarlamentarul Cristian Ghinea, acuzat că ar fi hărțuit sexual o colegă de partid. Femeia a dezmințit ulterior povestea: A fost o glumă
Mariana Rada l-a acuzat, în câteva postări făcute pe un grup intern al USR numit „Pădurea spânzuraților 3.0" și obținute de Mediafax, de hărțuire sexuală pe europarlamentarul Cristian Ghinea. Ulterior ea revine cu o declarație și susține că a fost o glumă pe grupul intern de Facebook.

„Incendiar-dezvăluire șocantă despre Supremus Libidinosus. La cererea specială a lui Ciprian Lupaș vă voi relata un vis de al meu. I dreamed a dream… unde Supremus Libidinosus, la o petrecere USR unde am fost invitată de un prieten, m-a invitat la niște shot-uri. Și în visul meu eram deja puțin obosită și luată. Dar am acceptat provocarea Domniei Sale. Și a urmat shot.după.shot… le.cam pierdusem șirul ce e drept. Iar Nesimporcul nu doar că mi-a pus mâna pe fund, dar mi-a și șoptit ceva nedemn de o doamnă ca mine.cu toate că.eram singură. Nu l-am lovit, chiar și în vis nu sunt adepta violenței fizice. Și foarte rar apelez la cea verbală. Norocul meu este că a apărut un cavaler negru pe un cal alb și m-a salvat din situația neplăcută și vulnerabilă în care mă aflam.

Și când m-am trezit din vis am primit un sms de la Ghinea care m-a invitat în USR Sector 3. I-am mulțumit și i-am zis că intru la sectorul 5. Nu era un vis evident. Cavalerul negru e Adrian Dinu. Și să vedem cine ghicește cine e Supremus Libidinosus”, arată Mariana Rada, într-o postare făcută pe grupul intern al USR „Pădurea Spânzuraților 3.0″, obținută de Mediafax.

Un coleg de la USR Ialomița, Doru Oprea, o întreabă pe Mariana Rada, într-un comentariu la postarea inițială, dacă este Cristian Ghinea cel care ar fi hărțuit-o. Ea îi răspunde „evident”.

Doru Oprea continuă și o întreabă „păi e vis sau așa s-a întâmplat? E o acuzație destul de gravă?”. În replică, Mariana Rada îi spune: „vrei printscreen cu sms-ul? Că altă dovadă fizică nu am”.

Mariana Rada: Rușine Ghinea că nu răspunde. Rușine Dan Barna care e președinte de partid

Într-o a doua postare pe grupul „Pădurea Spânzuraților”, Mariana Rada, membru al USR Diaspora, anunță că și-a șters relatările inițiale care făceau referire la acuzațiile de hărțuire sexuală împotriva lui Cristian Ghinea, însă îi reproșează europarlamentarului că nu a avut o reacție pe subiect.

Ea mai reproșează că Biroul Național al USR nu s-a autosesizat cu privire la acest caz și îi transmite liderului Dan Barna să îi fie rușine.

„Pădureni, Am șters postarea cu libidinosul. Nu știu câți din voi realizează cât de greu este pentru o femeie să recunoască public (cum este acest grup) că a fost hărțuită sexual. Pentru cine nu înțelege termenul de hărțuire, îl invit la dicționar. Mi-e silă să citesc comentarii de genul: tu ai provocat, e vina ta, dar de ce ai tăcut atâta timp, dar de ce tocmai acum în campanie, libidinosul nu bea niciodată shot-uri, e adevărat? Chiar e el? … lista poate continua. Cred că s-au făcut printscreenuri care pot fi făcute public, în afara USR. Fiecare dintre noi își asuma responsabilitatea și consecințele acțiunilor sale. Dacă nesimțitul mă va da în judecată pe diverse motive, va fi alegerea lui”, a explicat Mariana Rada.

Aceasta a mulțumit celor care au crezut relatările pe care le-a făcut, atât femeilor, cât și bărbaților pentru faptul că au crezut-o și -au oferit sprijin legal, în cazul în care decide să aibă acțiuni legale în acest sens.

„Mulțumesc Femeilor care: au citit, reacționat cumva și mai ales celor care și-au arătat simpatia și empatia. Mulțumesc Bărbaților pentru suportul moral. Nu știți cât de mult contează pentru o femeie să fie crezută, înțeleasă și mai ales să i se ofere suport în caz că decide să acționeze legal. Rușine femeilor care nu mă cred. Rușine femeilor care ar putea face ceva. Rușine Gabriela Dan care mi-a scris în privat. Rușine Gabriela Ferguson care nu răspunde. Rușine Ghinea care nu răspunde. Rușine BN care nu se autosesizează. Rușine băiețeilor care m-au jignit profund. Rușine Dan Barna care e președinte de partid azi. Eu nu merg public, nici pe Poiană, nici în afara USR cu această informație. #vavedem”, a conchis Mariana Rada, într-o altă postare pe „Pădurea Spânzuraților”, obținută de Mediafax.

Rada: Regret că spusele mele pe un grup intern de glume au fost preluate. Doresc să îmi prezerv viața privată

Legat de subiect, Mariana Rada a avut o postare, pe pagina ei de Facebook, în care preciza că informațiile ar fi false, că a glumit, iar acuzațiile la adresa lui Cristian Ghinea nu ar exista.

„Dragii mei, Regret că spusele mele pe un grup intern de glume au fost preluate de presa de scandal. Doresc să-mi prezerv intimitatea și viata privata, consider că persoana care a dat postarea mea presei a făcut un gest josnic și nu voi da niciun amănunt în plus. Vă mulțumesc de întelegere, Mariana”, a scris Mariana Rada, într-o postare care însă nu mai este publică pe Facebook.

Inchide