Geoană: De la sultanatul lui Ponta, în era Dragnea ne ducem către o perioadă fanariotă

Geoană: De la sultanatul lui Ponta, în era Dragnea ne ducem către o perioadă fanariotă
Geoană: De la sultanatul lui Ponta, în era Dragnea ne ducem către o perioadă fanariotă

Liderul Partidului Social Românesc (PSRO), Mircea Geoană, a afirmat, marți, într-o conferință de presă la Alba Iulia, că PSD se îndreaptă, „în era Dragnea”, către o perioadă de-a dreptul „fanariotă”, inclusiv ultima rectificare de buget reprezentând „o răsplată pentru sprijinul pe care Dragnea l-a obținut la votul recent de la nivelul Comitetului Executiv Național”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Suntem la început de drum, nu ascundem că orice început are și partea asta de dificultate, dar văzând modul în care PSD și-a pierdut complet profilul de stânga și credibilitatea, cum în era Dragnea ne întoarcem, ne ducem către o perioadă de-a dreptul fanariotă în modul în care se alocă resursele și se gândește munca politică, la modul în care văd că se face rectificarea de buget din aceste zile, care este clar o răsplată pentru sprijinul pe care Dragnea l-a obținut la votul recent la nivelul Comitetului Executiv Național, la discuția extrem de lipsită de profesionalism legată de modul în care se construiește Codul Fiscal și se construiește bugetul public național, acest răspuns extrem de puțin credibil ne face să fim încrezători în soartă”, a spus Geoană.

El a adăugat că s-a trecut de la „sultanatul din vremea lui Ponta” la „era Dragnea”, în care sunt specifice „folosirea și abuzul de resurse publice pentru scopuri electorale și politice”.

„Am trecut de la sultanat în vremea lui Ponta – sultanatul este, în lexiconul de politologie, administrarea unui stat prin intermediul familiei extinse – la o altă manieră de organizare a conducerii unui partid și, automat, a statului, pentru că PSD e la guvernare, care este cea prin folosirea resurselor publice, ca resursă politică, ca resursă electorală și ca resursă de îmbogățire și ca rațiune de a fi. Asta se numește era Dragnea, folosirea și abuzul de resurse publice pentru scopuri electorale și politice. Pentru asta a fost și condamnat”, a afirmat Mircea Geoană.

Liderul PSRO a declarat că nu are „niciun fel de supărare abstractă cu PSD” și are foarte mulți prieteni acolo în continuare.

„Sunt foarte mulți oameni de calitate, oameni serioși, oameni cinstiți, oameni buni profesioniști, pe care-i așteptăm cu mare drag la noi la PSRO, dar eu nu pot să tac atunci când un partid important are de ales între un condamnat și un inculpat pentru șefia partidului, direct sau prin surogați. Eu nu pot să tac atunci când am introdus în PSD democrație pe scară largă – unii spun prea multă democrație – să constat că se alege un lider de partid cu 60 de voturi la 13. Despre ce vorbim aici? E vreo formă de partid social-democrat? Nu pot să tac atunci când Codul Fiscal este făcut mai la dreapta decât propun liberalii. (…) Nu am cum să nu constat faptul că acesta nu mai este un partid social-democrat”, a susținut Geoană.

În opinia acestuia, PSD se îndreaptă către „autodistrugere”.

„Dacă PSD dorește să meargă în direcția în care merge, să fie sănătos, până la urmă nu poți să îi faci bine cu forța”, a conchis Geoană.

Liderul PSRO a participat, la Alba Iulia, la lansarea oficială a filialei județe a partidului, care va fi condusă de consilierul județean Ion Marincaș, fost membru PPDD.

Liviu Dragnea a fost ales șef interimar al PSD, de membrii Comitetul Executiv al partidului, câștigând astfel bătălia împotriva Rovanei Plumb, obținând 65 de voturi „pentru” la 18, în timp ce două voturi au fost anulate.

Tags:
Ştirea tristă a dimineţii! A murit chiar înainte de alegeri! Dumnezeu să îl odihnească
FOTO. Imagini incendiare cu Mirela Vaida de acum 15 ani! Atunci nu era vedetă şi...
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiția care a șocat întreaga lume
Calendar Ortodox 26 septembrie 2020. Trebuie să spui „La mulți ani”. Cruce neagră azi
FOTO. Daniela Crudu, într-o lenjerie intimă sumară! Fanii au lăudat trupul care se vedea complet
Ce fac și cum arată părinții lui Mihai Gâdea. Detaliul nebănuit despre familia directorului Antena3
Baronii PSD care îşi joacă ultima carte la alegerile locale de duminică
Alegeri locale 2020. Cum trebuie pusă ștampila pentru ca votul să fie valabil și cum...
Ştirea tristă a dimineţii! A murit chiar înainte de alegeri! Dumnezeu să îl odihnească
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiția care a șocat întreaga lume
Descoperire de PROPORȚII! Au reconstruit fața unei MUMII și au răsturnat tot ce știam despre...
De ce nu votează Raed Arafat la alegerile locale 2020. Puțini ar fi bănuit că...
Horoscop Neti Sandu 26 septembrie! Vin bani cu nemiluita
Arafat a făcut ANUNȚUL ȘOC! Ce se va întâmpla iarna asta în România
Poți face infarct de la prea multă bucurie? 5 cauze mai puţin cunoscute ale infarctului...
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
„Elveţia României”: locurile unde se află cele mai frumoase şase sate din România pe care...
Inchide