FLORIN CÎȚU, noul lider al grupului parlamentar PNL din Senat

Redactor:
Diana Grigore
FLORIN CÎȚU, noul lider al grupului parlamentar PNL din Senat
Senatorii au luat, miercuri, la ședința de plen, act asupra deciziei prin care liberalul Florin Cîțu devine liderul de grup al senatorilor PNL, în urma demisiei din funcție a liberalului Iulian Dumitrescu.

De asemenea, senatorul Mario Oprea a devenit viceliderul grupului PNL. Anunțurile au fost făcute în plenul Senatului, miercuri, de viceliderul grupului PNL, Eugen Pîrvulescu.

Liderul grupului PNL din Senat, Iulian Dumitrescu, a renunțat, luni, la funcție, președintele partidului propunându-l pe Florin Cîțu pentru a prelua această funcție.

Tot luni, președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că decizia de retragere a lui Iulian Dumitrescu de la șefia grupului parlamentar din Senat a fost luată de comun acord și că acesta i-a tranmis că vrea să se concentreze pe conducerea filialei liberale din Prahova.

„Decizia domnului Iulian Dumitrescu de a se retrage de la conducerea grupului parlamentar de la Senat este o decizie care îi aparține, pe care a luat-o în urma unei discuții pe care a avut-o cu mine, iar ideea retragerii domniei sale de la conducerea grupului parlamentar din Senat nu înseamnă o dezangajare a domnului Dumitrescu, ci înseamnă o consacrare mai serioasă asupra exercitării atribuțiilor extrem de importante pe care le are în partid, anume atribuția de prim-vicepreședinte al PNL pe relația cu mediul de afaceri și cu societatea civilă și de asemenea funcția de președinte al uneia dintre cele mai puternice organizații a partidului, filiala PNL Prahova. Decizia este una luată de comun acord. Este o decizie prin care domnul Dmitrescu va aloca mai mult timp și mai multă energie pentru întărirea relațiilor cu mediul de afaceri și cu societatea civilă”, a afirmat Ludovic Orban, luni, la Parlament.

 „Iulian Dumitrescu a demisionat în timpul BEx-ului (Biroul Executiv al PNL – n.r.) din funcția de lider al grupului PNL de la Senat. Ludovic (Orban – n.r.) l-a propus pe Florin Cîțu să îi ia locul„, au declarat pentru MEDIAFAX surse din PNL.

Propunerea lui Ludovic Orban a fost votată în grupul parlamentar PNL de la Senat.

Potrivit surselor citate, o altă propunere de înlocuire a lui Iulian Dumitrescu a fost Alina Gorghiu, dar ea a refuzat, afirmând că preferă funcția de vicepreședinte al Senatului.

Inchide