EXCLUSIV: „Mai grav decât în PSD”. PNL a rămas dator vândut după alegeri. Cum i-a păcălit creditorul Patriciu pe liberali

EXCLUSIV: „Mai grav decât în PSD. PNL a rămas dator vândut după alegeri. Cum i-a păcălit creditorul Patriciu pe liberali
Publicat: 23/04/2012, 19:19
Actualizat: 25/04/2012, 14:49

Conducerea liberală a discutat, în ultimele ședințe de partid,despre datoriile din campanie, dar și despre cele istorice, de laalegerile din 2008. Soluția găsită a fost birul pe filiale: fiecareorganizație va trebui să plătească în medie 1.000 de euro lunar, înfuncție de anumite criterii. Cele mai bogate, cu primari șiviceprimari de municipii, cele cu președinți sau vicepreședinți deconsilii județene vor plăti mai mult, iar cele mai sărace vorcontribui cu sume sub baremul de 1.000 de euro. În aceste condiții,cele 3 milioane de euro ar putea fi plătite în 6 ani.

Aproape 700.000 de euro datorii cătrePatriciu

Secretarul general adjunct Ion Brad, omul care se ocupă definanțele partidului, a confirmat, pentru Gândul, că PNL aredatorii de aproximativ 12,7 milioane lei (3,1 milioane de euro)”datorii istorice”, adică restanțe din campaniile electoraleprecedente. „Din acestea, peste 90 la sută sunt datorii din ultimacampanie electorală”, ne-a declarat Brad. El a precizat că sumelecele mai mari trebuie achitate pentru tipărituri și materialepromoționale – pixuri, brichete, lanterne, pături – și firmei cares-a ocupat de organizarea evenimentelor electorale, Odyssey, a luiDinu Patriciu. „Este cam al treilea creditor, avem să le dăm în jurde 2,7 milioane lei”, a adăugat secretarul general adjunct.

Printre liderii PNL circula informația că Patriciu ar fiamenințat că va bloca în justiție conturile partidului dacă nu i seva plăti datoria. „Mie, personal, nu mi-a comunicat, dar am auzitcă ar fi fost discuții în care se punea problema ca ei (Odyssey -n.red.) să meargă pe cale legală”, susține Ion Brad.

Surse din PNL au spus că, în campanie, Patriciu i-a convins peliberali să factureze ei diferitele evenimente, promițând că le vaplăti el, de fapt. După campanie, omul de afaceri s-a răzgândit șia somat PNL să plătească facturile neachitate.

El adaugă că partidul este hotărât să-și plătească datoriilepână la alegerile următoare, din 2012: „Sper ca următoarele alegerisă nu ne prindă cu datorii, să le plătim eșalonat și cei cărora ledatorăm bani să înțeleagă că e mai bine să le primească eșalonatdecât să nu primească nimic”.

Crin: „N-o să mă duc eu după bani”

Și președintele Crin Antonescu recunoaște că PNL are datoriimari, „de ordinul a 2 – 3 milioane de euro”. Antonescu speră capartidul să recupereze aceste sume de la cotizanți: „Sunt datoriilepartidului și partidul trebuie să le plătească. N-o să mă duc euprin oraș să caut bani!”. Pentru liderul liberal, faptul că PNL nua reușit să recupereze deja acești bani de la organizații aratăfaptul că partidul are o problemă de organizare: „Acest regim alcotizațiilor ascunde probleme organizatorice. Dacă nu poți săstrângi cotizația de la fiecare membru înseamnă că nu ajungi măcarcomunicațional la fiecare membru”.

Antonescu nu știa foarte multe despre creditorii PNL. Întrebatdacă datoriile cele mai mari sunt către firma lui Patriciu,președintele liberal a negat: „Nu cred că sunt majoritare datoriilecătre el. Știu că avem și acolo”.
Problema datoriilor PNL a fost ridicată, la congresul din 5-6martie, de către Viorel Cataramă, care a susținut că ele ar însuma1,6 milioane de euro. Președintele comisiei de cenzori, GheorgheCiubotaru, nu a confirmat suma, dar a spus că datoriile pot fiplătite cu o contribuție de 60 de lei a fiecărui membru.

Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
Și ei îi e rușine! Câte clase are Gina Pistol, de fapt. De ce s-a...
FOTO. Inna, apariție controversată! Aproape goală, într-un costum de baie mult prea transparent
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Cine sunt viitorii socri ai lui Laurențiu Reghecampf! Toate detaliile despre familie și cum au...
Averea halucinantă a noului premier al României! 40.000 de euro pensie și venituri grotesc de...
Criza politică de la Bucureşti: condiţiile puse de PSD pentru a susţine Guvernul Ciucă
5 mașini de care să FUGI
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Prima țară din Europa care legalizează cultivarea și consumul de canabis
Și ei îi e rușine! Câte clase are Gina Pistol, de fapt. De ce s-a...
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Când se întoarce frigul în România. Trebuie să ne pregătim deja hainele groase
ORA de IARNĂ 2021 aduce un PERICOL imens pentru români în plin val de coronavirus
BĂTAIE în TRAFIC! CINCI bărbați au fost REȚINUȚI
Filmul din cariera lui pe care Brad Pitt ar vrea ca lumea să îl uite!
Restricția ȘOC despre care nu vorbește NIMENI. Intră în vigoare de luni. Ce va fi...
NENOROCIREA CUMPLITĂ care zguduie întreaga lume. Nici România nu va scăpa. Situația pare scăpată de...
Andreea Esca a trăit rușinea vieții. Nu i-a venit să creadă când s-a aflat adevărul....
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021