Femeile din PD-L vor o treime dintre posturile de ministru. Modelul femeii pedeliste: Elena Udrea. „E frumoasă și a demonstrat că știe să facă proiecte”

Femeile din PD-L vor o treime dintre posturile de ministru. Modelul femeii pedeliste: Elena Udrea. E frumoasă și a demonstrat că știe să facă proiecte
Publicat: 23/04/2012, 19:18
Actualizat: 26/04/2012, 10:00

La grupul parlamentar PD-L din Parlament, parfumurile fine șizâmbetele prietenoase au înlocuit, vineri, dezbaterile sterile dincursul săptămânii. Femeile de seamă din fruntea partidului audiscutat timp de câteva ore condiția sexului frumos în partidulaflat la putere. Concluzia? Deși regulamentul PD-L prevede opondere de o treime a femeilor la nivelul funcțiilor șiorganizațiilor politice, realitatea nu confirmă ceea ce scrie pehârtie. Drept care, fruntașele pedeliste au stabilit că e momentulsă pună piciorul în prag și să le ceară colegilor modificareastructurii, din punctul de vedere al ponderii pe care ar trebui săo aibă reprezentantele sexului frumos la toate nivelurile.

Concret, au decis că nu este echitabil ca partidul să aibă înguvern o singură femeie, propunând modificarea statutului, astfelîncât, în viitor, 30% dintre miniștrii PD-L să fie aleși din cadrulOrganizației de Femei a partidului. În cazul posturilor dinadministrația locală, procentul ar urma să fie și mai mare, anume40%, în timp ce printre candidații democrat-liberali la alegerileparlamentare, femeile ar urma să reprezinte 45%. „Inițial se venisecu propunerea ca ponderea să fie 50%, dar teoretic nu e aplicabilăpentru că, dacă e un număr impar, nu poți respecta cota și atunciam stabilit să fie 45%. Avem foarte multe femei. Una peste alta,propunerea e legată și de ponderea membrelor în colegiileuninominale”, era de părere ex-consilierul prezidențial, AndreeaVass.

„Trebuie să ne obișnuim că o femeie poate fi șifrumoasă, și capabilă”

Argumentele în favoarea sporirii vizibilității femeilor înpolitică ne-au fost prezentate de către președintele Organizațieide Femei a PD-L, doamna Sulfina Barbu, care a precizat pentruGândul de ce singurul ministru femeie din actualul guvern, doamnaElena Udrea, este un model de urmat pentru pedelistele care vor săse afirme: „Femeia e mult mai aplecată decât bărbatul asupradetaliilor care sunt importante. Femeile deputați și senatori suntmult mai atente și mai conștiincioase când analizează proiectelelegislative. Acum avem în guvern un singur reprezentant alfemeilor, iar doamna Elena Udrea a demonstrat că știe să-șiprioritizeze acțiunile. Sigur că este un model. Este o realitate căeste o femeie frumoasă, iar frumusețea este un atu, atunci cândeste dublată de competență pentru domeniul în care mergi. Trebuiesă ne obișnuim că o femeie poate fi și frumoasă, și capabilă”.

Deși, inițial luaseră în calcul ca femeile din PD-L să aibăprioritate în anumite domenii, când vine vorba de guvernare, precumeducație, sănătate sau asistență socială, membrele OFPD-L aurenunțat la respectiva idee, fiind convinse că partidul are resursănecesară pentru toate posturile din executiv. Pe lângă numele celorcare au ocupat și în trecut portofolii ministeriale, precum AncaBoagiu, la Transporturi, sau Sulfina Barbu, la Mediu, Organizațiade Femei a venit și cu alte exemple: Grațiela Iordache, la Finanțe,Maria Moța, la Muncă și Brândușa Novac la Cultură.

Oana Badea-posibilă candidată la Colegiul 19

Deși propunerile de modificare a statutului vor putea intra învigoare abia după votul din viitoarea Convenție Națională,Organizația de Femei a PD-L și-a propus să acționeze încă dinaceastă lună. Primul pas, în acest sens, va fi făcut în ceea ceprivește propunerile pentru candidatul partidului la alegerilepentru Camera Deputaților din Colegiul numărul 19 din Capitală, cevor avea loc luna viitoare, Sulfina Barbu având-o în vedere pe OanaBadea, actualul secretar de stat din cadul Ministerului Educației:”Dorim să susținem o candidată femeie acolo. Nu am discutat acestsubiect în Biroul Permanent Național, dar sunt convinsă că avemsuficiente subiecte, posibile candidate. Eu m-am gândit la doamnaOana Badea. Aceasta e recomandarea mea, ca președintă, dar amnevoie și de acceptul Biroului Permanent Național”.

O tânără speranţă a ţării în sport întreţine relaţii intime pentru bani: "Când i-am spus...
Câți lei a plătit un turist pentru o friptură în Mamaia. Când a venit nota,...
FOTO. Roxana Nemeș și Andreea Antonescu și-au etalat busturile generoase la plajă! Cum arată cele...
Zodiile care oferă cea mai toxică iubire: 1. Rac
Nu s-a ales doar cu premiul și trofeul Survivor România 2021, ci și cu un...
Parma i-a stabilit prețul lui Dennis Man! Ce sumă i-a cerut patronul american de la...
Un oraș cu 15 milioane de locuitori riscă să ajungă de nelocuit din cauza apei....
Zeci de cadavre plutind pe râu. Descoperirea macabră ce aduce în atenţia lumii unul dintre...
Cele mai ieftine SUV-uri cu cutie de viteze automată
BANCUL ZILEI – Bătrânel răsfățat de nevasta de 19 ani
Tornadă devastatoare în Belarus, filmată de un șofer prins în mijlocul ei. VIDEO
Câți lei a plătit un turist pentru o friptură în Mamaia. Când a venit nota,...
O TÂNĂRĂ care a mers la bazin cu un costum prea DEOCHEAT a avut parte...
Chinezii au construit un câmp cu rachete nucleare! Cum arată, imaginile sunt ULUITOARE
ȘOC! Inna, aproape DEZBRĂCATĂ pe net! Iubitul Deliric a reacționat incredibil
O chelneriţă a servit mulți ani un bătrân ţâfnos. După ce bărbatul a murit a...
Rezulatete finale Titularizare 2021. Când se anunţă notele după contestaţii pe Edu.ro pentru educatori, învăţători...
O nouă boală cumplită a apărut din senin! Se extinde chiar acum cu repeziciune
Alertă mondială. Viruși străvechi vor fi eliberați. Ce e grupul celor 28?
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
De pe scenă, în afaceri. Ce business a lansat artistul Vlad Miriţă alături de antreprenorul...