• Publicat:
Politică

Geoană anunță crearea „noului PSD”: eu sunt alternativa la Ponta

Geoană anunță crearea „noului PSD”: eu sunt alternativa la Ponta
Geoană anunță crearea „noului PSD": eu sunt alternativa la Ponta

„Un nou PSD este singurul răspuns pe care noi, oamenii de stânga, putem să-l dăm azi pentru a evita ca vechiul PSD, la modul cum este condus actual, să nu devină o formă irelevantă în politică”, a susținut Geoană, la Realitatea Tv.

El a arătat că în clipa de față nu există o altă soluție decât un nou PSD. „Sau noul PSD se construiește printr-o refondare din temelii a actualului partid sau, dacă oamenii sunt atât de miopi și de sinucigași…asta e problema…creăm ceva nou, un nou PSD”, a spus Geoană.

Fostul lider al PSD a spus că în oricare din cele două variante el reprezintă alternativa la actualul președinte, Victor Ponta. „În oricare dintre cele două formule, eu sunt alternativa la Victor Ponta”, a susținut Geoană, care a precizat că modul în care l-a exclus Ponta din partid a arătat că a acesta are o teamă față de persoana sa.

El a arătat că va lansa un grup de inițiativă pentru crearea „noului PSD”. „Vom lansa în maximum două săptămâni un grup de inițiativă pentru crearea acestui nou PSD, cu principii fondatoare extrem de clare, chemând alături de noi colegii din partid”, a adăugat Geoană.

El a spus că „noul PSD” poate fi partenerul natural al noului PNL într-un proiect de țară pentru următorii ani, fapt care ar putea face ca noul PSD să mențină guvernarea, în cadrul unei mari coaliții de tip german.. „Va exista o majoritate care va face ca vechiul PSD, cu actuala conducere, să meargă în opoziție. Și dacă este nefrecventabil și merge în opoziție, va sta zece ani în opoziție. Acest lucru poate fi modificat dacă avem curajul să facem acest nou PSD, să începem o regulă a jocului și să propunem noului președinte (Klaus Iohannis, n.r.), care sunt convins că e deschis, o discuție de o mare majoritate de tip german, o coaliție de tip german. (…) Ambiția noastră e un mare pact național între noul PSD și noul PNL. E singura șansă ca PSD să rămână la guvernare în următorii ani”, a spus Geoană.

 

Inchide