Favoritul Geoană pierde teren, Ponta câștigă filială după filială

Favoritul Geoană pierde teren, Ponta câștigă filială după filială
Publicat: 23/04/2012, 19:18
Actualizat: 24/04/2012, 05:41

Din câștigătorul sigur al cursei pentru șefia PSD, Mircea Geoanădevine din ce în ce mai vulnerabil în fața baronilor partidului,dar și a apropiaților săi.

• Geoană a cedat, ieri, dupăpresiunile venite din teritoriu și după reacția dură a lui IonIliescu și opoziția lui Liviu Dragnea în privința modificărilor pecare ține să le facă Statutului PSD. La finalul unei ședințe decâteva ore cu susținătorii săi din fruntea partidului, acesta aanunțat că este „partizanul competiției între echipe, dar pe listedeschise”.

• Liviu Dragnea i-a propus luiMircea Geoană, potrivit unor surse din interior, să găsească oformulă mai dură în privința candidaturilor la Congres. S-a ajuns,până la urmă, la varianta candidaturilor în echipă, dar pe listădeschisă, astfel încât delegații să poată alege între mai multepersoane înscrise pentru funcțiile din conducerea partidului.Aceasta înseamnă că pentru funcțiile de prim-vicepreședinte,secretar general, vicepreședinți și membri ai BPN se vor puteaînscrie mai mulți candidați decât numărul funcțiilor. În continuareînsă, cei care vor candida pe lista lui Geoană trebuie să spunăcă-și asumă programul lui și nu pot candida și pe alte liste,regula fiind valabilă și în cazul contracandidaților acestuia.

• Dragnea nu este însă nici acummulțumit deoarece nu vrea să aibă un contracandidat pentru pozițiade secretar general pe aceeași listă. El a declarat că va susținela șefia PSD pe oricine care nu optează pentru liste închise decandidați, dar întrebat dacă în noua situație va avea uncontracandidat pe lista lui Geoană, a răspuns evaziv: „Nu vaînsemna asta, va însemna… eu sper că Congresul va fi desfășuratîn condiții normale, și nu tensionat”.
Peste 10 organizații votează cu Ponta

• Între timp, Victor Pontacontinuă să se întâlnească cu președinții de organizații pentru acâștiga un sprijin cât mai mare pentru Congresul de sâmbătă. Ieri,l-a convins pe Florin Cârciumaru să treacă în echipa sa și săcandideze pentru funcția de vicepreședinte. Pe lista lui Ponta s-armai afla, conform unor surse social-democrate, și Radu Moldovan dela Bistrița-Năsăud, precum și Constantin Nicolescu de la Argeș,Florin Cazacu de la Hunedoara, Marian Săniuță de la Prahova,Dumitru Buzatu de la Vaslui. Victor Ponta are și sprijinul filialeiTimiș, dar și a unor părți din organizațiile Neamț, Maramureș,Călărași, Cluj și Iași.

• Împotriva lui Mircea Geoanăsunt și aproape 40 dintre parlamentarii PSD. Potrivit unor sursesocial-democrate, 32 de deputați și 6 senatori PSD au semnat,începând de luni, un protest față de modificările aduse Statutuluide Mircea Geoană, atrâgându-i atenția acestuia că părăsescgrupurile parlamentare dacă va „privatiza partidul”. „Să plece, așase curăță partidul”, ar fi reacționat Dan Nica, unul dintresusținătorii lui Geoană, atunci când a auzit de aceastăinițiativă.

Celebra prezentatoare TV a ţării a fost concediată. Umilinţa la care nimeni nu se aştepta...
Conversațiile intime dintre Irina şi amant! Dar stai să vezi ce poze îi dădea: 'Te-am...
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Bolile în funcție de grupa de sânge. Cine riscă să facă mai ușor diabet
Cum este, de fapt, viața de soție lângă milionarul Cristi Borcea! Acum, Valentina Pelinel a...
Olaf Scholz este noul cancelar al Germaniei. Era Merkel a luat sfârşit
Cei care dau traseul pentru PERMIS trebuie să se ferească de această mașină
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
VIDEO. Cum arată capsulele pentru sinucidere asistată în 30 de secunde
Conversațiile intime dintre Irina şi amant! Dar stai să vezi ce poze îi dădea: 'Te-am...
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
ACUM, INTERVIU LIVE cu prof. univ.dr., fostul șef al Spitalului de Boli Infecțioase, Sorin RUGINĂ
Dezvăluirea șocantă făcută de Donna D’Errico la 23 de ani după rolul din Baywatch
Este 24 decembrie 2021 zi liberă? Lista completă a zilelor de vacanță pentru sărbătorile de...
Liviu Dragnea e distrus! Cine e bărbatul cu care Irina Tănase l-a înșelat
Astrele au avut dreptate. Despărțirea lui Liviu Dragnea de Irina Tănase a fost prezisă încă...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...