Geoană: Marko poate recurge la șantaj în coaliție, UDMR riscă să devină nefrecventabilă

Geoană: Marko poate recurge la șantaj în coaliție, UDMR riscă să devină nefrecventabilă
Publicat: 23/04/2012, 19:26
Actualizat: 01/05/2012, 17:36

Președintele Senatului, Mircea Geoană, a replicat, marți,amenințărilor lui Marko Bela cu privire la procedura de suspendare,afirmând că liderul UDMR poate recurge la șantaj doar în coaliție,nu și în Senat.

Geoană a catalogat afirmațiile făcute de Marko Bela cu privire laposibilitatea suspendării sale din funcția de președinte alSenatului drept „tendențioase”.

„Domnul Marko Bela, ca președinte de partid, are toată libertateasă procedeze la șantaj și intimidare în cadrul coaliției din careface parte. Dar ca președinte al Senatului, nu am niciun fel deezitare de a spune că în Senat șantajul și intimidarea nu își aulocul”, a adăugat el.

Geoană a spus că el, ca președinte al Senatului, are obligația de aasigura respectarea legilor, a Regulamentului și aConstituției.

El a apreciat că, în ceea ce privește adoptarea raportului Comisieide învățământ pe Legea educației, nicio procedură regulamentară nua fost încălcată.

„Faptul că domnul Marko Bela și colegii de la UDMR sunt nemulțumițică raportul comisiei nu prevede ceea ce îi interesează pe domniilelor nu este o problemă a președintelui Senatului”, a spusGeoană.

Președintele Senatului a acuzat UDMR că face „un joc periculos” cuLegea educației și procedura angajării răspunderii Guvernului, doardin „ambiții politice” și „disperare”.

„Disperarea UDMR de a masca pierderea de credibilitate prinsprijinirea și asigurarea supraviețuirii Guvernului Boc nu este ochestiune pe care eu pot să o tolerez. Nu mă interesează niciun felde atac și șantaj”, a spus președintele Senatului.

Geoană a precizat că prevederile Constituției îi dau libertatea dea sesiza Curtea Constituțională fără obligația de a „da socotealăcuiva”.

„Disperarea pe care o simțim în acțiunea UDMR, (…) continuarea șiperseverența pe această pantă periculoasă care atentează la ordineaconstituțională riscă să facă din UDMR un partid nefrecventabil”, aafirmat el.

Mircea Geoană a lansat un apel la „înțelepciune și echilibru”,apreciind că nu este normal ca în numele unui interes public demoment să fie lansate atacuri la adresa lui, dar și la adresaordinii constituționale.

Președintele UDMR, Marko Bela, a declarat, luni, la Senat, că, dacăîn urmă cu jumătate de an, când PDL a încercat să îl suspende peMircea Geoană de la președinția instituției, a avut dubii față deacel demers, acum este convins că acesta trebuie schimbat.

Președintele UDMR a apreciat că „autoconvocarea” Comisiei deînvățământ s-a produs cu „acceptul” președintelui Mircea Geoană,fapt care ridică problema oportunității suspendării acestuia dinfuncție.

„În urmă cu jumătate de an, când au existat demersuri în acestsens, eu am avut dubii că trebuie să îl schimbăm pe președinteleSenatului. În aceste luni, din păcate, Mircea Geoană a reușit să măconvingă și pe mine că într-adevăr ar trebui să îl schimbăm. Unpreședinte al Senatului, indiferent din ce partid provine, trebuiesă încerce să fie echidistant și să respecte Regulamentul. Aceastaeste menirea și răspunderea sa, să vegheze asupra echilibrului,respectării Regulamentului și a bunului mers al lucrurilor”, adeclarat Marko.

Președintele UDMR a declarat și marți că președintele Senatului,Mircea Geoană, a încălcat regulile de echidistanță și neutralitateîn această funcție, Marko susținând că acesta și-a dat acordul camembrii Comisiei pentru învățământ să lucreze neregulamentar.

Întrebat dacă Geoană ar trebui sancționat, Marko a răspunsafirmativ.

Chestionat dacă se intenționează ca în coaliția de guvernare săinițieze un demers de demitere a lui Mircea Geoană, Marko Bela aevitat să dea un răspuns tranșant.

„Eu cred că nu numai eu am această intenție, dar vom vedea când șicum vom discuta această problemă”, a declarat președintele UDMR.(Florin Ciolac, [email protected])

ŞOC! O mare sportivă a României, înfometată şi abuzată în secret: "Mi-a pus mâna pe...
Cam nefiresc! Ce cadou ciudat le-a dat Alina Sorescu fiicelor ei, de Moș Nicolae
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Dieta împotriva inflamației. Alimentele care luptă cu îmbătrânirea, durerea și bolile cronice
Ion Țiriac, ce lovitură! Și-a vândut una dintre cele mai sclipitoare și scumpe afaceri
O pandemie ascunsă? Boala care ucide mult mai mulţi oameni decât se credea
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
Mărturia primului român infectat cu tulpina Omicron: vecinii nu-l lasă să deschidă fereastra
Cam nefiresc! Ce cadou ciudat le-a dat Alina Sorescu fiicelor ei, de Moș Nicolae
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
CUM s-au bucurat MICUȚII de cadourile de la MOȘ Nicolae! Video
TOP 3: Cele mai bune filme de comedie din istorie
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit... Un sfârșit cumplit
Veste uriașă pentru toată România. Marcel Ciolacu a promis. A anunțat astăzi, 6 decembrie
Infidela Mihaela Rădulescu a fost prinsă în pat cu dansatorul Laurențiu. Ce va face Felix...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...