EXCLUSIV – Crin îl bănuiește pe Ponta de blat cu Băsescu. Ponta îl trimite să se trateze la Hrebenciuc

Redactor:
Liliana Ruse
Redactor:
Marian Sultănoiu
Redactor:
Raluca Dumitriu
EXCLUSIV – Crin îl bănuiește pe Ponta de blat cu Băsescu. Ponta îl trimite să se trateze la Hrebenciuc
Crin Antonescu suspectează un aranjament între Victor Ponta și președintele Traian Băsescu. Cel puțin așa le-a spus liderul PNL colegilor săi de partid la ședința Biroului Politic Central de marți.

Crin Antonescu suspectează un aranjament între Victor Ponta șipreședintele Traian Băsescu. Cel puțin așa le-a spus liderul PNLcolegilor săi de partid la ședința Biroului Politic Central demarți. „După cum se comportă, după câte condiții pune ca să-i dămjos pe Traian Băsescu și PDL, asta mă duce cu gândul că are palmabătută cu Traian Băsescu”, ar fi spus Antonescu, conform unor sursedin partidul liberal.
Suspiciunile președintelui PNL, împărtășite și de alți liberali,sunt că Ponta ar fi convenit cu Băsescu să nu inițieze sau săparticipe la vreo acțiune de suspendare a șefului statului.Președintele ar câștiga timp și și-ar stopa declinul depopularitate, Ponta ar avea și el vreme să își întărească, înliniște, poziția în interiorul PSD.

•Neoficial, PNL a pus cruce cola-borării cu PSD pentru răsturnarearegimului Băsescu. Planul liberalilor este să atace PSD pentru acapitaliza voturile de dreapta pierdute de PDL. Liberalii suntconștienți că refuzul de alianță al lui Ponta este benefic pentrupartidul acestuia: PDL mai are potențial să se erodeze, PSD – săcrească și să își formeze un candidat redutabil la PreședințiaRomâniei.

Oficial, oferta lui Crin Antonescu pentru pesediști presupune,ca prim pas, înlăturarea Guvernului Boc printr-o moțiune decenzură. Apoi, nomi­­­nalizarea unui premier al alianței PSD – PNLși suspendarea lui Traian Băsescu dacă refuză să accepte aceastăvariantă. Marți seara, la Realitatea TV, Antonescu a plusat: dacăBăsescu va fi suspendat, șeful interimar al statului, MirceaGeoană, actual președinte al Senatului, va nominaliza premieruldorit de alianță.

„Poveste nemuritoare. A picat în boalascenariilor”

„Scenariul lui Crin este din povești nemuritoare”, a reacționat,ieri, președintele PSD, Victor Ponta, la ideea liderului liberalCrin Antonescu de a-l vedea pe Mircea Geoană șef al statului carenominalizează un premier al unei noi majorități politice. „Am toatăprietenia pentru Crin, dar văd că de o săptămână se ocupă descenarii științifico-fantastice. Noi depunem moțiune de cenzurăîmpotriva Guvernului, nu PNL. Noi decidem când vom depune aceastămoțiune de cenzură”, a declarat Ponta pentru Gândul.

• LiderulPSD a continuat să-l atace pe Crin Antonescu: „A picat în boalascenariilor, să meargă la Hrebenciuc să se trateze, pentru că noiavem un specialist adevărat”. Ponta a respins din start și ideeasuspendării din funcție a președintelui Traian Băsescu: „Esteexcelentă dacă vrem să-l aducem din nou la viață pe Băsescu”. Cu oseară în urmă, cei doi au avut un schimb de replici, la RealitateaTV, pe marginea variantelor de după o eventuală dărâmare aGuvernului. Președintele PSD i-a reproșat atunci lui Antonescu căse „războiește” mai mult cu el decât cu Emil Boc și Traian Băsescu,Victor Ponta precizând la început că PSD dorește alegerianticipate, după ce o eventuală moțiune de cenzură va trece, urmândca interimatul să fie asigurat de „un Guvern de tranziție sau poatechiar de Guvernul Boc demis”, urmând ca oamenii să aleagă întresoluțiile PSD, de stânga, și cele ale PNL, de dreapta. CrinAntonescu l-a întrebat pe liderul social-democrat ce se va întâmpladupă aceste alegeri anticipate, în condițiile în care cele douăpartide nu ar putea guverna împreună din cauza diferendelorideologice.

Cum joacă Geoană

La rândul său, președintele Senatului, Mircea Geoană, a declaratpentru Gândul că, înopinia sa, la momentul actual există totuși „suficient de multeelemente care să conducă la posibilitatea constituirii unei noimajorități parlamentare, dacă PSD și PNL își propun să facă acestlucru, trecând cu chibzuință peste unele animozități apărute înultima perioadă”. „Dacă vom putea crea o nouă majoritate, astaînseamnă că vom putea ajunge și la un nou guvern, ceea cereprezintă obiectivul nostru de etapă.” Geoană nu crede căpreședintele trebuie amestecat în această chestiune, care aparținestrict opoziției.

• „Dacă vaexista o nouă majoritate, președintelui îi va fi foarte greu sărefuze propunerea acesteia, legată de un program de guvernare, depropunerea unui prim-ministru și tot ceea ce înseamnă consecințacreării acestei majorități”.

Totodată, președintele Senatului a mai precizat că, în cazul încare șeful statului va refuza să numească un pre-mier la propunereanoii majorități, „problema ar trebui tranșată de CurteaConstituțională”. „Nu cred că o astfel de situație trebuie tranșatădin punct de ve­dere politic. Dacă există aici un dubiucon­stituțional, rămas nelămurit din toamna trecută, când am fostîn situația de a avea o majoritate, iar Traian Băsescu nu a ținutcont de această realitate, atunci el trebuie rezolvat la momentulpotrivit de către Curtea Constituțională”, a afirmat MirceaGeoană.

104 milioane de euro pentru FCSB. Gigi Becali a bătut toate recordurile din Liga 1
Brigitte, șocată de ce a aflat! Sara i-a spus ce face Florin Pastramă în lipsa...
FOTO. Antonia a pozat fără jenă sau inhibiții! Și-a arătat complet trupul într-un body prea...
Saraca… Salman Khan o OBLIGĂ pe Iulia Vântur să facă asta… Totul a fost dezvăluit...
Scandal în familia lui Gigi Becali! S-a certat cu nepotul Vasile Geambazi! Motivul de la...
Trucurile de pe WhatsApp de care nici nu știai. Românii trebuie să le afle cât...
Valul trei. Suedia, care evitase iniţial restricţiile anti-COVID, accelerează campania de vaccinare
BANCUL ZILEI – Ce au făcut două virgine din București
Șefa serviciilor de informații din SUA, noi precizări despre originea coronavirusului. Ipotezele luate în calcul
Brigitte, șocată de ce a aflat! Sara i-a spus ce face Florin Pastramă în lipsa...
Locul din România considerat printre cele mai FRUMOASE din întreaga lume. „Un colț parcă rupt...
Adevărul despre salamul de Sibiu pe care românii nu îl știu. Ce conține, de fapt
Se schimbă Codul Rutier: românii vizați direct de decizie. Aceste greșeli duc la amenzi mari
Momente uluitoare la metrou. O cunoscută vedetă a lăsat perplecși călătorii dintr-o staţie FOTO
ȘOC în lumea muzicii românești: Marele cântăreț A MURIT
Cum să ții postul profesionist. Alimentul vegan cu mai multe proteine decât carnea de pui
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Modificare importantă făcută de Lidl. Ce schimbare importantă pe care trebuie să o ştie toţi...
Inchide