Geoană: La Cotroceni se pregătește schimbarea lui Boc din funcția de premier și de președinte al PDL

Geoană: La Cotroceni se pregătește schimbarea lui Boc din funcția de premier și de președinte al PDL
Publicat: 23/04/2012, 19:25
Actualizat: 24/04/2012, 05:48

Președintele Senatului, Mircea Geoană, susține că „înlaboratoarele de la Cotroceni” se pregătește scenariul înlocuiriilui Emil Boc, care „va mai încasa două-trei luni de măsuri dure șinepopulare”, iar după aceea va fi schimbat și din funcția depremier și din cea de președinte al PDL.

Fostul lider al PSD Mircea Geoană a declarat, vineri, într-oconferință de presă la Craiova, că măsurile anticriză adoptate deCabinetul Boc au fost decise ca urmare a unei „lipse de competență”în politica economică a Guvernului.

„Cred că este vorba de o lipsă de competență în guvernanțăeconomică, de sus până jos. Cred că este o lipsă de viziune șicoerență în redresarea economică a României. Nu cred că cineva esteașa de sinucigaș, încât să aplice măsuri care, în mod evident,încearcă să scoată PDL din zona centrală a politicii românești. Eisunt conștienți că se află în fața unui risc semnificativ săredevină un partid minor pe scena politică românească. Nu cred căcineva cu voioșie merge spre o asemenea soluție”, a declarat MirceaGeoană.

Potrivit sursei citate, în „laboratoarele de la Cotroceni” sepregătește deja schimbarea „actorilor” din Guvern.

„Dacă prima dată nu-ți reușește și nici a doua oară, și nici atreia, atunci ai două soluții: fie schimbi actorii sau, și maibine, schimbi și actorii și direcția de politică economică. Dinpunct de vedere al schimbării actorilor, eu cred că acest lucru seaflă în pregătire în laboratoarele de la Cotroceni”, a mai spussenatorul PSD.

Geoană apreciază că Emil Boc va fi înlocuit la șefia PDL decătre fostul ministru al Administrației și Internelor Vasile Blaga,care și-a anunțat candidatura la președinția formațiunii.

„Este destul de clar scenariul care se pregătește, în condițiileîn care domnul Emil Boc, președintele PDL și premierul României,nici nu a enunțat vreo intenție de a candida la șefia partidului,iar numele cel mai robust și sonor care apare pe firmamet estedomnul Blaga. Pentru mine mi se pare destul de clar că sepregătește o predare de ștafetă la vârful PDL. Este un prim pascătre o schimbare de ștafetă la nivelul Guvernului”, a mai spuspreședintele Senatului, Mircea Geoană.

Parlamentarul social-democrat a apreciat că Emil Boc va mai fiținut în funcție timp de „trei-patru luni”, după care va fischimbat.

„Cine va fi viitorul premier, din punct de vedere al actualeiputeri, nu știu, dar nici nu mă interesează prea tare. Dar dinpunct de vedere al planului de la Cotroceni mi se pare destul declar, iar domnul Boc trebuie să mai încaseze încă două-trei luni demăsuri dure, nepopulare, după care va fi schimbat și de laconducerea Guvernului, și de la conducerea partidului”, a conchisGeoană.

Președintele Senatului, Mircea Geoană, participă, vineri, ladeschiderea celei de-a treia ediții a Simpozionului Național „Statși societate în Europa”, care are loc la Biblioteca Județeană”Alexandru și Aristia Aman” din Craiova.

Scurgerea deliberată de stenograme, adevăratavulnerabilitate la adresa siguranței naționale

„Mi se pare scandalos. Că stenograma îi place unuia și nu-iplace altuia, iar după aceea îi vine și celuilalt rândul, e unlucru secundar. Suntem în fața unei situații, o hemoragiedemocratică sau antidemocratică, care este preocupantă pentrusănătatea corpului social și democratic românesc”, a spusGeoană.

El a afirmat că publicarea convorbirilor telefonice, carereprezintă probe în diverse dosare instrumentate de procurori, esteo adevărată „vulnerabilitate” la siguranța națională astatului.

„Este inacceptabil ca scurgerea deliberată de stenograme cătremediul public să devină o practică în statul de drept numitRomânia. Eu cred că este cu adevărat o chestiune de vulnerabilitatela adresa siguranței naționale și a sistemului statului de drept”,a declarat Geoană.

Președintele Senatului a spus că stenogramele sunt oferite sprepublicare de cei care au „acces” la informații, precizând că ceicare încurajează astfel de lucruri sunt „cei din zona puterii”.

„Cei care încurajează sunt cei din zona puterii, fie cei careascultă, fie cei care beneficiază de aceste ascultări. Să nu-mispună mie cineva că nu există în acest moment un mecanism deliberatde transmitere către opinia publică în mod selectiv a stenogramelorcare interesează pe unul sau pe altul din zona decidențilorpolitici. Mi se pare de o gravitate incredibilă, faptul că există opractică consolidată care este antidemocratică șineconstituțională. Această practică este încurajată de cei care auacces la aceste informații”, a mai spus fostul lidersocial-democrat.

Mircea Geoană a mai spus că instituțiile parlamentare ar trebuisă se sesizeze în cazul „scurgerii” de informații din diferitedosare instrumentate de Parchet.

„Sper ca instituțiile parlamentare care se ocupă și de controlulserviciilor de informații, și de controlul Justiției să-și facădatoria și să se sesizeze. Am să încurajez și am să susțin odezbatere în Senat pentru că dincolo de faptul că azi poți fi tuvizat, mâine altul sau președintele cu anturajul său, apropo debăieții deștepți din energie, nu mă interesează destinatarul. Măinteresează că acest lucru într-un stat democratic pare normal,deși este profund anormal”, a spus președintele Senatului, MirceaGeoană.

Radu Vințeanu, [email protected]

BOMBĂ! Reacţia lui Reghe după ce a auzit despre Anamaria şi Dan Alexa
Gafă sau adevăr?! Cum au numit-o indienii pe Iulia Vântur, pe afișul noului film al...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele...
Imaginile momentului cu Edi Iordănescu! Ce a făcut viitorul selecționer la bordul „bijuteriei” de 120.000...
Cum va funcţiona limitarea la 9 luni a valabilităţii certificatelor verzi. Explicaţiile lui Rafila
Metoda de furt care face ravagii. Cu o simplă monedă, HOȚII iau tot din MAȘINĂ
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa a trimis o scrisoare părinților fetei
Gafă sau adevăr?! Cum au numit-o indienii pe Iulia Vântur, pe afișul noului film al...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
City INSURANCE, dată în JUDECATĂ, după un ACCIDENT provocat de fiul lui Radu MAZĂRE
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Răsturnare șocantă de situație: Cine i-a omorât, de fapt, pe cei doi studenți de la...
Pfizer dă marea lovitură. Fauci a dat vestea uriașă. E tunul anului
Bomba anului despre Pfizer! Anunțul a venit în miez de noapte: Trebuie să fim pregătiți
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...