EXCLUSIV- TRAIAN BĂSESCU: „ÎL SUSȚIN fără rezerve pe BOC la șefia PDL”. Despre premierul independent: „E TREABA MEA, nu a partidului. Puteți sau nu să fiți de acord”

EXCLUSIV- TRAIAN BĂSESCU: „ÎL SUSȚIN fără rezerve pe BOC la șefia PDL. Despre premierul independent: „E TREABA MEA, nu a partidului. Puteți sau nu să fiți de acord
Publicat: 23/04/2012, 19:28
Actualizat: 24/04/2012, 05:30

– Președintele Traian Băsescu îl vrea pe premierul Emil Boc cașef al PDL, iar la Palatul Victoria – un prim-ministru tehnocrat.Șeful statului le-a mărturisit aceste lucruri liderilordemocrat-liberali duminică seara, la întâlnirea de la Vila Lac1.

– Conform unor surse participante la discuții, președintele a avutun mesaj tranșant pentru pedeliștii care se așteptau să fieconsultați în chestiunea nominalizării unui nouprim-ministru.
În schimb, Băsescu le-a spus clar: „Susțin variantapremierului independent. Este decizia mea când voi face numirea șivoi lua această decizie după consultarea cu premierul Boc. Dar estetreaba mea, constituțional, nu a partidului, e o decizie cu careputeți sau nu să fiți de acord. Constituțional, puteți să văexprimați părerea în Parlament”(la votul de învestitură al nouluiguvern – n.red).

– Planul ar fi ca Emil Boc să-și prezinte demisia după moțiunea decenzură de miercuri, existând două variante: ca premierul sădemisioneze imediat, a doua zi, sau ca mișcarea să fie amânatăpentru săptamâna viitoare, timp în care președintele să aibădiscuții individual cu liderii influenți din PDL, ca să se asigurecă nu vor fi surprize la votul de învestitură.

CITEȘTE ȘI: CU CEPLANURI ÎNTRASERĂ PEDELIȘTII LA ÎNTÂLNIREA CUBĂSESCU

– Băsescu a vorbit și despre lupta internă din PDL pentru șefiapartidului. Președintele a aflat că, înainte ca el să vină laîntâlnire, Emil Boc și Vasile Blaga anunțaseră că vor candida. Boc,mai nuanțat, spunând că vrea să candideze dar că dorește să afle șidecizia partidului, Blaga – sec, spunând doar „Da, voi candida”.Băsescu nu s-a sfiit să-l sprijine pe Boc: „Îl susțin fărărezerve. Suntem parteneri până la capăt”.

– Președintele a spus că partidul nu trebuie să renunțe la EmilBoc, pentru că altfel s-ar crea sentimentul că PDL se dezice dereformele actualului Cabinet. Traian Băsescu le-a transmisdemocrat-liberalilor că măsurile luate de către premierul Boctrebuie „valorificate” și în contul revenirii partidului însondaje: „E foarte important să valorificați reformele făcute pânăacum. De aici încolo nu vor mai fi luate măsuri dure”.

CE MODIFICĂRI ALECONSTITUȚIEI SUSȚINE BĂSESCU

Blaga n-a comentat în niciun fel, ședință sprijinulmanifest al lui Băsescu pentru adversarul său la președinția PDL.Imediat după terminarea reuniunii de la Vila Lac 1, fostul ministrude Interne s-a întâlnit, la sediul său din Modrogan, întâlniri cucâțiva dintre susținătorii săi. Blaga a strâns deja cele 35 desemnături necesare pentru candidatură, dar și el și-a modificat unpic planurile. Deși intenționa să-și facă publică intențiade a candida joi, Vasile Blaga și-ar putea amâna anunțul săptămânaviitoare, ca să vadă ce se întâmplă cu rămânerea lui Boc laguvern.

– Băsescu le-a livrat șefilor PDL și cinci teme de modificare aConstituției: aplicarea rezultatului referendumului ce prevedeparlamentul unicameral, dizolvarea legislativului în cazul în carepopulația răspunde negativ inițiativei de suspendare a șefuluistatului, stipularea în Constituție a deficitului bugetar de 3%pentru orice guvernare, reîntoarcerea la mandatul de patru anipentru președinte și înlocuirea județelor cu euroregiunile.

– Pedeliștii au primit de la președinte și indicații pentrumoțiunea de miercuri a opoziției: „Vă văd relaxați! Vă rog foartemult să fiți atenți, că pot apărea surprize”

Marian Iancu a ajuns într-o stare deplorabilă: ”E terminat, de-abia mai merge”. Ultimele informaţii despre...
Veste-şoc pentru fanii Survivor! Emisiunea care a fost scoasă din grilă, după doar 3 zile
FOTO. Cum arată fiica lui Virgil Ianțu în costum de baie! Adolescenta este de o...
Semnale de alarmă într-o relație: lipsa certurilor între parteneri e un semn rău
Bombă în miez de noapte: negocierile dintre Loți Boloni și FRF au picat! Antrenorul a...
A fost lansat primul studiu arheologic al oamenilor în spaţiu. Cercetătorii vor analiza cum trăieşte...
Metoda de furt care face ravagii. Cu o simplă monedă, HOȚII iau tot din MAȘINĂ
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Camera inferioară a parlamentului din Austria a spus „da” vaccinării obligatorii
Veste-şoc pentru fanii Survivor! Emisiunea care a fost scoasă din grilă, după doar 3 zile
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Simona Halep, victorie CATEGORICĂ în meciul cu brazilianca Haddad Maia
Cei mai buni actori, aflați în viață, care nu au primit încă un Oscar
Răsturnare șocantă de situație: Cine i-a omorât, de fapt, pe cei doi studenți de la...
Poți rămâne fără buletin pe loc în România! Îți anulează imediat documentul de identitate! Mare...
Ceasul Apocalipsei va bate în câteva ore. Doomsday Clock ştie când vine sfârșitul lumii
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Care este şcoala pe care dacă o faci în România ai cele mai mari şanse...