EXCLUSIV Dan Andronic, suspectat că vinde strategii PSD-ului: cum au ajuns cardurile de reducere în buzunarul lui Ponta. În PDL se lucra de 4 luni la strategia „partidul-mall”

Redactor:
Gândul
EXCLUSIV Dan Andronic, suspectat că vinde strategii PSD-ului: cum au ajuns cardurile de reducere în buzunarul lui Ponta. În PDL se lucra de 4 luni la strategia „partidul-mall”
PD-L ar fi vrut să atragă noi membri prin anunțuri de publicitate în ziare și să-i răsplătească pe noii pedeliști cu carduri de fidelitate, dar n-a mai apucat, pentru că PSD i-a luat-o înainte. Ideea le fusese propusă pedeliștilor de către Dan Andronic, consultantul partidului, la o ședință a Comisiei de statut.

PD-L ar fi vrut să atragă noi membri prin anunțuri depublicitate în ziare și să-i răsplătească pe noii pedeliști cucarduri de fidelitate, dar n-a mai apucat, pentru că PSD i-a luat-oînainte. Ideea le fusese propusă pedeliștilor de către DanAndronic, consultantul partidului, la o ședință a Comisiei destatut. Andronic le spusese atunci liderilor PDL ar fi o acțiunepozitivă într-un context negativ, sugerând deschiderea partiduluicătre cetățeni. Ideea presupunea, pe lângă anunțurile publicitarede tip „PDL își deschide porțile” și cardurile cu reduceri la mall,și distribuirea de adeziuni în căsuțele poștale. Proiectul n-a fostînsușit oficial, rămânând să fie mai fie discutat, după ce uniidintre liderii pedeliști au susținut că nu au nevoie de o campaniepentru adeziuni, pentru că există multe cereri de înscriere acum căpartidul e la guvernare.

PDL n-a mai apucat însă nici să discute, nici să pună înpractică acest proiect pentru că, în mai puțin de o săptămână,președintele PSD Victor Ponta a ieșit cu aceste propuneri, ținândsecretă doar partea cu cardurile de fidelitate. Ponta a vorbitatunci despre posibilitatea înscrierii on-line în partid, tot casemn al deschiderii pesediștilor către societate, și, câteva zilemai târziu, în câteva ziare au apărut machete publicitare pentruatragerea de noi membri. „Nu e vorba de publicitate. (…) Estenevoie de a arată faptul că suntem un partid care a deschisporțile”, a declarat atunci Victor Ponta.

Cine a vândut ideea?

Nu se știe cum a ajuns proiectul atât de rapid de la PDL la PSD,mai ales că este practic imposibil că ambele partide să se figândit în același timp la aceeași strategie de imagine. Uniipedeliști îl suspectează pe Andronic că ar fi vândut ideeapesediștilor, după ce s-a lovit de opoziția unor lideri locali. Decealaltă parte, consultanții spun că la proiect se lucra de patruluni, că fusese deja discutat individual cu Vasile Blaga, AdrieanVideanu, Roberta Anastase și Gheorghe Falcă. Informația ar fi ajunsla pesediști după ce a fost prezentată celor peste 20 de membri aicomisiei de statut.

„PNL trebuie să învingă… Am vrut să spunPDL”

Probabil că orice propunere ar fi făcut Andronic la acea ședințăar fi căzut. O gafă involuntară a consultantului i-a iritat peliderii PDL prezenți la ședință. Episodul a fost relatat deeuroparlamentarul Cristian Preda, într-un interviu pentru AcademiaCațavencu: „De curând, a venit Andronic să explice ce pedelist eel. Și dă-i, și luptă, și dă-i, și luptă! «Îi nimicim, îi trimitemîn șomaj», zice Andronic. «Pentru că PNL trebuie să învingă!»,continuă el. «Domnu’ Andronic, vedeți că aici e PDL», l-am tras eude mânecă, «concentrați-vă!»”.

Surse din PDL au spus că Preda și Andronic s-au contrat pe temaînscrierilor prin mica publicitate și a cardurilor de fidelitate.Consultantul a încercat să le spună democrat-liberalilor că singuralor șansă este să devină „un partid de structură”, pentru că nu maipot fi nici partid de lider, post-Băsescu, nici de ideologie. Predaa susținut că ideea deschiderii porților nu spune nimic: „Cecomunicăm, de fapt. Noi trebuie să spunem ce e dincolo de porți.Dacă e o prăpastie?!”.

După plecarea lui Andronic din ședință, Preda a spus, iritat, căpartidul își pierde timpul ascultând „impostori” și că discutăchestiuni minore. Teodor Stolojan a detensionat atmosfera. Plecândde la confuzia pe care consultantul a făcut-o între PNL și PDL,Stolojan l-a întrebat zâmbind pe Emil Boc: „Băiatul ăsta lucreazădoar pentru noi sau și pentru alții?”. „Să nu fim așaintransigenți”, a închis premierul discuția.

Tags:
Un nou TUN financiar dat de Gigi Becali în plină criză de coronavirus. Patronul de...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Ce salarii sunt în Poliție – cât câștigă lunar un subofițer și cât primește un...
Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Iata valoarea voucherului pentru fiecare dintre echipamente finanţate
Guvernul danez, somat să exhumeze milioanele de nurci din gropile comune. Cazul provoacă noi tensiuni...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
Anunțul lui Nelu Tătaru în noapte pentru milioane de români. Cum vine vaccinul
Nu China, ci altă țară este sursa coronavirusului care a bulversat planeta. Noile dovezi
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Viaţa tumultoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A crescut în orfelinat,...
Cum a fost surprinsă Loredana Groza ieșind de la salon! Artista arată demențial la 50...
Inchide