• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

EXCLUSIV. Antonescu: Dacă moțiunea de cenzură trece, USL trebuie să reclame funcția de premier pentru Ponta. Nu este exclusă colaborarea cu UDMR

EXCLUSIV. Antonescu: Dacă moțiunea de cenzură trece, USL trebuie să reclame funcția de premier pentru Ponta. Nu este exclusă colaborarea cu UDMR
Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat pentru gândul că în eventualitatea în care moțiunea de cenzură va trece, USL trebuie să ceară președintelui Traian Băsescu desemnarea lui Victor Ponta în funcția de premier.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat pentru gândul că, în eventualitatea în care moțiunea de cenzură va trece, USL trebuie să ceară președintelui Traian Băsescu desemnarea lui Victor Ponta în funcția de premier.

După episodul „Ponta premier” din luna februarie, când președintele susține că i-a propus președintelui PSD această funcție, situația s-ar putea repeta după moțiunea de cenzură depusă de USL. Liberalul Crin Antonescu a declarat pentru gândul că dacă moțiunea de cenzură va avea succes, iar Guvernul Ungureanu va fi debarcat, noua majoritatea trebuie să fie construită în jurul USL.

„Poziția mea, în condițiile în care moțiunea de cenzură trece, este că USL este singura forță politică în stare să constituie o majoritate și să susțină un guvern până la alegeri. USL trebuie să reclame formarea Guvernului, iar premierul desemnat să fie, după cum se știe din rezoluțiile Congreselor, Victor Ponta. Acesta ar fi un Guvern până la alegerile din noiembrie”, a precizat pentru gândul Antonescu, care a adăugat că actuala Coaliție de guvernare s-ar destrăma dacă moțiunea trece. Victor Ponta a declarat și el că nu va mai respinge o ofertă de premier venită din partea președintelui Băsescu.

Liberalul nu exclude ca în această construcție, valabilă până la alegerile parlamentare să intre și UDMR. „Nimic nu este exclus până în toamnă. Intenția noastră este ca după alegerile parlamentare din toamnă să avem majoritatea absolută și să avem un guvern al USL”, a subliniat Crin Antonescu.

Liderul PNL se arată sceptic în ceea ce privește șansele devansării alegerilor parlamentare.

„Nu cred că mai putem discuta în calendarul pe care l-am evaluat de atâtea ori de un consens referitor la devansarea alegerilor parlamentare. Din punctul meu de vedere, dacă ar exista consensul tuturor forțelor politice, alegerile parlamentare ar putea avea loc mai devreme”, a explicat președintele PNL.

Tema suspendării lui Traian Băsescu de către noua majoritate parlamentară, dacă președintele nu acceptă varianta Ponta premier, urmează să fie discutată în cadrul USL după ce moțiunea de cenzură va duce la căderea Guvernului Ungureanu.

Inchide