Florin Cîțu: Nu la coaliţie se face bugetul. / Dacă este nevoie, sunt sigur că Parlamentul lucrează şi după 25 decembrie

Publicat: 13/12/2021, 15:02
Actualizat: 13/12/2021, 15:05

Președintele Partidulu Național Liberal, Florin Cîţu, fost premier și actual lider al Senatului, a declarat luni, că în ședința coaliției va fi o primă discuţie despre bugetul pe anul viitor, din punct de vedere politic, deciziile privind calendarul adoptării fiind atributul Guvernului.

„Nu am discutat cu ministrul Finanţelor, aşteptăm bugetul în coaliţie şi, după aceea, o să vedem, care este calendarul propus de Guvern. Să ştiţi că nu la coaliţie se face bugetul, la coaliţie o să discutăm din punct de vedere politic. Pe noi ne interesează să nu fie depăşiţi indicatorii macro deja agreaţi. Detaliile, aşa cum o să fie construit bugetul, depind de ministrul Finanţelor, de premier, acolo sunt prioritățile. Pe noi ne interesează să fie finanţate proiecte care au fost deja începute, ca PNRR să aibă în continuare… ca programul de reformă să fie susţinut”, a declarat Florin Cîţu, atunci când a fost întrebat dacă proiectul Legii bugetului de stat pe anul viitor ar putea fi adoptat mai târziu, undeva la finalul lunii ianuarie.

Președintele Senatului a mai spus că Parlamentul poate lucra şi după Crăciun, dacă este necesar, pentru adoptarea bugetului.

„Astăzi este prima discuţie, sunt sigur că există resurse şi capacitate în Guvern pentru a finaliza bugetul. Noi suntem aici până pe 23 Decembrie. Dacă este nevoie, sunt sigur că Parlamentul lucrează şi după 25 decembrie”, a explicat Florin Cîţu. La întrebarea jurnaliștilor, președintele Senatului nu a exclus, dacă va fi cazul, o sesiune extraordinară a Legislativului în luna ianuarie pe această temă.

Ședință în coaliție

Luni, de la ora 16:00, reprezentații partidelor din coaliţia de guvernare se reunesc într-o şedinţă în care ministrul Finanţelor Publice, Adrian Câciu, este aşteptat să prezinte proiecţia bugetară pe 2022.

Vicepremierul Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte al Partidului Social Democrat, a declarat, luni, după şedinţa conducerii PSD, că există un semn de întrebare în privinţa aprobării în Parlament a Legii bugetului de stat pe 2022 până la finalul anului.

Guvernul Ciucă s-a angajat că va trimite bugetul în Parlament pentru a fi adoptat până în sărbătorile de Crăciun. Premierul a spus că luni va fi o primă formă a proiectului, iar aprobarea în Parlament a rămas pentru data de 23 decembrie. „Din punctul meu de vedere ar trebui să finalizăm anul și cu un buget trecut prin Parlament”, a declarat și Marcel Ciolacu, președintele PSD și al Camerei Deputașilor.

Ministrul Finanţelor afirma că bugetul pentru 2022 va fi construit fără a include noi taxe. „Pregătim un buget echilibrat și responsabil pentru a stimula economia și a împărți mai corect banii țării pentru binele tuturor românilor! Am început analiza proiecțiilor bugetare pentru anul viitor și fundamentarea documentelor care însoțesc proiectul de buget pentru 2022: Strategia fiscal-bugetară și proiectul legii plafoanelor bugetare. Avem de recuperat multe întârzieri și lucruri nerealizate la timp, dar lucrăm temeinic, așezat și găsim soluții”, a transmis Adrian Câciu.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Copiii lui Kate Middleton, pregătiți pentru moartea mamei lor 😢 George, Charlotte și Louis au...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
S-a aflat! Care e cauza morții lui Costel Corduneanu, unul dintre cei mai periculoși interlopi...
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe...
ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Iarna se întoarce la munte, cu...
Ce au descoperit anchetatorii la reconstituire, în cazul crimei de pe A1? Avocatul afaceristului dă...
Narcisa, presupusa iubită a tânărului mort în accidentul de la Deveselu, rupe tăcerea: „Nu mă...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul...
Alfa Romeo redenumeşte un model de SUV pentru a dezamorsa tensiunile cu Italia
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Pericol total în TRANSILVANIA. Este vestea momentului pentru cei care locuiesc în Ardeal
Arpad Paszkany, fostul patron de la CFR Cluj, sedus de o ispită de la „Insula...
Cine e și cum arată soția lui Costel Corduneanu. Grațiela a rămas văduvă la câteva...
Doliu în România! Vestea a picat ca un trăsnet! Adio, Adriana
Julia o acuză pe Roberta că o ironizează! Cele două fete își aruncă înțepături una...
Codin Maticiuc cere ajutorul fanilor în mediul online: ”3000 de euro pentru primul care-l găsește...
BANCUL ZILEI. După o petrecere, directorul își cheamă secretara: - Maricico ai vreun leac?
Test de cultură generală. Cine a calculat viteza luminii?